A felhasználói alkalmazások telepítésekor, hol találhatók a "legjobb gyakorlatok"?

185

Alkalmanként telepítem az alkalmazásokat kézzel, aapt vagy egy másik csomagkezelő helyett.

A felhasználói alkalmazások telepítéséhez a "legjobb gyakorlatok" által javasolt hely (/usr/,/usr/local/,/opt/,/home/ stb.)?

    
készlet citadelgrad 05.08.2010 16:42
forrás

6 válasz

164

Ez igazán igaz. Ha az alkalmazásnak van egy makefileje (python-alkalmazásokhoz), használja a distutile-t (setup.py fájlt) vagy egy hasonló build / install rendszert, tegye azt/usr/local/ -ra (alapértelmezett viselkedés).

Ha csak ki kell húznia a tarlapot és közvetlenül futtatnia kell (például Thunderbird, Firefox), akkor tegye azt/opt/ -be.

Miért? Amit értek, a/usr/local/ olyan hierarchiával rendelkezik, amely hasonló a/usr/ -hoz. Tehát a/usr/ -ra "telepítve" lévő programnak a/usr/local/ -ban jól kell működnie. Egy program, amely csak egy könyvtárra van szüksége, és az összes könyvtárhoz képest a könyvtárhoz tartozó könyvtárak a/opt/ -ban egy könyvtárat kaphatnak.

    
válasz adott Umang 05.08.2010 16:53
forrás
100

Fontos megjegyezni, hogy a/usr nem áll felhasználó , hanem unix rendszererőforrások .

Ilyen módon hajlamos vagyok megállapítani, hogy minden terjesztésnek jogában áll a/usr, tartalmak felett ragadni, és hogy a rendszerhez tartozó speciális kiegészítések a/usr/local -ban megyek, amit a frissítés előtt megőrzek.

Eközben az alkalmazások és egyéb dolgok a/opt -ben mennek.

Néhányan úgy érzik, hogy a cuccokat/home -ban teszik meg, bár ritkán követem ezt az egyezményt.

Mindent elmondtam, hagytam, hogy az elosztói csomagkezelő először dolgozza fel a dolgokat, majd a fentieket kézzel gördülő dolgokkal tegye meg.

    
válasz adott Walt Stoneburner 17.09.2010 19:39
forrás
30

Olyan instabil programok telepítése, mint a firefox devel a / home / user / opt / könyvtárban, sokkal könnyebb eltávolítani, és nem zavart a többi felhasználó számára, hogy milyen verziót használjanak ... Tehát, ha ez nem globális program használja, telepítse azt egy almappájába a saját könyvtárában.

Soha ne telepítsen programokat a / usr / könyvtárba, valószínűleg káoszt okoz, a / usr / fájlban telepített fájlok csak terjesztési csomagok számára szolgálnak. / usr / local / a helyileg összeállított csomagokhoz. És a srtucture pontosan ugyanúgy működik! a / usr / local / fájlok a / usr /

fájlok alatt lesznek kiemeltek A

/ opt / -ot előzetesen összeállított (bináris) csomagok (Thunderbird, Eclipse, Netbeans, IBM NetSphere stb.) telepítésére kell használni. De ha csak egy felhasználót használnak, be kell helyeznie a saját könyvtárába.

Ha egy "furcsa" helyszínen (például / home / user / opt / firefox /) telepített programot szeretnél futtatni anélkül, hogy beírná az egész elérési utat a $ PATH változóhoz, akkor Ehhez adj hozzá egy ilyen sort a /home/user/.profile

mappába
export PATH=/home/user/opt/firefox:$PATH

A mappa neve legyen az, ahol a futtatható fájl megtalálható.

    
válasz adott LassePoulsen 07.08.2010 10:40
forrás
25

A Linux fájlrendszer hierarchia szabványa/usr/local.

A linkből :

  

A "/ usr / local" eredeti ötlete egy külön ("helyi")   '/ usr' könyvtárat minden gépen a '/ usr' mellett, ami lehet igazságos   szerelt, csak olvasható valahonnan máshol. Másolja a   '/ Usr'. Napjainkban a "/ usr / local" kifejezést jó helynek tekintik   amelyek önállóan vagy harmadik féltől származó programokat tartanak. A / usr / local   A hierarchia a rendszergazda által a telepítéskor használható   szoftver helyi szinten. Biztosítani kell, hogy felülírják, amikor a   rendszer szoftver frissítésre kerül. Programokra és adatokra használható   megoszthatók a gazdacsoportok között, de a / usr nem található meg. Helyileg   a telepített szoftvert a / usr / local helyett a / usr helyett kell elhelyezni   hacsak nincs telepítve a (z) / usr fájlban lévő szoftver cseréjéhez vagy frissítéséhez.

    
válasz adott popey 05.08.2010 16:45
forrás
5

Általában van egy "Programok" nevű mappája az otthonomban, ahol telepítem azokat a programokat, elég furcsa (vagy nem), ezek mind java stuffek.

Nekem van egy nagy előnye számomra, amikor újratelepítem vagy megváltoztatom a számítógépeket, áthelyezik az otthonom többi részét. Világos hátránya van, ezek az alkalmazások csak a felhasználók számára állnak rendelkezésre.

    
válasz adott Javier Rivera 05.08.2010 16:57
forrás
1

Használja a "checkinstall" parancsot arra, hogy az idegen csomagot deb-ba konvertálja, így a csomagkezelővel nem lehet telepíteni.

Ne feledje, hogy a konfigurációs fájlokat gyakran nem kezeli konfigurációs fájlként (esetleg figyelmen kívül hagyják, vagy esetleg az alkalmazás részeként kezelik), és előfordulhat, hogy a telepítés előtti és a telepítés utáni parancsfájlok néha megrekednek, bár általában figyelmeztet úgy gondolja, hogy a deb-nak rossz a pre- vagy a post-install script.

    
válasz adott A Student at a University 16.08.2010 03:41
forrás