Hogyan kezelhetem a "nem hitelesített források" hibákat a Szoftverközpontban?

118

Minden olyan telepítés, amit a Szoftverközponton próbálok megmondani:

  

Nem megbízható csomagok telepítéséhez szükséges: A művelethez nem hitelesített forrásokból kell telepíteni a csomagokat.

A parancssorból egyapt-get update -ot csináltam, majd eltávolítottam a kulcsforrásokból származó szoftverforrásokat (PPA-k, amelyeket hozzámentem), és nem szkripteltem őket a szoftverközpont szoftverforrásaiban, de hiába. Nem tudok semmit telepíteni a szoftverközpontból - csak > az apt-get parancssorból.

Az egyetlen opció eltávolítása / telepítése? Nem akarom megtörni a többi HTM-et, amivel rendelkezem.

További információ:

Itt van egy paszta apt-get frissítésből:

Reading package lists... Done
W: GPG error: http://ppa.launchpad.net oneiric Release: The following signatures couldn't be verified because the public key is not available: NO_PUBKEY B725097B3ACC3965
W: GPG error: http://us.archive.ubuntu.com oneiric Release: The following signatures were invalid: BADSIG 40976EAF437D05B5 Ubuntu Archive Automatic Signing Key <ftpmaster@ubuntu.com>

Megpróbáltam frissíteni az apt-kulcsot, és nem volt hatása (két kulcs nem változott).

A (z)apt-get update ésapt-get upgrade és a (z)/etc/apt/sources.list tartalmat a ezt a postaládati bejegyzést tartalmazza a>.

    
készlet b. e. hollenbeck 06.12.2011 17:29
forrás

4 válasz

106

Nyissa meg a terminált, és adja meg az alábbi parancsokat:

sudo apt-get clean
cd /var/lib/apt
sudo mv lists lists.old
sudo mkdir -p lists/partial
sudo apt-get clean
sudo apt-get update

Frissítés: Ez esetleg nem segít néhány későbbi változatban, amelyek esetleg alternatív megoldásokat igényelnek, mint például a másik válasz, vagy ez az eset, amely úgy tűnik, hogy néhány esetben az Ubuntu 16.04 alatt működik:

sudo apt-get update
sudo apt-get dist-upgrade
    
válasz adott Sadi 21.02.2012 10:45
forrás
67

Ez gyakori probléma a Launchpad PPA-kkal. Az elég gyakori, hogy ezeket a parancsokat másoltam, amikor újra telepítem vagy új Launchpad PPA-kat adok hozzá.

sudo apt-key adv --keyserver keyserver.ubuntu.com --recv-keys  

Ezután

sudo apt-key adv --keyserver keyserver.ubuntu.com --recv-keys YOURKEYNUMBERHERE  

Helyezze a YOURKEYNUMBERHERE-t a probléma-kulcsokkal, például:

sudo apt-key adv --keyserver keyserver.ubuntu.com --recv-keys B725097B3ACC3965  

És

sudo apt-key adv --keyserver keyserver.ubuntu.com --recv-keys 40976EAF437D05B5  

Az első sor közel azonos, a gombok nélkül. Lehet, hogy lehet opcionális is, őszintén szólva nem tudom. Biztos vagyok benne, hogy ez a módszer mindig azonnal megoldja a problémát.

Ha valaki megtalálja az eredeti választ, amelyről másoltam ezeket, tudassa velem, és csatlakozom hozzá, és adom nekik a hozzárendelést.

** EDIT Szinte biztosan karthik87 válasza itt vagy itt Megkaptam ezt. Ez valószínûleg duplikátumként lezárható.

Akárhogy is, ne felejtsd el

sudo apt-get update  

után, mindent megjavít.

Megjegyzés: Aapt-get update futása először hibaüzenetet ad, amely megemlíti, hogy melyik kulcs hiányzik, és az apt-key paranccsal használható azonosítót.

    
válasz adott Tom Brossman 06.12.2011 20:55
forrás
6

Lehetséges, hogy a Szoftverforrások , ahol letöltés innen próbálkozik a fő kiszolgálóra.

    
válasz adott foh1981 06.12.2011 18:04
forrás
0

Nem megbízható csomagok telepítéséhez szükséges: A művelethez nem hitelesített forrásokból kell telepíteni a csomagokat.

Ezt a hibát az Ubuntu Szoftverfrissítőtől kaptam, miután hozzáadta a repositóriumot anélkül, hogy hozzáadná a kulcsot az adattárhoz. Néhány szoftververziók jóak lehetnek ahhoz, hogy megadhassák a tároló kulcsok hozzáadásával kapcsolatos utasításokat, valamint az adattár hozzáadásával kapcsolatos utasításokat, például a Launchpadot. A többiek csak megadják a kulcsot.

A terminál futtatásához szükséges kulcs megértése:

sudo apt-get update

Ez letölti a rendelkezésre álló csomagok listáját a tárolóktól, amely a kulcsokat használja. Ha egy kulcs hiányzik, hibaüzenet jelenik meg.

A hibaüzenetben található információk segítségével keresse meg és töltse le a kulcsot, majd adja hozzá az apt kulcstartókhoz:

sudo apt-key add /PathToTheKeyFile/KeyFile.gpg

Vissza kell térnie OK . Most ellenőrizze, hogy rendelkezik-e az összes szükséges tárolóhitelesítési kulcskal, hogy az Ubuntu Software Updater futtatható legyen:

sudo apt-get update

Ezzel ismét letöltjük az elérhető csomagok listáját a tárolóktól, amelyek a kulcsokat használják. Ha egy kulcs hiányzik, hibaüzenet jelenik meg.

    
válasz adott frederickjh 15.02.2017 11:15
forrás