Mi a hardver engedélyezés (HWE)?

139

A linux-hwe-generic csomagot a kernelek részeként látom Telepítse az Ubuntut.

Mi a hardver engedélyezés (HWE)?

    
készlet nelaaro 29.01.2013 10:05
forrás

1 válasz

152

A vadonatúj hardvereszközök mindig gyakrabban jelentek meg a nyilvánosság számára. És azt akarjuk, hogy az ilyen hardver mindig az Ubuntuban dolgozzon, még akkor is, ha az Ubuntu kiadása után szabadul fel. Hat hónap (az új Ubuntu kiadáshoz szükséges idő) nagyon hosszú időszak az informatikai területen. A hardver engedélyezése (HWE) arról szól, hogy felzárkózzon a legújabb hardvertechnológiákkal.

Most, hogy akarja elérni az Ubuntu a Hardware Enablement céljait? A rendszermag gördülő kiadásainak használata: amint új rendszermagot adtak ki, az Ubuntu csomagolására (a javasolt zsebeken és speciális Q / A módszertanokon keresztül) tesztelték, és az Ubuntu felhasználók rendelkezésére álltak. Ennek a módszernek természetesen vannak hátrányai: az új rendszermag túl gyorsan történő kiadása néhány hibát és problémát is megjeleníthet, és nem feltétlenül alkalmas a vállalatra.

A megoldás? Többféle rendszermagot kínál különböző felhasználóknak. Ezért az Ubuntu legalább két rendszermagot kínál: a General Availability (GA) kernel, vagyis a legstabilabb rendszermag, amely nem frissül a pont kibocsátásokhoz; és a Hardware Enablement (HWE) rendszermag, vagyis a legfrissebb kernel. Ezért látja mind alinux-generic, mind alinux-hwe-generic csomagot.

Végül, ha érdekel a legújabb rendszermag-technológiák fejlesztése vagy tesztelése, nézze meg a Ubuntu hardver-hibakeresés weboldalt.

Irodalom:

válasz adott Andrea Corbellini 29.01.2013 11:37
forrás