Milyen asztali környezetek és shellek állnak rendelkezésre?

407
  

Ez a kérdés létezik, mivel kitölt egy konkrét kritériumot. Miközben arra ösztönözzük, hogy segítsen megőrizni a válaszok megtartását, kérjük, értesítse, hogy a "nagy lista" kérdések általában nem engedélyezettek az Ubuntu kérdése esetén, és valószínűleg lezárulnak a FAQ . További információ a szoftver-ajánlás címkével .

Milyen típusú asztali környezetek vagy shellek vannak telepítve az Ubuntu felhasználók számára?

Kérjük, sorolja fel az asztali környezetet vagy a héjat mindegyikhez:

 • leírja, hogy miért tetszik vagy javasolja (funkciók, teljesítmény stb.).
 • jó screenshot, lehetőleg fut az Ubuntuban, és bemutatja néhány funkcióját.
 • a minimális követelmény, hogy használható legyen. Ha van olyan beállítás, amely csökkenti a követelményt (mint a kde alacsony zsírtartalmú profilja); hogyan lehet engedélyezni az említett beállítást
 • néhány utasítást arról, hogyan kell beállítani, ha a repositories, kérjük, adjon meg egy szoftverközpont linket
készlet Amith KK 06.05.2017 19:02
forrás

29 válasz

194

GNOME Shell


A GNOME Shell alkalmazások áttekintése az Ubuntu GNOME 16.04LTS a GNOME 3.18-mal

A GNOME Shell a GNOME 3 számára kifejlesztett "hivatalos" shell, amelyet a a GNOME-projekt fejlesztettek ki. Ez az alapértelmezett felület, amelyet a hivatalosan támogatott Ubuntu GNOME íz, és az alapértelmezett felület az Ubuntu ízének 17.10 óta, az Unity helyett.

Tulajdonságok

 • Használja a Az Mutter a Compiz az ablakkezelő számára.
 • A Tevékenységek áttekintése segítségével könnyedén tekintheti meg az összes nyissa meg az ablakokat, húzza át az ablakokat a munkaterületek között, keressen alkalmazásokat stb.
 • A Értesítések rendszerben bevezetett átdolgozott értesítési rendszer amelyet arra terveztek, hogy gyorsan reagálhasson az értesítésekre, vagy megfelelő időben térjen vissza hozzájuk.
 • A Bővítmények egy olyan erőteljes szolgáltatás, amely lehetővé teszi a GNOME Shell funkcióinak és felületeinek bővítését. Tekintse meg a GNOME Shell Extensions webhelyet , hogy megtekinthesse a rendelkezésre állóakat. A bővítmények telepítésével kapcsolatos további információk nézze meg a kérdésre adott válaszokat
 • Alapértelmezés szerint az ablakokat nem lehet minimalizálni a GNOME Shell programban, a Tevékenységek áttekintése és a Munkaterületek helyettesíteni kell. Ehhez először szüksége lehet rájuk. Vagy alternatív módon a GNOME Tweak Tool segítségével engedélyezheti az ablak minimalizálását.
 • A GNOME Shell az automatikus munkaterület-kezelést használja; egy adott pillanatban csak annyi munkaterületet tart nyitva, mint amilyenek az aktív ablakok, valamint egy extra üres, hogy több ablakot indítson. Amikor eltávolítja az összes ablakot egy munkaterületről, akkor a munkaterület eltávolításra kerül, amíg újra szüksége van rá. Alternatív megoldásként a GNOME Tweak Tool segítségével statikus számú munkaterületet állíthat be.

Rendszerkövetelmények

A GNOME Shell hardveres gyorsítást igényel, és nagyjából hasonló követelményeknek felel meg az Unity számára. A GNOME-fejlesztők a hogy a GNOME Shell képes legfeljebb négy-öt éves hardverre futtatni .

Hogyan szerezzük be?

17.10 előtt a az Ubuntu GNOME olyan Ubuntu íz volt, amely alapértelmezés szerint telepítette és használta a teljes GNOME asztali környezetet . Ez az ajánlott módszer a GNOME Shell Ubuntu telepítéséhez, ha nem tervezi használni az Unity, KDE vagy bármely más asztali környezetet. A 17.10-től az alapértelmezett Ubuntu telepítés az Ubuntu témára és dokkolóra telepíti a GNOME Shell-et. Vanilla GNOME Shell telepíthető a vanilla-gnome-desktop csomag használatával.

A GNOME Shell a hivatalos Ubuntu tárolókban érhető el. A meglévő telepítéshez való telepítéshez kattintson ide:

Vagy futtassa ezt terminálban :

sudo apt install gnome-shell

Vagy ha jobban szereted a GUI módot, keresd meg a GNOME Software (vagy Ubuntu Software Center régebbi Ubuntu verziókban) "gnome shell" -et, és telepítsd agnome-shell csomagot. További információ a telepítéssel kapcsolatban Itt . (A teljes csomag, beleértve a beállításokat stb., Megtalálható aubuntu-gnome-desktop csomagban).

    
válasz adott Christopher Kyle Horton 06.12.2017 12:09
forrás
159

Egység (alapértelmezés szerint telepítve: 11.10 - 17.04)


Alkalmazásobjektum az Unity Dash-ben

  

2010-ben alapították a Mark Shuttleworth és a Canonical által indított Unity projektet, amely konzisztens felhasználói élményt biztosít az asztali és a netbook felhasználók számára egyaránt. A projekt középpontjában, az Unity és technológiái, mint például az Alkalmazás mutatók, a Rendszerindikátorok és az Notify OSD, nagyszerű tervezést próbáltak megoldani a szabad szoftveres asztal gyakori problémáinak megoldása mellett, miközben optimalizálta az érintés, a következetesség és az együttműködés tapasztalatait.

A Unity az alapértelmezett héj a GNOME 3 által használt Ubuntu , 11.04-kor kezdődően. 17.10-ben a GNOME Shell helyett a Unity 8 helyett a korábban tervezett.

Tulajdonságok

 • A közösséget a Compiz ablakkezelője futtatja.
 • A Indító egyike a a Unity asztal kulcsfontosságú összetevői. Ez nyomon követi az éppen futó alkalmazásokat, és könnyű hozzáférést biztosít a kedvenc alkalmazásaihoz.
 • A Dash segítségével kereshet alkalmazásokat, fájlokat, zenéket és videókat, és megmutatja az utóbbi időben használt elemeket. Ez indítható az Ubuntu gomb megnyomásakor a Launcher programban vagy a Super billentyű lenyomásával.
 • Gyorsan átválthat bármelyik Super + 1 / 2 / 3 / nyílt ablakra. ./ 9 . Ez különösen akkor hasznos, ha gyakran ugyanazokat a néhány alkalmazást választja, pl. egy böngésző, egy fájlkezelő és egy szerkesztő, de más alkalmazások is nyitva vannak, így az Alt + Tabbing a kívánt ablakhoz több időt vehet igénybe.
 • A felső réteg (más néven Unity Panel) alkalmazás és rendszerindikátorok a jobb sarokban. A Unity Panel egyedülálló tulajdonsággal rendelkezik, összehasonlítva más asztali számítógépekkel: elnyeli és integrálja a maximális alkalmazások címsorát és menüsorát, ezáltal több függőleges helyet biztosít a hasznos tartalom megjelenítéséhez.
 • A Mac OS X-hez hasonló globális menü az Unity Panel alkalmazás-menüt mutatja. A menü megjelenítéséhez tartsa lenyomva az egeret az Unity Panel bal oldali részén, vagy tartsa lenyomva a Alt billentyűt. Alternatív megoldásként engedélyezheti a Helyi Integrált menük (LIM) az alkalmazás menüjének áthelyezése az ablak címsorába.
 • A HUD egy másik az Unity egyedülálló tulajdonsága. A Alt billentyűt lenyomva indítsa el, és könnyedén keresse meg az alkalmazás menüelemeit. Nagyon hasznos a nagymennyiségű alkalmazások, például irodai lakosztályok, képszerkesztők, grafikus eszközök stb. Kezeléséhez.

Rendszerkövetelmények

A Unity Shell 3D-s grafikus kártyát és hardveres gyorsítást igényel. Azonban van egy "alacsony grafikus mód", amely kevésbé hatékony hardveren fut. Lásd Hogyan tudhatom meg, hogy a videokártyám képes-e futtatni az Unityt? annak megállapítására, hogy a hardver támogatja-e a Unity-t.

Hogyan szerezzük be?

Az Unity a fő Ubuntu ízzel szállított felület. Tehát az Unity ajánlott módja, hogy letöltse és kipróbálja a telepítési képet a Ubuntu hivatalos webhelyén . Ha azonban az Ubuntu más asztalt használ, még mindig egyszerűen telepítheti azt:

Vagy ezt a parancsot a Terminál parancs futtatásával 17.04-ig:

sudo apt install ubuntu-desktop
    
válasz adott Christopher Kyle Horton 06.12.2017 12:15
forrás
139

Xfce

Xubuntu 14.04; screenshot az xubuntu.org-ból

Az Xfce könnyű desktop környezet a UNIX-szerű operációs rendszerek számára. Célja, hogy gyors és alacsony a rendszer erőforrások, miközben még mindig vonzó és felhasználóbarát. Jön a különböző további alkalmazások és panel-bővítmények , amelyek nagyban növelik a DE funkcióit.

Hogyan érheti el

Kattintson erre a linkre a XFCE csomagot. Ezt megtalálhatja az Ubuntu Szoftverközpontban is, vagy írjon be egy terminált:

sudo apt-get install xubuntu-desktop

További utasítások itt .

Az Ubuntu egy XFCE spin nevű Xubuntu (fent látható kép) . Ajánlatos a hivatalos kép (.iso) használatával telepíteni, amely letölthető a oldalon .

Ha néhány kedves kiegészítő Goodies-et keres , akkor telepítse a Goodies-et asudo apt-get install xfce4-goodies paranccsal.

    
válasz adott sagarchalise 13.04.2017 14:25
forrás
110

KDE plazma

A KDE valószínűleg a GNOME második legelismertebb elérhetősége.

Tulajdonságok

 • Nagyon testreszabható, a KDE megjelenése és érzése könnyen módosítható. A lehetőségek köre hihetetlen.
 • Válassza ki kedvenc módját az alkalmazások elindításához Alkalmazásindító , egy hagyományos menü és egy irányítópult.
 • A panelek hasonlóan működhetnek a hagyományos tálcákhoz vagy dokkokhoz.
 • A Plazmaelemek a háttérben vagy egy panelben használhatók.
 • Tevékenységek lehetőséget ad a munkaterületek megszervezésére függetlenül.

Rendszerkövetelmények

A KDE nem könnyű rendszer. Hasonló követelményeket támaszt az Unity 3D-vel szemben, de van egy "alacsony zsírtartalmú" beállítás a régebbi rendszerek számára.

Hogyan szerezzük be?

Az Ubuntu egy KDE plazmavarral rendelkezik, amelynek neve Kubuntu . Tehát az Ubuntu Plasma munkaállomásának ajánlott módja a Kubuntu letöltése és az élőboot telepítése vagy telepítése.

Abban az esetben, ha már fut Ubuntu íz, és szeretné átállítani a rendszert a Kubuntu asztali ízére, telepítheti az Ubuntu tárhelyen elérhetőkubuntu-desktop csomagot. Ehhez kattintson ide:

Vagy futtassa ezt a parancsot a Terminál -ben:

sudo apt install kubuntu-desktop

Csak a plazma asztalt telepítheted a * buntu ízesítés helyett.

válasz adott Javier Rivera 23.06.2017 10:48

forrás
101

LXDE (könnyűsúlyú X11 asztali környezet)

Az LXDE rendkívül könnyű asztali környezet, amely a nagy teljesítményű és alacsony erőforrás-felhasználásra összpontosít. Jelenleg az Lubuntu ( képen ) által használt alapértelmezett asztali környezet.

Tulajdonságok

 • Könnyű

  Kisebb CPU-ra van szüksége, és rendkívül jól teljesít az ésszerű memóriával.

 • Gyors

  Az 1999-ben készült régebbi számítógépeken is jól működik, és nem igényel 3D-s gyorsítást.

 • Energiatakarékosság

  Kevesebb energiát igényel a feladatok végrehajtása a piacon lévő más rendszerekhez.

 • Egyszerűen szép

  Ez egy nemzetköziesített és polírozott felhasználói felület, amelyet a GTK + 2 működtet.

 • Könnyen használható

  A választás az egyszerű EeePC-szerű indító-kezelőfelület vagy a Windows-szerű alkalmazás panel használatához.

 • testre szabható

  Könnyű testreszabni az LXDE megjelenését.

 • További funkciók

  További funkciókat kínál, mint például a lapolvasó fájlok böngészése vagy az operációs rendszereken (OS X) ismert operációs rendszerek, például az OS X. Az új alkalmazások ikonjai a telepítés után megjelenik az asztalon.

 • Asztali független

  Minden összetevő önállóan használható az LXDE többi összetevőjétől, amely rugalmasságot biztosít az LXDE összetevők különböző Unix-szerű rendszerek használatához.

 • Szabványoknak megfelelő  A freedesktop.org által meghatározott szabványoknak megfelel.

Forrás: link

A Lubuntu (LXDE + Ubuntu) rendszerkövetelményei

A Lubuntu 128 MB RAM-mal rendelkező Pentium II vagy Celeron rendszerre telepíthető, de egy ilyen rendszer nem működik elég jól a mindennapi használathoz.

256 MB - 384 MB RAM-mal a teljesítmény jobb lesz, és a rendszer használhatóbb lesz.

512 MB RAM-mal nem kell aggódnia.

Az alapértelmezett "Desktop" telepítő 384-800 MB RAM-ot igényel (a kiválasztott opcióktól függően). Ha problémái vannak, használhatja az "Alternatív" telepítőt is.

Hogyan érheti el

Kattintson erre a linkre a LXDE Desktop környezet, keresse meg az Ubuntu szoftverközpontban, vagy írja be a következő parancsot a terminálon

sudo apt-get install lubuntu-desktop

További utasítások itt .

Az Ubuntu rendelkezik egy LXDE spin nevű Lubuntu alkalmazással, ezért ajánlott telepíteni a hivatalos képen (.iso), amely letölthető a < a href="http://help.ubuntu.com/community/Lubuntu/GetLubuntu"> ezt az oldalt .

    
válasz adott Zignd 06.05.2017 18:10
forrás
74

fahéj

A fahéj egy Gnome-Shell asztali villa. Nem szigorúan egy Gnome-2 felület, bár a fejlesztők céljaik dicséretesek - egy egyszerűbb, hagyományosabb asztali felület létrehozása.

Az asztalon sok közeli hozzátartozójának tulajdonságai vannak, és kiterjeszthető bizonyos Cinnamon kiterjesztésekkel.

A követelmények ugyanazok, mint az Unity és a Gnome-Shell, mivel igényelnek egy 3D grafikus gyorsított grafikus kártyát.

Ez megváltoztatható - a Gnome-shell Mutter-t is meghamisították - Muffint. Érdekes lesz megnézni, hogy milyen jövőbeli követelmények hoznak majd.

Kapcsolt kérdés:

 1. Hogyan lehet a Cinnamon Desktopot telepíteni?
válasz adott fossfreedom 13.04.2017 14:23
forrás
67

MATE

MATE a GNOME 2 forkja, amelyet a GNOME 3 bejelentésekor hoztak létre, és egyes felhasználók meg akarták tartani a hagyományos GNOME 2 interfész megy. Célja, hogy olyan közel álljon a hagyományos GNOME 2 felülethez, amennyire csak lehetséges. A projektet elsősorban a hivatalos, Ubuntu MATE spin (fent látható kép) támogatja 14.04 óta.

Tulajdonságok

 • A MATE származik és arra törekszik, hogy olyan közel álljon a hagyományos GNOME 2 asztali környezethez, amennyire csak lehetséges. Ez kifejezetten azoknak szól, akik nem szeretik az Unity és a GNOME Shell által bevezetett új asztali metaforákat, de nem akarnak másik DE-ra váltani.
 • Több GNOME-alkalmazás villás változatai tartalmazzák.
 • A MATE jelenleg még mindig a GTK + 2-et használja, bár átválthat a GTK + 3-ra a jövőben.
 • A MATE és a GNOME közötti összes konfliktus megoldódott a 1.2 kiadásról , hogy mindkét DE telepítve legyen ugyanazon a rendszeren, ha azt szeretné.

Rendszerkövetelmények

Mivel a MATE rendkívül hasonlít a GNOME 2 alapjára, hasonló hardverkövetelményekkel kell rendelkeznie. A GNOME 2 munkamenetben futó Ubuntu 11.04 vagy korábbi verziójú számítógépeknek képesnek kell lenniük a MATE kezelésére is. Például nem lesz szüksége olyan 3D-s grafikai támogatásra, mint az Unity vagy a GNOME Shell do. Ezenkívül érdemes megnéznie a ezt a Linux Mint Fórumot .

Hogyan szerezzük be

A legegyszerűbb módja annak, hogy egy teljesen támogatott MATE DE-t kapjunk egy hivatalos Ubuntu spin számára az Ubuntu MATE használatához. Töltsd le az .iso fájlt a "Letöltés" oldalról, és használd létre egy LiveUSB / DVD-t.

Ha a meglévő rendszeres Ubuntu telepítésre szeretne MATE-t telepíteni, olvassa el az Hogyan telepíthetem a MATE-t (asztali környezet)? a telepítéssel kapcsolatban. Ne feledje, hogy többféleképpen is telepíthető; egyesek a Linux Mint pénzkészletek hozzáadását jelentik, és potenciálisan problémákat okozhatnak.

    
válasz adott Christopher Kyle Horton 30.04.2018 10:31
forrás
63

Pantheon

A Pantheon az asztali héj, amelyet az OS Luna és későbbiekben használnak. Azonban beállítható az Ubuntu használatához is.

Tulajdonságok

 • A felső panel neve WingPanel. Ez hasonlít a GNOME 2 és a GNOME Shell panelek keverékéhez.
 • A Slingshot az alkalmazásindító, amelyet a Pantheon használ.
 • A Pantheon Wallpaper a Nautilus helyett a háttérképet kezeli.
 • A Plank a Docky új verziója, amelyet átírtak Vala helyett a Mono helyett. A képernyő alján ül a dokkoló.
 • A Cerebere egy program, amely a háttérben ül, és felügyeli az összes többi összetevő működését, szükség esetén újraindítja őket, ha összeomlik.
 • A Pantheon könnyű és moduláris kialakítású. Kiválaszthatja és kiválaszthatja, mely elemeket szeretne használni, és másokkal helyettesítheti a megfelelőnek.

Rendszerkövetelmények

Az alapfokú OS Jupiter a GNOME 2-et és a Plank korai verzióját használta. Az elemi OS Luna kiadás a GNOME 3 és a Pantheonra váltott, és könnyebb lett volna . Egy olyan gép, amely kényelmesen futtathatja az Ubuntut, nem kell gond nélkül kezelnie a Pantheont.

Az elemi projektnek van egy Műszaki specifikáció oldal az elemi operációs rendszer felhasználói kézikönyvében, amely többet nyújt információk arról, hogy mi szükséges ahhoz, hogy a Pantheon zavartalanul működjön.

Hogyan szerezzük be

Részletes utasításokat a Hogyan kell telepíteni a Pantheon asztali környezetet? .

    
válasz adott Christopher Kyle Horton 07.11.2017 21:51
forrás
60

GNOME flashback (Ubuntu Classic / GNOME panel)

Ez az alapszintű vagy klasszikus GNOME asztal, amelyet az új GTK3 és más modern technológiák felhasználásával szállítanak (a GTK3 és más technológiákkal való integráció a legfontosabb különbség a GNOME Flashback és a MATE között). A GNOME Flashback ugyanaz az asztali környezet, amelyet az Ubuntu (Ubuntu 10.10 és korábbi verziói) korábbi verzióiban használtak. De mint minden más, az új verzióban javultak.

Miért használja ma? Mivel ez nem egy "3D" asztali környezet, mint a Unity, a GNOME Shell vagy a KDE, így gyorsabban fut a régebbi hardvereken. Ez is egy nagyon hatékony telepítés a szabványos Ubuntu-ra, kevés függőség van az Unity-tól, és nem sok extra alkalmazást von be. Röviden, ha szeretnél egy tiszta "Ubuntu" élményt az Egység nélkül, használd a GNOME Flashback-et.

Jellemzők (összehasonlítás a GNOME 2-hez)

 • Még mindig a klasszikus menü, de a Rendszer menü eltűnt, mivel most a Rendszerbeállítások panelt használjuk.
 • Testre szabható ugyanúgy, ahogy a Gnome Panel 2 személyre szabott volt, kivéve, hogy közben nyomja meg és tartsa lenyomva az Alt billentyűt.
 • Ugyanazok a funkciók vannak, mint korábban, de javításaink stabilabbá és hasznosabbá tételére: az appleteket balra, középre vagy jobbra csoportosítjuk, így az appleteket soha nem keverjük össze, mint a Gnome Panel 2-ben. a GTK3-ra történő váltás sokkal jobb támogatást jelent a függőleges panelekhez.

Hogyan érhető el?

A GNOME flashback a hivatalos Ubuntu-tárhelyeken érhető el. A meglévő telepítéshez való telepítéshez kattintson ide:

Vagy használhatja ezt a parancsot a terminálon:sudo apt install gnome-session-flashback

Kapcsolt kérdés:

 1. Hogyan viselkedni visszakerül a GNOME Classic Desktophoz?
válasz adott suli8 13.04.2017 14:25
forrás
48

Awesome

p>

Tulajdonságok

A Awesome egy asztali környezet, amely átfedi az ablakkezelőt. Alapértelmezés szerint egy alaptámogatással ellátott alaplap található, melynek segítségével a kedvenc alkalmazásokat a Gnome, az Xfce stb. Tarthatja. Számos jól ismert "widget" könyvtár található, amelyek kiterjesztik az Awesome alapvető funkcióit.

A Awesome egy csempézés ablakkezelő, ami azt jelenti, hogy automatikusan átrendezheti az ablakokat átfedés nélkül, és így töltheti fel a képernyőt. A Windows is "lebegni" (a Windows, OS X, stb. Standard viselkedése)

Az Awesome csempézési jellemzői a következő előnyökkel járnak:

 1. Nincs semmiféle káros képernyőterület.
 2. Az egérrel / trackpadmal nem kell az egérrel / lemezpaddal rendelkeznie, hogy elrendezze az ablakokat a kívánt módon.
 3. A beépített csempézési elrendezések gyakori forgatókönyveket fedeznek fel.
 4. A burkolórendszerek könnyen szkriptelhetők, és dinamikusan hívhatók a billentyűzeten.
 5. Az egér támogatása beépített. Azok számára, akik nagymértékben támaszkodnak az egérre, ez segíthet az átmenetnek a tipikus lebegő ablakkezelőktől történő átmenethez.

A Awesome nagyszerűen testreszabható (lásd a konfigurációs részt), és különösen népszerű az "energiafelhasználók" körében, akik nagyfokú ellenőrzést akarnak az asztali környezetükön keresztül (a Awesome például erősen követi az Arch Linux közösségben) .

Rendszerkövetelmények

A félelmetes nagyon könnyű. A Zenix disztribúció használhatja, és akár 128 MB RAM-mal (csak 64 MB swap partícióval) futtatható. A rendszeremen úgy találtam, kevesebb erőforrást használ, mint az LXDE! A félelmetes nem kompozitálást vagy hatásokat eredményez, így hasznos a régebbi grafikákkal rendelkező rendszereknél (az összetétel engedélyezésexcompmgr stb. Használatával engedélyezett)

Telepítés

A Awesome telepítése egyszerű. Egyszerűen írja be asudo apt-get install awesome parancsot a terminálba az Awesome telepítéséhez az Ubuntu repositories mappából. A telepítés tartalmaz egy Awesome munkamenetet a bejelentkezéskezelőben, a Lightdmben. Az Awesome megkezdése így elkerülheti a fejfájást, mivel konfigurálta, hogy működjön a vezeték nélküli, a kijelzőn stb.

Konfiguráció

A Awesome a Lua-ban írt külső konfigurációs fájlon keresztül van konfigurálva (~/.config/awesome/rc.lua). A Lua ismerete nem feltétlenül szükséges, és sok mindent meg lehet tenni az alapértelmezettrc.lua (/etc/xdg/awesome/rc.lua) egyszerű kiterjesztésekkel és módosításokkal. Az Autostarting alkalmazások egyszerűek: csak adjuk hozzá a megfelelő "spawn" parancsot arc.lua, pl. awful.util.spawn_with_shell("conky &")conky -ot futtat.

A két screenshot esetében - a "tiszta" verzióban a felső panel az alapértelmezett öt címkével (vagy a "munkaterületekkel" a bal oldalon, és a különböző ártalmas widgetek futnak a jobb oldalon . Anm-applet és apidgin a systray területen tartózkodik. Az alsó "panel" valójábanconky. A "piszkos" verziónál a conky agmusicbrowser -ról a csomópontokat jeleníti meg, az ablakok csempézettek (egy Firefox ablak minimalizálva van a feladatlista területére), és a Gnome Do lebegő a központban.

    
válasz adott Chan-Ho Suh 18.08.2012 09:15
forrás
46

Felvilágosodás (E)

A felvilágosodás különválasztja magát attól, hogy nagyon összpontosít a szem-cukorkára, miközben még mindig rendkívül könnyű.

A felvilágosodás két használható verziója, az E16 (régi változat) és az E17 (az új stabil változat).

Az E17 modern.

A felvilágosodás funkcióinak nem teljes listája olvasható a ezen a Wikipédia oldalon .

A felvilágosodás beállítása a rendszeren: ez az Ubuntu dokumentációs oldal , vagy talán ez a kérdés : Hogyan telepíthetem a felvilágosodást (E17)? .

    
válasz adott Christopher Kyle Horton 13.04.2017 14:24
forrás
35

i3wm

i3wm (javított csempézés wm) egy dinamikus, és a burkoló ablakkezelő. Ez az egyik legegyszerűbb és legtisztább ablakos ablakkezelő, amely az egyszerűségre helyezi a hangsúlyt mind a kód, mind a konfiguráció tekintetében.

Tulajdonságok

 • jól dokumentált kód.
 • Több monitor támogatása
 • UTF-8 támogatás.
 • Egyszerű konfiguráció (nincs programozási nyelv)
 • Ablakkezelés teljesen elhagyta a felhasználót. Ez azt jelenti, hogy a felhasználó szabadon próbálhatja ki a különböző elrendezéseket dinamikusan.
 • Lebegő felbukkanók kezelése (a legtöbb jelszó és egyéb értesítések nem jelennek meg csempékként)
 • Különféle módok, mint a vim
 • IPC (unix foglalatokkal) a bővíthetőség érdekében.

Extrák

 • nagy felhasználói támogatás a levelezőlistán, az IRC és a faq használatával.
 • értesítési démon (dunst) és j4status a testreszabáshoz ( j4tools )

Telepítés

Az i3 telepíthető apt

segítségével
sudo apt-get install i3

Az i3-at a linux legnépszerűbb alakjai használják. 1 2

    
válasz adott Avinash R 30.01.2014 19:04
forrás
32

Chrome OS asztali környezet

MEGJEGYZÉS: A projekt úgy tűnik, hogy 2016 áprilisában halottnak tűnik .

Ez a Google Chrome OS operációs környezete, és tudomásom szerint csak 64 bites gépeken működik.

Az asztali környezet telepítéséhez használja az asztali környezetet, töltse le innen , majd telepítse dupla kattintással.

A parancssorból letöltheti és telepítheti a következő parancsokat is:

wget https://github.com/downloads/dz0ny/lightdm-login-chromeos/lightdm-login-chromiumos_1.0_amd64.deb 
sudo dpkg -i lightdm-login-chromiumos_1.0_amd64.deb

    
válasz adott bkd.online 29.04.2016 13:11
forrás
30

Mythbuntu

A Mythbuntu a XFCE használatát használja, de néhány extra testreszabások. Ez elsősorban a MythTV segítségével használható média PC-k számára készült.

Rendszerkövetelmények

A rendszerkövetelmények teljes listája megtalálható a mythbuntu.org webhelyen.

Hogyan szerezzük be

Telepítheti amythbuntu-desktop csomagot aapt-get vagy az Ubuntu Software Center segítségével. A Mythbuntu GYIK több információval szolgál a beállításokról.

    
válasz adott Graham 13.04.2017 14:25
forrás
30

Qtile

A QTile egy ablakkezelő, amelyet Python-ban írtak. Nagyon konfigurálható a Python nyelv használatával, és szkriptet készíthet, amire leginkább úgy érzed magad. Amint azt a név is jelzi, ez egy csempézés ablakkezelő, ami azt jelenti, hogy nagyon szervezett asztalt kapsz.

Hogyan érheti el

A csomagok 11.10 (Oneiric Ocelot), 12.04 (Pontos Pangolin), 12.10 (Quantal Quetzal), 13.04 (Raring Ringtail), 13.10 (Saucy Salamander), 14.04 (Trusty Tahr) és 14.10 (Utópikus Unicorn)

sudo apt-add-repository ppa:tycho-s/ppa
sudo apt-get update
sudo apt-get install qtile

Telepítési információ: link

    
válasz adott Jo-Erlend Schinstad 30.11.2015 03:11
forrás
22

Unity 8 / Next (Asztali mód) (Megszűnt)

Kép a Softpedia-ból

Az Unity 8 (vagy a Unity Next) az Ubuntu Touch (telefonok és tabletták) felületén használt interfész, és azt tervezték, hogy végül egy új asztali móddal helyettesítheti a Unity 7-et. Nagyon fejlett volt, de az Ubuntu 17.04 idején megszűnt.

Tulajdonságok

 • A Compiz-ot a Qt javára dobják le, ami könnyebb és simább élményt nyújt.
 • Hasonlóképpen Mir a Waylandnél és a hagyományos X11 szerveren is előnyben részesíti.
 • A tervek, lencsék, kötőjel, stb. újratervezett megközelítése
 • A konvergencia összpontosítása, azaz ugyanazt a DE-t használhatja minden formában (telefon, tablet, laptop vagy asztali számítógép), és a helyzetnek megfelelően módosul.
 • Olyan felület, amely nagy hangsúlyt fektet az élcsúszásra az indító, az indikátor menük, az alkalmazásváltó és az alkalmazások menük feltárásához.

Hogyan érheti el

Megjegyzés: Az Unity 8 nem tekinthető késznek az asztalra, és a Canonical további fejlesztését törölték. Nyilvánvaló, hogy a hibák jelen lesznek, de egyes részeket is szükség lehet optimalizálni vagy hozzáadni, hogy jobban megkönnyítsék az egérrel és a billentyűzet használatát.

Ha továbbra is kipróbálod, napi felépítés az "Ubuntu Next "asztal letölthető. Használhatja azt a LiveUSB / DVD létrehozásához, mint egy rendszeres kép. Ha egy olyan terminálról érkezik panaszkodás, amely nem COM32 vagy hasonló, az élő adathordozón történő indításkor próbálkozik, akkor a lap megnyomásával dolgozhat, és alive vagylive-install a "nem COM32R image "hiba, amikor USB-kulcsról próbál telepíteni ).

Ha már van rendszeres Ubuntu telepítve, láthatod Hogyan telepítheted az Unity 8-at? telepítési utasításokat, vagy kattintson az alábbi gombra:

Megszakítási jegyzet

Az Unity 8-at megszüntették az Ubuntu 17.04 kiadásának idején, az Ubuntu Touch telefonok és tabletták mellett. A Mark Shuttleworth törlési közleménye olvasható: itt , és kijelenti, hogy az oka az volt, hogy jobban összpontosítsák az Ubuntu folyamatos fejlesztését a felhő és a tárgyak internetén (IoT). Ezért a felhasználókat tisztában kell lenni azzal, hogy a Canonical nem hajlandó továbbfejleszteni az Unity 8-at, és fontolóra kell venniük a Unity 7-re vagy más asztali környezetre (például a GNOME Shell-re történő áttérésre) a rendszeres Ubuntu számára 18.04-ig.)

Ha már telepítette az Unity 8-at az asztalon, és el szeretné távolítani azt, akkor olvassa el Hogyan távolíthatom el az Unity 8-at az asztali számítógéptől? eltávolításra vonatkozó utasításokat.

    
válasz adott Christopher Kyle Horton 01.05.2017 00:41
forrás
21

Razor-qt (Megszűnt)

Ez egy nagyon könnyű asztali környezet, amely az Ubuntu számára elérhető.

A telepítés lépései:

sudo add-apt-repository ppa:razor-qt
sudo apt-get update
sudo apt-get install razorqt

    
válasz adott bkd.online 23.08.2017 08:54
forrás
19

Deepin DE

A Deepin saját célra épített asztali környezetét használja, amely integrálható más első fél alkalmazásokkal, például a Deepin Music, a Deepin Movie, a Deepin Store és a saját vezérlőközpontjaival.

A közösség tagjai a fejlesztés során mind a kínai, mind a nemzetközi szinten résztvevői szerepet játszottak, és a "Szabadság, nyitottság, megosztás, együttműködés" mottójával működnek együtt. A közösség a Debian felfelé működik, p>

Ha Ön is telepíteni akarja, akkor nyissa meg a terminált, és írja be

sudo -H gedit /etc/apt/sources.list

Ezután adja hozzá az ilyen sorokat a megnyitott fájl végén, esetleg a trusty helyett egy másik Ubuntu kiadás kódnevével (de ne végezzen semmilyen más módosítást):

deb http://packages.linuxdeepin.com/deepin trusty main non-free universe
deb-src http://packages.linuxdeepin.com/deepin trusty main non-free universe

Jelenleg a repository verziói megbízható (Ubuntu 14.04 LTS) és pontos (Ubuntu 12.04 LTS). böngészhet az adattárban , hogy megtekinthesse, hogy milyen verziókat támogatnak a telepítéskor. Az Ubuntu kiadás kódneve megtalálható a Releases wiki oldalon , vagy futtassa alsb_release -c -ot. Ha nincs külön verzió a kiadásodhoz, akkor próbáld meg a másik verzióra épített verziót (ha lehetséges, válaszd az egyiket a közeledéshez).

Miután hozzáadta a megfelelő sorokat, mentse el a fájlt, kilép a szövegszerkesztőből, és térjen vissza a terminálhoz.

Illessze be ezeket a sorokat egyenként:

wget http://packages.linuxdeepin.com/deepin/project/deepin-keyring.gpg
gpg --import deepin-keyring.gpg
sudo gpg --export --armor 209088E7 | sudo apt-key add -

Akkor majdnem készen vagyunk. a terminálba illessze ezeket a sorokat egyenként

sudo apt-get update
sudo apt-get install dde-meta-core

Ez az, ami telepíti a deepin DE-t a számítógépére, és a bejelentkezési képernyőn választhatja a DE-t.

    
válasz adott Raja 16.02.2016 10:04
forrás
18

Budgie

A Budgie a Solus operációs rendszer zászlóshajója. A modern felhasználó szemszögéből tervezve, az egyszerűségre és eleganciára összpontosít.

Tulajdonságok

 • Szorosan illeszkedik a GNOME veremhez, az alapul szolgáló technológiákat alkalmazva alternatív asztali élményt kínál
 • Beépített kizárólag asztali felhasználók számára. Mobil vagy tabletta nincs itt!
 • Elveszed az utat, és zavarmentes asztali élményt nyújt
 • A Budgie menü gyors hozzáférést biztosít az alkalmazásaihoz, amelyek mind kategória, mind kompakt nézeteket kínálnak
 • Az oldalsó panel Raven lehetővé teszi, hogy az appleteket, értesítéseket és testreszabási központokat egy helyen egyetlen helyen lehessen kezelni
 • Testreszabása az asztal minden aspektusát, beleértve a widget téma, az ikon témáját, a sötét téma módot, valamint a panelek mélyreható módosítását, Ravenból
 • A Panelbeállítások szakaszban kiválaszthatja, hogy hol helyezkedik el a panel és a belső appletjei, valamint az egyes appletbeállítások felügyeletét

Rendszerkövetelmények

Mivel a Budgie a GNOME verziót használja, a követelmények hasonlóak. A Budgie egy kicsit könnyebb, mint a Gnome Shell bár.

Hogyan szerezzük be?

17.04 és újabb

A legjobb módja annak, hogy Budgie asztali számítógépen az Ubuntuban próbálkozzon hivatalos ízű Ubuntu Budgie . Ha azonban telepíteni szeretné az Ubuntu meglévő telepítésére vagy az egyik ízére, akkor az Ubuntu Budgie teljes Budgie Desktop környezetét telepítheti ide kattintva:

Vagy futtassa ezt terminálban :

sudo apt install ubuntu-budgie-desktop

16.10

16.10-től a Budgie Desktop v10.2.7 közvetlenül az Ubuntu tárhelyekről érhető el. A telepítéshez kattintson ide:

Vagy futtassa ezt terminálban :

sudo apt install budgie-desktop

16.04

Próbálja ki a nem hivatalos ízeket budgie-remix , vagy telepítheti azt egy meglévő Ubuntu 16.04LTS telepítésre vagy az egyik ízére a budgie-remix PPA:

sudo add-apt-repository ppa:budgie-remix/ppa
sudo apt update

Akkor kattintson ide:

Vagy futtassa ezt terminálban :

sudo apt install budgie-desktop
    
válasz adott HEXcube 20.06.2017 20:54
forrás
14

Trinity

Trinity asztali környezet , a KDE3 villája, egy másik lehetőség, amely alapértelmezés szerint nem érhető el az Ubuntuban további tárhelyek nélkül. A telepítéshez kövesse az utasításokat:

 • Pontosan adja meg a deb source forrásait:

  deb http://ppa.quickbuild.pearsoncomputing.net/trinity/trinity-v3.5.13/ubuntu precise main
  deb-src http://ppa.quickbuild.pearsoncomputing.net/trinity/trinity-v3.5.13/ubuntu precise main
  deb http://ppa.quickbuild.pearsoncomputing.net/trinity/trinity-builddeps-v3.5.13/ubuntu precise main
  deb-src http://ppa.quickbuild.pearsoncomputing.net/trinity/trinity-builddeps-v3.5.13/ubuntu precise main
  
 • Adja hozzá a GPG kulcsot:

  sudo apt-key adv --keyserver keyserver.quickbuild.pearsoncomputing.net --recv-keys 2B8638D0
  
 • Végül töltse le a csomagokat:

  sudo apt-get update
  sudo apt-get install kubuntu-default-settings-trinity kubuntu-desktop-trinity
  

Az Ubuntu más változataihoz tekintse át a teljes dokumentációt itt .

    
válasz adott bkd.online 13.03.2017 21:12
forrás
13

finom

  

A finom egy kézi csempézés ablakkezelő, amely meglehetősen ritka a csempézéshez képest: ahelyett, hogy előre definiált elrendezésekre támaszkodna, finomra osztja a képernyőt rácsra, testreszabható résekkel (gravity).

Tulajdonságok

 • Szigorú címkézés: A többi tilos ablakkezelőtől eltérően a finom nem teszi lehetővé a gyenge címkézést, és mindig az ablakokat virtuális asztalokra (nevezett nézőpontokra) hasonlítja össze a megfelelő címkékkel, függetlenül az aktuális aktív nézetből.
 • Beépített rendszertálca
 • bővíthető beépített panel
 • Testre szabható kulcs / egér műveletek
 • A szkriptelésre fókuszál, Ruby-ot használ
 • Commandline kliens
 • Bővített ablakcímkézés
 • Megfelelés (EWMH / ICCCM / MWM / XDG alapkönyvtár)
 • Multihead támogatás (Xinerama / XRandR)

Hogyan szerezzük be

finom a 13.04 hivatalos tárhelyen. A 12.10-es vagy korábbi verziók esetében ellenőrizze a wiki részleteket.

sudo apt-get install subtle
    
válasz adott Aryo Adhi 21.07.2013 07:50
forrás
10

Openbox

Az Openbox egy rendkívül konfigurálható, következő generációs ablakkezelő, amely kiterjedt szabványtámogatással rendelkezik. A doboz vizuális stílusa jól ismert a minimalista megjelenéséről. Az Openbox a doboz vizuális stílusát használja, ugyanakkor több lehetőséget kínál a témafejlesztők számára, mint a korábbi fiókok megvalósításai.

Az Openbox egy nagyon konfigurálható ablakkezelő. Lehetővé teszi, hogy szinte minden aspektusát megváltoztassuk, miként léphet kapcsolatba az asztali számítógéppel, és feltárja teljesen új módjait annak használatához és irányításához. Olyan lehet, mint egy videojáték az ablakok vezérléséhez. De az Openbox is rendkívül egyszerűen tartható, mivel az az alapértelmezett beállításban van, ami azt jelenti, hogy bárki számára is megfelel. Az Openbox anélkül vezérel, hogy mindent megtesz.

A GNOME és a K asztali alkalmazásokra fejlesztettük ki, egyszerűen és funkcionalitással kombinálhatjuk az Openbox teljesítményét.

Ez az, amelyet a most megszüntetett Crunchbang #!

használ

További információ: itt

    
válasz adott Diego Lara 05.02.2016 21:23
forrás
10

LXQt (fejlesztés alatt)

A LXQt egy könnyű Qt asztali környezet.

Nem lesz az úton. Nem fog lefagyni vagy lassítani a rendszert. A legfontosabb, hogy klasszikus asztal, modern megjelenéssel és érzéssel.

Az LXQt már szerepel a legtöbb Linux és BSD disztribúcióban, így csak kipróbálhatod a rendszereden vagy a VM-ben. A telepítéssel kapcsolatos további információk megtalálhatók az LXQt GitHub wikiben.

Történelmileg az LXQt az LXDE-Qt kezdeti Qt íze és a Razor-qt összeolvadása, a Qt alapú asztali környezet kialakítását célzó projekt, amely hasonló célokkal rendelkezik, mint a jelenlegi LXQt. Az LXQt először az LXDE utódává vált, de 09/2016-tól mindkét asztali környezet egyidejűleg együtt fog működni.

    
válasz adott Woeitg 25.10.2016 11:48
forrás
9

Consort (Megszűnt)

A Consort a GNOME 3 visszaállítási módja. Úgy tervezték, hogy pontosan úgy viselkedjen, mint a GNOME 2, és a GTK-2-es felhasználóknak a GTK-3 meglévő felhasználói számára legyen.

Tulajdonságok:

 • Ajánlatok Gnome 2 alapú DM
 • A GTK-3 használatával GNOME 3 alkalmazásokat futtathatsz
 • könnyű / jobb teljesítmény ref

korábban használt dallamok

 • SolusOS
 • Colverleaf Linux

Letöltés itt vagy PPA

UPDATE:

Ez a munkaerő hiánya megszűnt Záróajtók

A Colverleaf Linux megszakadt, mint egy disztribúció. Most kifejlesztett OpenSuse kiegészítőként ref

    
válasz adott Avinash R 18.04.2014 01:05
forrás
7

Klyde (fejlesztés alatt)

Ez a népszerű asztali KDE környezet könnyű verziója. Még fejlesztés alatt áll, és nem közvetlenül elérhető az alkalmazottak számára, de hamarosan számíthatunk.

További információ a projekt itt .

Kérjük, vegye figyelembe, hogy ez még mindig a korai fejlesztési szakaszokban van, és nem letölthető vagy telepíthető bármely operációs rendszerben. Itt csak a befejezés érdekében említem ezt.

    
válasz adott bkd.online 09.03.2017 19:04
forrás
6

Xmonad

>

A Xmonad egy csempézés ablakkezelő, amelyet teljes egészében Haskell ír. Nagyon konfigurálható a Haskell nyelv segítségével, és programozhatja, hogy bármit is csináljon, amit szeretne. Mivel ez egy burkolókezelő, automatikusan kihasználja a képernyőt az alkalmazásablakok megnyitásakor. Számos rendelkezésre álló ablakelrendezési heurisztika létezik, és a munkaterületeket egyénileg konfigurálhatjuk, hogy a konfigurációs minták bármelyik csoportján keresztül keressenek.

A képernyőkép azt mutatja, hogy Xmonad két Xmobar állapotjelzővel dolgozik. A felső sávot úgy alakították ki, hogy egy másik ikont használjon az általam rendszeresen használt 14 munkaterület mindegyikéhez, egy ikont egy gúlaszerű terminál megjelenítéséhez, az aktuális munkaterület heurisztikus, aktív ablakcímét és más dinamikus információkat jelző ikonként. A jobb felső sarokban egy tálca rendszer tálca jelenik meg. Az alsó Xmobar különböző rendszerinformációkat jelenít meg. Az xcompmgr-t a nem finomított ablakok átlátszatlanságának csökkentésére használják. Van egy nagyon jó támogató hálózat a Xmonad felhasználók és a fejlesztők között.

A munkaterület és az ablakkezelés és a navigáció nagyrészt a billentyűparancsok segítségével történik, bár az interfész beállítása az egér eseményekre adott válaszként lehetséges.

Személyes ajánlásként - öt éve használtam a Xmonad-ot, minimális konfigurációból egy nagyon személyes konfigurációig. Nagyon hatékony interfészsé vált, és alkalmanként vissza kell térnem a rendszeres ablakkezelőkhöz, feltétlenül közömbösek és nem válaszolnak.

Hogyan érheti el

A csomagok elérhetők az ubuntu repositoryon. Valószínűleg bölcs, hogy telepítse az xmobar és a trayer is.

sudo apt-get install xmonad xmobar trayer
    
válasz adott Tony Martin 13.01.2017 17:44
forrás
4

A Lumina® asztali környezet

A Lumina® Desktop Environment egy könnyű rendszerinterfész, amelyet bármilyen Unix-szerű operációs rendszerhez használnak. A Lumina® a bővítmények használatán alapul, ami lehetővé teszi, hogy a teljes felületet minden egyes felhasználó kívánság szerint elrendezze. A rendszerszintű alapértelmezett elrendezés is szerepel, és konfigurálható a rendszergazda. Ez lehetővé teszi, hogy minden rendszer (vagy felhasználói munkamenet) úgy legyen megtervezve, hogy maximalizálja az egyéni felhasználók termelékenységét.

p>

A Lumina® asztali fejlesztők megértik, hogy a számítógépes rendszer célja az alkalmazások futtatása, így a Lumina® úgy lett megtervezve, hogy csak kevés rendszerfüggést és -követelményt igényeljen. Ez lehetővé teszi, hogy felhasználható legyen a régebbi rendszerek újjáélesztésére, illetve arra, hogy lehetővé tegye a felhasználók számára olyan alkalmazások futtatását, amelyek nagyobb arányban igényelhetik a rendszer erőforrásait, mint korábban a többi asztali környezetben.

Mindez rendkívül könnyű, testreszabható és sima asztali környezetet eredményez, minimális rendszerfelülettel.

Hogyan juthat el?

p>

A legújabb Lumina asztali kiadás telepíthető Ubuntu 16.04 LTS-re PPA-n keresztül. Ne feledje, hogy ez a PPA nem hivatalos és a Lumina projekttől függetlenül működik.

Lehet, hogy nem működik. Mindkét darabot megtartja, ha valami eltörik.

Szeretné kipróbálni? Nyisson meg egy új terminál ablakot és futtassa:

sudo add-apt-repository ppa:samoilov-lex/lumina-desktop
sudo apt update && sudo apt install lumina-desktop qterminal

Ez számos egyéb függőséget fog húzni. Kijelentkezés, és az Unity Greeter-től válassza ki a Lumina asztali munkamenetet, és talán csak talán valami betöltődik.

Ha nem (nem nekem), akkor visszahúzódsz az Unity Greeter-be. Csak válasszon egy másik munkamenetet (például Unity), és jelentkezzen be.

    
válasz adott Woeitg 06.05.2017 17:35
forrás
2

Ubuntu asztali ízek

link

Ízek: katalógusa Alapértelmezett (Gnome (17.10 - jelen)) ubuntu-desktop
Budgie (egyszerű / elegáns) budgie-asztali
Kubuntu (KDE Plazma) kubuntu-asztali
Kylin (elegáns kínai) ubuntukylin-desktop
Lubuntu (LXQt - könnyű / gyors) lubuntu-desktop
MATE (GNOME 2 villa) mate-desktop
Stúdió (multimédia) ubuntustudio-desktop
Xubuntu (XFce - könnyű / konfigurálható) xubuntu-desktop

Telepítse az alternatív asztali ízeket:
(több asztali ízelítőt telepíthet, majd szükség szerint átválthatja őket)

sudo apt install [flavour]

Példa:

sudo apt install budgie-desktop

Újraindítás az új íz hozzáadása után , majd az bejelentkezési képernyő jelszómező fölötti Ubuntu ikon gombra kattintva válassza ki az új asztali ízelítőt.

Ha régi ízeket szeretné eltávolítani , győződjön meg róla, hogy bejelentkezett egy olyan munkamenetbe, amely nem használja az eltávolítani kívánt ízeket, majd:

sudo apt remove --purge [flavour]

Példa:

sudo apt remove --purge ubuntu-desktop
    
válasz adott Broadsworde 09.08.2018 06:43
forrás
1

Hawaii (megszűnt)

A Hawaii asztalt a maui-project készítette, itt a link

A Maui a Plazma Simple shell programmal "PSS" megszűnt (utolsó verzió: 0.5.1.).

    
válasz adott JoKeR 25.10.2016 11:48
forrás