Mit csinál a "sudo apt-get update"?

451

Vajon mi asudo apt-get update?

Mit frissít?

    
készlet Elysium 27.11.2012 01:07
forrás

9 válasz

485

Dióhéjban aapt-get update nem telepíti a szoftver új verzióit. Ehelyett frissíti a frissítéseket igénylő csomagok frissítési csomagjait, valamint az új csomagokat, amelyek csak a tárolókba érkeztek.

 • apt-get update letölti a csomaglistákat a tárolókból és frissíti őket a csomagok és azok függőségeinek legújabb verzióihoz. Ezt mindegyik tárolóhoz és HTM-hez fogja tenni. A linkből :

    

  A csomag indexfájljainak forrásaik újra szinkronizálására szolgál. A rendelkezésre álló csomagok indexeit a (z)/etc/apt/sources.list (5) által megadott helyről származtatják. Egy frissítést mindig frissítés vagy dist-upgrade előtt kell végrehajtani.

 • Aapt-get upgrade a rendszeren található csomagok új verzióit veszi fel, ha az APT tudomást szerez az új verziókról aapt-get update alatt.

  A linkből :

    

  A rendszeren jelenleg telepített összes csomag legújabb verziójának telepítését a (z)/etc/apt/sources.list (5) által felsorolt ​​forrásokból telepíti. Az új verziókkal telepített csomagok letöltésre és frissítésre kerülnek; semmilyen körülmények között nincsenek telepítve a csomagok eltávolítva, és a már nem telepített csomagok is letöltésre és telepítésre kerülnek. Az aktuálisan telepített csomagok új verziói, amelyek nem frissíthetők egy másik csomag telepítési állapotának megváltoztatása nélkül, a jelenlegi verziójukon maradnak. [Emphasis mine] Először frissítést kell végrehajtani, hogy az apt-get tudja, hogy új csomagok állnak rendelkezésre.

 • Aapt-get dist-upgrade ugyanazt a munkát végzi, amelyet aapt-get upgrade hajt végre, plusz intelligensen kezeli a függőségeket, így eltávolíthatja az elavult csomagokat, vagy újakat is hozzáadhat. Lásd itt: Mi a "dist- frissítés ", és miért frissíti többet a frissítésnél?

  A linkből :

    

  A frissítés funkciójának végrehajtása mellett ez a lehetőség intelligensen kezeli a változó függőségeket a csomagok új verzióival; Az apt-get rendelkezik egy "intelligens" konfliktusrendező rendszerrel, és ha szükséges, megpróbálja frissíteni a legfontosabb csomagokat a kevésbé fontos költségeket illetően.   A (z)/etc/apt/sources.list (5) fájl tartalmazza a helyek listáját   amely a kívánt csomagfájlok letöltésére szolgál. Lásd még apt_preferences (5) egy mechanizmushoz az egyes csomagok általános beállításainak túlméretezéséhez.

A&& parancsokkal kombinálhatja a következő parancsokat:

sudo apt-get update && sudo apt-get install foo bar baz foo-dev foo-dbg

vagy a legújabb verziók beszerzése a függőségek változatkövetelményei szerint:

sudo apt-get update && sudo apt-get dist-upgrade

Szüksége vansudo mindkét időre, de mivelsudo alapértelmezés szerint nem kéri Önt az utolsósudo művelet óta 5 vagy ennyi percen belül, csak akkor kéri a jelszavát (vagy egyáltalán nem ).

    
válasz adott hexafraction 27.11.2012 01:17
forrás
42

A Google-keresés megadhatja a szinte minden terminálparancs fogalmát, ahogyan a --help a terminálban is. Például

apt-get --help

sudo apt-get update lényegében három részből áll:

sudo

a következő parancsot végzi a szuperfelhasználó (root) képességekkel. Számos olyan műveletre van szükség, amely a rendszerfájlok módosítását vagy az alkalmazások telepítését igényli.

apt-get

egy parancssori eszköz, amelyet az Ubuntu a szoftvercsomagok telepítésére, eltávolítására és kezelésére használja

update

egy lehetőség az apt-get program számára, hogy a frissítéseket mely frissítéseket használja az interneten lévő kiszolgálóról. A csomaglisták biztosítják az apt-get segédprogramot az apt-get segítségével telepítendő szoftvercsomagokról. Az apt-get ezeket a listákat használja annak meghatározásához, hogy melyik szoftvert kell telepíteni, ha parancsot ad a telepítésre. Például

sudo apt-get install guake

telepítené a Guake terminált, mivel jelenleg szerepel a számítógép helyi szoftverlistáiban. Ez azonban nem lehet a megfelelő verzió, vagy ha a program új, előfordulhat, hogy egyáltalán nem áll rendelkezésre. Így az apt-get szoftverrel történő telepítéskor tipikusan beírja

sudo apt-get update
sudo apt-get install <package>

annak biztosítása, hogy az apt-get tudja, hogy telepíti a csomag legfrissebb verzióját.

További hasznos információforrás ahelp.ubuntu.com site. Ha például aapt-get webhelyet kereste, az AptGet / HOGYAN az eredmény egyikeként.

    
válasz adott Alex 27.11.2012 01:16
forrás
18

Asudo apt-get update futása egyszerűen biztosítja, hogy az összes tárolóból és PPA-ból származó csomagok listája naprakész legyen. Ha nem futtatod ezt a parancsot, előfordulhat, hogy régebbi verziókat telepítsz a különböző csomagokba, vagy rosszabb, függőségi problémákat. Ha csak hozzáadta a PPA-t, és nem frissítette, akkor a PPA-ból semmit sem fog működni, mivel nincs csomaglista a PPA-ból vagy az adattárból.

Dióhéjban: nagyon javasolt asudo apt-get update futtatása a telepítés előtt, de az elévülhet, ha valóban megnyomja az időt , hacsak nem cseréltél vagy HTM-eket az utolsóapt-get update óta.

    
válasz adott hexafraction 06.06.2012 01:21
forrás
12

Az új csomagok telepítése előtt futtatnia kell aapt-get update -ot, mivel ez frissíti a helyi adattárinformációkat. Ha több csomagot telepítsz röviddel egymás után, akkor nem kell futtatnod aapt-get update -ot. Szintén több csomagot telepíthet egyszerre, ha beírja sudo apt-get install package1 package2...

    
válasz adott Jason Petrilla 06.06.2012 01:23
forrás
10

A számítógépen elérhető szoftverlistát frissíti.

A számítógépen olyan lista található (mint egy katalógus), amely tartalmazza az összes rendelkezésre álló szoftvert, amelyet az Ubuntu kiszolgálók rendelkezésére állnak. De a rendelkezésre álló szoftverek és verziók megváltozhatnak, ezért egy "frissítés" megérinti a kiszolgálót, és megnézheti, hogy milyen szoftver áll rendelkezésre a helyi listák (vagy katalógusok) frissítéséhez.

Vegye figyelembe, hogyupdate eltér aupgrade -tól. A frissítés - amint azt korábban említettük - a rendelkezésre álló szoftvereket letöltheti és frissítheti, míg aupgrade telepíti a számítógépre telepített új verziókat (tényleges szoftverfrissítések).

Ha ténylegesen frissítené a szoftvert (nem "frissíti" a listákat), végrehajtja a

parancsot
sudo apt-get upgrade

, amelyet általában "frissítés" után hajt végre.

    
válasz adott Sam 27.11.2012 01:21
forrás
4

Ha a parancssorból asudo apt-get install ... (vagysudo aptitude install ...) csomagokat telepíti, vagy amikor a parancssorból (upgrade vagydist-upgradeinstall helyett) frissíti őket, akkor a következő információkat a helyi rendszer konfigurációjából származik, és nem az internetről:

 1. milyen csomagok állnak rendelkezésre

 2. azok elérhető verziói

 3. ahol a rendelkezésre álló csomagokat a

 4. webhelyről kell lekérni

A (z)sudo apt-get update (vagysudo aptitude update) futása ezt a helyi rendszert frissíti. Ez a lépés az aktuálisan telepített csomagok elérhetőségéről az internetes forrásokból.

Ha csomagokat telepít egy GUI felületen (Update Manager, Szoftverközpont vagy Synaptic csomagkezelő), akkor asudo apt-get update munka automatikusan megtörténik. Amikor csomagokat telepít a parancssorból, akkor nem, és ezt mindig magadnak kell tennie kivéve, ha nagyon nemrég csináltál .

Mivel a csomagok frissített változatai elérhetőek asudo apt-get update (vagysudo aptitude update) futtatásával, a csomagok telepítése előtt ajánlatos ezt futtatni, és a friss frissítések telepítéséhez szükséges, < még akkor sem, ha nem adott hozzá semmilyen szoftverforrást (pl. PPA) .

Kérjük, vegye figyelembe, hogy ha egyszerre több csomagkezelési műveletet hajt végre, akkor nem kell futtatnia asudo apt-get update -ot mindegyik előtt. Csak ha az információ nem frissül egy darabig, akkor győződjön meg róla, hogy futtatja.

    
válasz adott Eliah Kagan 06.06.2012 01:59
forrás
4

Ahogy Eliah Kagan említett, arra számít , hogy egy GUI-alkalmazás futtatná aapt-get update -ot aapt-get install /apt-get upgrade előtt, de csak egy érdekes hibát fedeztem fel 404-en egy viszonylag új offenzív biztonsági VM gép, ami egy pillanatra elakadt.

A parancssorból futtattamapt-get update -ot, majd újra próbáltam a Rendszereszközök / Szoftverfrissítés parancsot, ezúttal pedig 404 hiba nélkül futott.

Szóval, azt hiszem, nem mindig feltételezheti, hogy aapt-get update GUI-alkalmazásokból indul ki ...

    
válasz adott mikepratt 02.04.2015 04:58
forrás
2

Amint sok ember előttem elmondta, frissíti a helyi adattárat (csomaglista).

Probléma esetén bajba kerülhet, ha megpróbál telepíteni

apt-get install foobar

és a foobár vagy a függőség nem rendelkezik a legfrissebb verzióval az adattárban. Ez különösen problémás lehet, ha a .deb fájl kézi vagy ppa telepítése egy harmadik féltől.

Alapvetően biztosítja, hogy listája illeszkedjen a mester listához.

    
válasz adott N8tron 06.06.2012 01:38
forrás
2

Tekintsük a VLC médialejátszó telepítését az Ubuntuban:

sudo apt-get update

Ellenőrzi a rendelkezésre álló frissítéseket tartalmazó tárhelyeket.

Míg

sudo apt-get install vlc vlc-plugin-pulse mozilla-plugin-vlc
A

telepíti a VLC médialejátszót a keresett tárolókból.

Ha root felhasználóként (rendszergazdaként) jelentkezett be, akkor nem kell asudo -ot használni, mert már rendelkezel a szuperfelhasználói jogosultságokkal.

    
válasz adott Praveen Vinny 27.11.2012 08:24
forrás