Hogyan kapom meg a Terminator-ot az egyedi elrendezéssel?

107

A Terminátor nagyon hatékony a több számítógép vagy kiszolgáló szervezésében az osztott ablak és a csoport összes funkciója miatt. De itt van az üzlet: létrehoztam a saját elrendezésemet, és örülnék neki, hogy betöltse a terminátor indításakor. Lehetséges?

    
készlet zulu34sx 01.07.2012 01:23
forrás

8 válasz

10

Van egy nagyon egyszerű módja ennek:

 • Megnyitás Terminátor
 • Jobb kattintás - > Preferences
 • Az Elrendezések fülön (a Profilok lap jobb oldalán) módosítsa az alapértelmezettet, és látja, hogy az Ablak ablak0 és Terminál child1 .
 • A terminál | child1 beállíthatja a Profil (a telepítettek közül választhat), a Alapértelmezett parancs és a Munka könyvtár .
 • Beállíthatja azt, amit szeretne, bezár , újra újra
 • ... és voilá !

Remélem ez segített!

    
válasz adott Magna Centipede 12.03.2018 14:54
forrás
140
 1. Miután beállította az elrendezést, kattintson jobb gombbal bármely terminál hátterére, és válassza a Beállítások → Elrendezések lapot, majd kattintson az Hozzáadás gombra.

 2. Adjon nevet és nyomja meg a Bezárás gombot.

 3. Ez létrehozza az említett~/.config/terminator/config fájlt.

 4. Most elindíthatja a terminátort a mentett elrendezés használatával:terminator -l yourLayout (cserélje ki yourLayout -et a 2. lépésben kiválasztott módon).

 5. A (z)~/.config/terminator/config fájl szerkesztése úgy, hogy a[layouts] és a[[yourLayout]] alatt beágyazott, nevezze át yourLayout > alapértelmezett és törölje / átnevezheti az előző alapértelmezett elrendezést. Most, amikor a Terminator paraméterek nélkül indul el, betölti az egyedi[[default]] elrendezést!

válasz adott mhnagaoka 20.08.2012 20:51
forrás
12

A mhnagaoka módszert használtam, de használhatóvá tettem az indítóban az Unity-ban. Én is volt egy kérdés a%terminator -l my_default paranccsal, ezért adja meg ezeket a további zászlókat

 • -b szegély nélküli és
 • -m a maximalizálásra.

A végső parancsterminator -m -b -l my_default.

Most módosítania kell a terminator.desktop bejegyzést az Unity számára.

Ugrás az alkalmazás mappájába, esetemben/usr/share/applications volt. Aterminator.desktop szövegszerkesztővel root jogosultságokkal kell rendelkeznie.

Az én esetemben,sudo vim terminator.desktop.

Cserélje ki a Exec argumentumot a parancsával.

Most hozzáadhatja a bejegyzést a Unity Launcherhez, és mindig el kell indítania az egyéni elrendezést.

    
válasz adott Patrick 08.03.2014 09:59
forrás
9

Miután elmentette az elrendezést ( mhnagaoka válasza szerint), a változtatásokat alapértelmezés szerint a konfigurációs fájl szerkesztésével hajthatja végre.

Szerkessze a~/.config/terminator/config fájlt, és keresse meg, hol mondja[layouts]. Úgy néz ki, mint ez:

[layouts]
 [[default]]
  # ..default layout
 [[yourLayout]]
  # ..your custom layout

Átnevezi a[[yourLayout]] -ot a[[default]] -ra és törölje / átnevezi az előző alapértelmezett elrendezést. Most, amikor a Terminator paraméterek nélkül indul el, betölti a customdefault elrendezést !

    
válasz adott ohanhi 02.05.2014 09:00
forrás
6

Az elrendezés beállítása után kattintson jobb gombbal bármely terminál hátterére, és válassza a Beállítások → Elrendezések fület, majd kattintson az Hozzáadás gombra. Amikor a rendszer kéri a név típusát "alapértelmezett" és nyomja meg az Be billentyűt.

Megjegyzés: Ez lehet egy hiba, de ez hasznos hiba számomra!

    
válasz adott Aalex Gabi 03.06.2016 14:20
forrás
1

Nagyon egyszerű. Nincs szükség szerkeszteni a konfigurációs fájlt.

Csak hozza létre az egyéni elrendezést és a Jobb kattintás > preferenciák > Elrendezés > alapértelmezést, majd nyomja meg a mentés gombot. Mostantól konfigurációnk az alapértelmezett beállításként kerül mentésre. A terminátor következő elindításától kezdve az egyedi elrendezést az indításkor kapjuk meg.

    
válasz adott Lentin Joseph 01.03.2018 21:31
forrás
1

Korábban elmentett elrendezés megnyitásához nyissa meg a Terminátor elrendezés indítóját az ALT-L gomb megnyomásával. Ott kattintson a kívánt elrendezésre, és nyomja meg az indítást.

    
válasz adott Guus 23.03.2018 09:22
forrás
0

Az anekdotának, még miután beállította az egyéni elrendezés újbóli felhasználási profilját az újabb terminálokhoz, ellenőrizni kell, különben az új terminál újra megnyílik az alapértelmezett profilban.

p>     
válasz adott Sudip Bhandari 03.04.2018 10:36
forrás