Mi a különbség az "Unmount", "Eject", "Safely Remove Drive" és a kiadási ikon között?

101

Ha jobb egérgombbal kattintok az asztali ikonra az USB-meghajtó vagy az SD-kártya számára, akkor választhatok a "Kijavítás" vagy a "Vétel biztonságos eltávolítása" lehetőségre:

A Nautilus fa oldali ablaktábláján "Unmount" vagy "Eject" lehet:

A Nautilus Helyek oldalsó ablaktábláján van valamiféle kiadási ikon:

Mit csinálnak mindezek?

A kérdéses témákról:

  • Mi történik, ha a meghajtó több partícióval rendelkezik?
  • Milyen feltételek mellett jelenik meg a szemetet a kiürítés?
  • A fentiek bármelyike ​​olyan állapotot eredményez, amelyben a meghajtót nem lehet újból csatlakoztatni anélkül, hogy újra fizikailag újból csatlakoztatnánk?
készlet ændrük 11.10.2010 04:14
forrás

4 válasz

24

A fő különbségek a következők:

leválasztása

Ez az opció "szó szerint" leválasztja az eszközt / partíciót, és normálisan (In Nautilus) a merevlemezekre, legyen az akár belső, akár külső. Nem gyakori, hogy a Flash meghajtókra / tollmeghajtókra / hüvelyk meghajtókra / SD kártyára / digitális fényképezőgépre és minden más eszközre, amely szinkronizálásra szorul, mielőtt bekapcsol.

Ez nem az ajánlott módja annak, ha egy eszközre, amelyiknek először le kell kapcsolnia, ha később szeretné lecsatlakoztatni az eszközt, mivel a készülék továbbra is megjelenik a Nautilus panelen.

Ne felejtsd el, hogy az eltávolítás lehetővé teszi, hogy újra csatlakoztassa az eszközt (mivel nem kapcsolta le a készüléket, vagy nem távolította el az eszközt a rendszerből).

Eject / Eject gomb

Valahogy az Unmounthoz hasonlóan eltávolítja az eszközt / partíciót. A probléma az, hogy ez az opció csak az optikai eszközökhöz (Eszközök, amelyeknek nem kell szinkronizálnia az adatokat a kapcsolat megszakítása előtt) csak akkor jelen lehet meg, mert ez ténylegesen elvezeti az eszközt. Úgy értem, szó szerint elhagyja vagy megnyitja a CD-meghajtó / DVD meghajtó eszközt, így fizikailag is ki tudja venni a CD / DVD-t.

Nem tudja újra csatlakoztatni a készüléket, kivéve, ha visszahelyezi a CD / DVD lemezt (optikai eszközökkel), vagy eltávolítja és újból behelyezi az USB meghajtót (Flash meghajtókhoz és más hasonló eszközökhöz). Mivel ez a lehetőség az USB meghajtók esetében is megjelenik, és a CD / DVD meghajtók eltérően viselkednek, mint az USB-meghajtók (merevlemezek és tollmeghajtók ebben az esetben, az optikai eszközök elmaradnak), egy nem megfelelően szinkronizált USB-meghajtó (flash meghajtó vagy merevlemez) problémákat okoz.

Van azonban egy hitelesítési folyamat, amely akkor indít, amikor megpróbálsz kiadni egy szinkronizálni kívánt eszközt. Ha például egy olyan eszközt próbál meg kiadni, amely az adott időpontban másolja az adatokat, akkor a következő figyelmeztetést kapja:

Ha megpróbálja elhagyni a készüléket, és a szinkronizálás még nem történt meg, akkor egy üzenetet fog kapni a "várakozás a szinkron befejezésére, mielőtt kiadja a készüléket". Ez csak akkor jelenik meg, vagy legalábbis elég időt ad ahhoz, hogy megtekinthesse az üzenetet, ha sok fájlt másolsz, különösen a kicsieket, amelyek nagyokká válnak, majd közvetlenül a másolási folyamat befejezése után próbálkozik a kiadásával.

Jegyezd meg néhány dolgot:

  1. Ha rendelkezik USB CD / DVD meghajtóval, és kiadja a médiát, ez ténylegesen kiadja az egész eszközt. A CD / DVD-képet vissza kell vinnie a készülék megjelenítéséhez.

  2. Ha a Szinkronizálás befejezése után (legalább 12.04 és 12.10, nem tesztelte a régebbi verziókat) egy szinkronizálni kívánt USB-eszközt, az Eject-folyamat le fogja kapcsolni a készüléket. Ez lehet az oka annak, hogy nem látja a "Vámkezelés biztonságos eltávolítása" opciót.

  3. Ha olyan eszközt csatlakoztat, amely több partícióval rendelkezik (mint például néhány IPod, N900 okostelefon vagy más eszközök, amelyek 2 vagy több eszközt mutatnak a Nautilus programban), akkor az Eject csak a kiválasztott eszközzel fogja kiadni. Nem fog működni másokkal addig, amíg kifejezetten meg nem mondja.

  4. A több partícióval rendelkező eszköz eltávolítása nem működik megfelelően. Nem kapcsolja le megfelelően a készüléket, így problémák merülhetnek fel.

Biztonságosan távolítsa el a meghajtót

Ez az opció különbözik a többiektől, mivel kifejezetten szinkronizált eszközök, például USB merevlemezek, tollmeghajtók stb. tervezése van. Ez szinkronizálja az eszközt, lekapcsolja, majd kikapcsolja. Ez a lehetőség olyan eszközökön áll rendelkezésre, amelyeknek szinkronizálniuk kell, de az Eject eltávolította a Biztonságosan eltávolítandó meghajtó tulajdonságait.

Íme néhány kép, amely megmutatja, mit látsz, amikor megpróbálod lecsatlakoztatni az eszközt:

Ahogyan ez a kép látható, a Pen Drive / Flash meghajtó rendelkezik az "Eject" opcióval

A külső USB merevlemez rendelkezik a "unmount" opcióval

A külső USB DVD meghajtó rendelkezik az "Eject" opcióval,

Unity Launcher, amely egy "Megszüntetni a szülői meghajtót" opciót egy több partíciós Pen Drive-on (2 partíció van ebben az esetben)

A 2 partíció létrehozta a toll meghajtót

Alapvetően ez a következő:

Eltávolítás - Merevlemezek esetén Eject - Optikai meghajtók esetén Biztonságosan eltávolítandó - Olyan USB-meghajtók esetén, a tápellátás leállítása (például a Pen Drives)

Meg kell jegyezni, hogy a Unity Launcher a Nautilus-tól eltérően jeleníti meg a beállításokat. A GPARTED vagy a Lemezalkalmazás másképpen is megjelenik, mint a Nautilus.

    
válasz adott Luis Alvarado 01.11.2012 15:24
forrás
34

Ha egy meghajtó van csatlakoztatva és a fájlrendszer betöltődik, amount (vagypmount) paranccsal a gyökér fájlrendszeren (rendszerint valahol a/media -ban) telepítve van. Ha a fájlrendszer már nem szükséges, akkor eltávolítható (mintha aumount vagypumount parancsokkal), amely a függőben levő összes írást lemásolja a lemezre, így biztonságosan eltávolíthatja a meghajtót. Ha a meghajtót eltávolítjuk anélkül, hogy ezt végrehajtanánk, egyes várakozó írások elvészek, és a meghajtó potenciálisan olvashatatlanná válik, vagy más módon elveszti az adatokat.

A "Drive biztonságos eltávolítása" és az "Eject" alapvetően egyenértékűek, és két dolgot tartalmaznak: először leválasztja a fájlrendszert (mintha aumount parancsot használnák), ​​ majd SCSI kiadót parancsot (amelyet olyan dolgok fogadnak el, mint a CD-ROM meghajtók, és szinte minden más nélkül figyelmen kívül hagyják). Ugyanúgy működik, mint aeject parancssori parancs. Számos USB eszköz úgy tűnik, hogy válaszol a kilépési parancsra, amikor leállítja vagy letiltja magát az USB-állomásról.

A legtöbb eszköz esetében ezek mindegyike funkcionálisan egyenértékű . CD-ROM, DVD, Blu-ray, stb. Eszközök esetén a "Kibocsátás" továbbá fizikailag kiszedi a médiát.

    
válasz adott greyfade 11.10.2010 04:39
forrás
5

Amikor az USB-eszközökről van kilép, csak a készüléket leszereli, de még mindig csatlakoztatva van. Az eltávolítás kárt okozhat. Az eszköz eltávolítása után biztonságosan el kell távolítania, hogy ne sérüljön a yoru eszköz.

    
válasz adott Antonis 11.10.2010 18:47
forrás
5

Biztos vagyok benne, hogy a "Biztonságosan eltávolítod a Drive-t" eltávolítjuk az eszközön lévő összes többi partíciót.

    
válasz adott jv13613 27.10.2010 03:21
forrás