Milyen IDE-k állnak rendelkezésre az Ubuntu számára? [zárva]

119
  

Ez a kérdés azért létezik, mert történelmi jelentőséggel bír, de ez nem tekinthető jónak, a témával kapcsolatos kérdésnek ezen a webhelyen, ezért ne használja azt bizonyítékként, hogy hasonló kérdéseket tehet fel itt. További információt a GYIK tartalmaz.

Ez egy közösségi wiki az IDE-k számára az Ubuntuban. Kérjük, küldjön egy IDE-t egy válaszonként (beleértve egy képernyőképet vagy egy linket is, kérjük, legalább írjon egy rövid leírást).

Válaszában mondja el, mi az IDE (milyen nyelv (ek), vagy ha RAD képes).

    
készlet Alaukik 13.04.2017 14:24
forrás

23 válasz

69

Geany

  

[Geany] egy szövegszerkesztő a GTK2 eszközkészlet segítségével, amely integrált fejlesztői környezet alapvető jellemzőit tartalmazza. Kidolgozták, hogy egy kis és gyors IDE-t biztosítsanak, amely csak néhány csomagtól függ. Támogatja a különböző típusú fájlokat, és néhány szép tulajdonsággal rendelkezik. Kedvencem eddig.

Támogatott fájltípusok

    
válasz adott wojox 11.03.2017 20:00
forrás
71

Eclipse

Személy szerint én Eclipse-t használok Java, C és Python számára.

Idézés Wikipedia-ból:

  

Jellemzően Java-ban íródott, és alkalmazható Java alkalmazások fejlesztésére és különböző plug-inek, többek között az Ada, C, C ++, COBOL, Perl, PHP, Python, R. Ruby köztük Ruby on Rails keretrendszer), Scala, Clojure és Scheme. A Mathematica szoftverhez csomagok fejlesztésére is használható. Az IDE-t gyakran az Eclipse ADT (Ada Development Toolkit), az Eclipse CDT a C / C ++-hez, az Eclipse JDT for Java-ot és az Eclipse PDT-t PHP-nek nevezzük.

    
válasz adott db42 11.03.2017 20:00
forrás
62

NetBeans

A legújabb verzió a NetBeans 7.2.1

Néhány nyelvet, webszolgáltatásokat és adatbázisokat támogat. A RAD mindenképpen támogatja a Swing komponenseket. Csak ki kell húznia a szükséges dobozokat, majd kattintson duplán egy szegmensre a kód megírásához. Az interfész könnyen használható és nagyon intuitív. Semmi sem rejtőzik el, semmi. Szintén számos plugin közül választhat. Ez egy erőteljes IDE, és sokkal élvezetesebb, ha használod. Rengeteg olyan hűvös funkciók, amelyeket egyszerűen nem írhat ki, de kipróbálni, hogy megtapasztalják a szórakozást:)

Támogatott technológiák:

Java EE 6, Java EE 5 and Java EE 1.4
Java ME SDK 3.0
Java Card 3 SDK
Struts 1.3.8
Spring 3.0, 2.5
Hibernate 3.2.5
Java API for RESTful Web Services (JAX-RS) 1.1
Java Wireless Toolkit 2.5.2 for CLDC
Issue Tracking
  Bugzilla 3.4 and earlier
  Jira 3.4 and earlier
C/C++/FortranPHP 5.3, 5.2, 5.1
Groovy 1.6.4
Grails 1.1
Apache Ant 1.8.1
Apache Maven 2.2.1 or later
VCS
  CVS: 1.11.x, 1.12.x
  Subversion: 1.5.x, 1.6.x
  Mercurial: 1.5
  ClearCase V7.0
  Git 1.7.х

Tesztelt alkalmazáskiszolgálók:

GlassFish Server Open Source Edition 3.1
WebLogic 11g PS3 (10.3.4)

Ismert az alkalmazáskiszolgálók futtatásához:

GlassFish Enterprise Server v2.1.1
Tomcat 7.0.11
JBoss 6.0
    
válasz adott Nitin Venkatesh 11.03.2017 20:00
forrás
47

GVim

Bármelyik nyelv esetében ( C , C + + , C # , Python , Java , makefiles , Bash , Perl , HTML , JavaScript , assembler, PHP , Ruby , < a href="http://en.wikipedia.org/wiki/ERuby#erb"> erb , fstab a>, passwd, a legtöbb rendszerkonfiguráció ion fájlok, és még sok más, gyakorlatilag bármit is akarsz, még mindig szükségem van extra szintaxiskiemelő pluginek letöltésére); elérhető a legtöbb földi platformon (Linux, Mac, Windows, Android, Unix stb.).

A GVim egy nagyon konfigurálható szövegszerkesztő, egyedülálló és nagyon hatékony szerkesztési képességekkel. Az ötlet, hogy alapértelmezés szerint parancsmódban legyen a beillesztési mód helyett, és az emlékeztetõ billentyûkapcsolatok miatt néha megszokhatták a többi IDE / szerkesztõkhöz érkezõ embereket, de ha egyszer megszokja, akkor a szöveget a sebesség gondolat. Ez egy szerkesztő, amelyet az érintőképernyő gépre optimalizáltak, mivel minden funkció rendelkezésre áll a billentyűzeten (egér támogatása azok számára, akik még mindig megtanulják a köteleket, de a billentyűzet sokkal gyorsabb).

A GVim alapértelmezésben egy tiszta, nem értelmetlen felületet kapott (a legtöbb IDE-tõl eltérõen a GVim másodpercek alatt töltõdik be, de nem percek alatt), bár egy kis konfigurációval bármit is megtehet, amit a GVim egy vagyon a beépülő modulok és a testreszabási lehetőségek közül, amelyeket VimScript vagy Python ír.

Van egy terminálverzió is, a Vim , amely többnyire ugyanazt jelenti, de belül terminális.

Képek:

GVim alapértelmezett felülete; tiszta, zéró értelmetlen:

A GVim két lapkal nyitott, egy fa fájl explorer plugin segítségével, a bal oldalon és szerkesztéssel egy Django (Python) fájl a jobb oldalon:

Vim fut a GNOME terminálon belül, bemutatva a két C ++ fájl különbségét:

    
válasz adott Lie Ryan 11.03.2017 20:00
forrás
43

gedit

Szimbólum böngészővel és automatikus kiegészítéssel rendelkezik.

    
válasz adott MickTaiwan 11.03.2017 20:00
forrás
39

Sublime szöveg

A Sublime Text 2 egy egyszerű, gyorsabb szerkesztő, amely minden nagyobb platformon elérhető ( Linux, Windows és Mac ).

  

A Sublime Text egy kifinomult szövegszerkesztő a kód, a HTML és a proza ​​számára.   Imádni fogod a sima felhasználói felületet és rendkívüli szolgáltatásokat.

Néhány ismert tulajdonság:

 • Minimap: lásd a kódot 10 000 lábról
 • Teljes képernyős mód: Mindig használja az összes képpontot
 • Többszörös kijelölések: egyszerűsítheti a makrókat igénylő feladatok egyszerűsítését vagy szabályos kifejezés
 • Asynchronous fájl betöltése, így soha nem blokkolod a fájlok betöltésekor lassú hálózati meghajtók
 • Szintaktikai kiemelés sok nyelven C, C ++, C #, CSS, D , Erlang , HTML, Groovy , Haskell , HTML, Java, JavaScript, LaTeX , Lisp , Lua , Leértékelés , MATLAB, OCaml , Perl , PHP , Python , R , Ruby , SQL , Tcl , a Textile és az XML támogatott a doboz, és még több elérhető letöltés
 • Többféle színsémák, amelyek közül több is szerepel, és még sok más letölthető
 • Szorosan egymás melletti szerkesztés
 • Teljesen testreszabható kulcskapcsolatok, menük és eszköztár

Plusz sok más funkció.

Linux

Windows

MEGJEGYZÉS: Bár ez nem ingyenes szerkesztő, akkor korlátlan értékelést kapsz ingyen . A könnyebb frissítések és integráció érdekében a PPA is megtalálható itt.

link

    
válasz adott Nikhil Ben Kuruvilla 20.08.2016 16:41
forrás
37

Qt Creator

Az IDE a platformon keresztüli grafikus C ++ alkalmazások fejlesztéséhez a Qt Framework használatával. A fő ablak képernyőképét alább láthatja. Az IDE összes várt funkciója megtalálható a Qt Creator-ban, beleértve, de nem kizárólagosan az automatikus kitöltést, a kódbevonást, az osztályböngészőt stb. A nagy előnye, hogy a Qt Creatort egy másik IDE vagy szövegszerkesztő segítségével használják a A Qt projekt a beépített GUI-szerkesztő, a Qt Designer, amely gyorsan felhasználható felhasználói felületek létrehozására használható fel a kézi kódoláshoz szükséges idő töredékéig. A Qt Creator támogatja a különböző verziókezelő rendszereket is, köztük a Git.

A Qt Designer egy önálló szerkesztő, és beépül a Qt Creatorba. A GUI tervezése a Qt Designer-rel egyszerűen úgy történik, hogy az UI elemet a jobb oldali oszlopról a középső vászonra húzza, majd a bal oldali oszlop tartalmazza az egyes objektumok tulajdonságait. Az alábbi képernyőképen pár gombokat húztam a vászonra szemléltető célokra.

Néhány más hivatalos Qt alkalmazás is használható Qt alkalmazások készítéséhez Qt vagy Qt nélkül Teremtő. A Qt Linguist egy eszköz a Qt alkalmazások más nyelvekre történő fordításához. Amikor a forráskódot Qt-készítőben írta, a programozó egy olyan felhasználói szöveggel írta a szöveget, mint a

tr ("My String")

Ez jelzi, hogy a szöveg fordításra szorul. (Megjegyzés: jó gyakorlat, ha ezeket a jelölőket akkor is felveszi, ha önmagát nem kívánja lefordítani). A Qt Linguist ezután keresni fogja ezeket a jelölőket és bemutat egy felhasználói felületet, hasonlóan a Indítópult fordítási eszközeihez, ahol a fordító írja be a lefordított karakterláncot minden nyelvhez egy szövegbeviteli mezőbe, és hívja le a lefordított szöveget. Az alábbiakban láthatjuk a Qt Linguist képernyőképét lengyel nyelvre történő lefordításra.

Végül ott van a Qt Assistant, amely tartalmazza a dokumentációt és a referenciaanyagot, amely ahhoz szükséges, hogy minél többet hozhassanak ki a Qt alkalmazáskészletből. Ha valaha használtad a Devhelp-et, az Ubuntu Software Center-ből és ahol megtalálható az Ubuntu összes fejlesztési dokumentációja, akkor már tudni fogja, hogy mit várhat el tőle. Ha tudnia kell, hogy egy adott osztály milyen típusú, csak keresse meg a nevét a Qt Asszisztensben, és közvetlenül a referenciaoldalra kerül. Ha többet szeretne tudni a fenti Qt alkalmazások bármelyikének használatáról, itt megtalálhatók az összes felhasználói kézikönyve. Minden dokumentáció helyben van tárolva, így a Qt Assistant internetkapcsolat nélkül használható.

Mint bármely nyelvhez, kerethez vagy eszközkészlethez hasonlóan, a teljesített könyvtárak használatával teljesen fejleszthetjük a speciális fejlesztési környezet használatát, például a fent említetteket. Lehetőség van saját tejelő tehenek megvásárlására is, és reggel 6-kor minden nap reggel egy vödörből vásárolni, nem pedig a boltba érve, és egy dobozban, ami egy hétig tart. A fejlesztői idő egy értékes erőforrás - használja bölcsen, a megfelelő munkaeszközök segítségével. Ezeket az eszközöket a Nokia, a Qt Framework fejlesztői fejlesztették ki, és mint ilyenek, a Qt alkalmazások fejlesztésének legjobb eszközei (valójában ezek lehetnek az egyetlen eszközök).

Ha Qt alkalmazást akarsz létrehozni, menj az Ubuntu Software Centerbe, keress "qt" -et, és töltsd le mindent a kis zöld Qt logóval.

További információ a Qt-ről a Qt fejlesztői központban található, míg a szerszámokról bővebb információ található itt .

    
válasz adott Chris Wilson 11.03.2017 20:00
forrás
34

Emacs

 1. Ez egy szövegszerkesztő, amelyet úgy terveztek, hogy a kezét a billentyűzet betűs részéről távolítsa el.
 2. Képes megnyitni és bezárni több szöveges fájlt egymás mellett.
 3. Nagyon konfigurálható (bár némi türelemre van szükség a konfiguráláshoz)
 4. Az IDE kulcsfontosságú jellemzőit az Emacs tartalmazza (automatikus kiegészítés, előkészítés, szintaxiskiemelés stb.)
 5. Teljesen funkcionál mind a terminálról, mind a grafikus környezetről
 6. A beépített egyszerűen követhető dokumentáció

Soha nem próbáltam kifejleszteni egyetlen GUI-alkalmazást az Emacs-al, hanem parancssori programozás esetén gyilkos.

    
válasz adott Yotam 11.03.2017 20:00
forrás
28

Kód :: Blokk

  

Code :: Blocks a nyílt forráskódú, többszintű integrált fejlesztési környezet (IDE). Ez egy saját fejlesztésű plugin keretrendszeren alapul, amely korlátlan nyújthatóságot tesz lehetővé. A legtöbb funkciót már pluginok biztosítják. Az alapcsomagban található bővítmények:

 • A fordító elülső része sok ingyenes fordítóprogramok

 • Debugger frontend a GDB (és a CDB Windows platformokon)

 • Forrásformázó (AStyle alapú)

 • Varázsló új C ++ osztályok létrehozására

 • Kódpótlás / szimbólumok-böngésző (folyamatban lévő munka)

 • Alapértelmezett MIME-kezelő

 • A varázsló új Kód :: blokkokat hoz létre plugins

 • Teendők listája

 • Kiterjeszthető varázsló szkriptek alapján

 • Autosave (a munkát a szerencsétlen baleset esetén)

  

Jelenleg a Code :: Blocks a C és a C ++ felé irányul. Használható ARM, AVR, D, DirectX, FLTK, GLFW, GLUT, GTK +, Irrlicht, Lightfeather, MATLAB, Ogre, OpenGL, Qt4, SDL, SFML, STL, SmartWin és wx programok és alkalmazások létrehozásához. Bár bizonyos esetekben a keretrendszer telepítéséhez szükséges SDK szükséges egy adott technológia fejlesztéséhez.

    
válasz adott Binarylife 11.03.2017 20:00
forrás
24

IntelliJ IDEA

Közösségük (ingyenes) és fizetős változata van. Lehet, hogy a git rendszered benne van az IDE menürendszerében, és sok szép tulajdonsága van, ami ipari erősségi kódszerként teszi lehetővé minden programozási munkát. Fantasztikus IDE a JavaScript fejlesztéshez.

    
válasz adott Suhaib 17.09.2012 03:10
forrás
20

MonoDevelop

A MonoDevelop a Mono ( .NET ) fejlesztése Linuxon, de működik is Az OS X és a Windows a legutóbbi verziókban. A hangsúly a C # , Vala és Java (IKVM.Net-en keresztül), de más nyelveket támogat. Ez magában foglalja a hibakeresést, a kódok kitöltését, a NUnit egység tesztelését és a több bővítmény keretét, valamint a beépített támogatást a < a href="http://en.wikipedia.org/wiki/Apache_Subversion"> Subversion és a Git VCS.

További screenshotok itt találhatók

Főbb jellemzők

 • Több platform Linux, Windows és Mac OS X támogatás.
 • Fejlett szövegszerkesztés A C # 3 kódkészlet-támogatásának támogatása, a kód sablonok, a kódok összecsukása.
 • Konfigurálható munkaállomás Teljesen testreszabható ablak elrendezések, felhasználó által definiált kulcskapcsolatok, külső eszközök
 • Többnyelvű támogatás C #, VB.NET , C / C ++, Vala
 • Integrált hibakereső a mono és natív alkalmazások hibaelhárításához
 • GTK # Visual Designer Könnyen építhet GTK # alkalmazásokat
 • ASP.NET Webes projektek létrehozása teljes kódkészítéssel támogatás és tesztelés az XSP-en, a Mono webszerveren.
 • Egyéb eszközök Forrásellenőrzés, makefile integráció, egységvizsgálat, csomagolás és telepítés, lokalizáció

A C ++ C ++ fordító hasznos tulajdonsága a C ++ csomagok kezelése, mint a .NET-erőforrások, így a könyvtár beállítása elhanyagolható.

    
válasz adott IBBoard 11.03.2017 19:59
forrás
17

RStudio

Jó IDE az R. számára.

Az RStudio az összes grafikát, konzolt és szkriptet egy ablakba húzza, és hasznos keretet ad az adatkészletek és objektumok nyomon követéséhez. Az egyik nagyszerű tulajdonság az, hogy a rajzok egymásra vannak rakva, így átnézheted, és akár manipulálhatod a korábbi telket.

Ez keresztplatform, és még Linux szerveren is futtatható, és böngészőn keresztül érhető el.

    
válasz adott sarcozona 17.09.2012 03:11
forrás
14

Kate

Kate egy egyszerű IDE egy plugin struktúrával, amely lehetővé teszi a könnyebb fejlesztést a KDE asztali gépeken.

    
válasz adott Suhaib 17.09.2012 03:03
forrás
14

Aptana Studio

Az Aptana Studio nyílt forráskódú integrált fejlesztői környezet (IDE) a webes alkalmazások építéséhez. Az Eclipse alapján támogatja a JavaScript, a HTML, a DOM és a CSS kódfelmérést, körvonalazást, JavaScript hibakeresést, hibaüzeneteket és figyelmeztetéseket, valamint integrált dokumentációt. További pluginok lehetővé teszik az Aptana Studio számára a Ruby on Rails, a PHP, a Python, a Perl, a 1 Adobe AIR, az Apple iPhone és a Nokia WRT (Web Runtime). Az Aptana Studio önállóan érhető el Windows, Mac OS X és Linux alatt, vagy az Eclipse beépülő moduljaként.

PHP

Az Aptana Studio 3 a következő támogatást nyújtja a PHP alkalmazások fejlesztéséhez

 • Szintaktikai színezés a kiválasztott téma szerint a beállításokban
 • Kódsegéd
 • Szintaktikai hibajegyzetek
 • Automatikus behúzás és kódformázás
 • Az osztályokhoz, függvényekhez és változókhoz való hyperlinkelés az elemek fölé mozgatásával és a Ctrl billentyű lenyomásával
 • PHPDoc felugró ablakok, amikor lebegnek a dokumentációval ellátott elemek fölé
 • Olvassa és írja az Események jelölőit, ha konkrét PHP elemekre kattint.
 • Beépített PHP szerver az Aptana Studio alkalmazásban való megtekintéshez
 • A teljes kódsegéd, a kódlista és a kódformázás,
 • Integrált PHP hibakereső,
 • Beépített Smarty,
 • Írja be a hierarchia nézetet,
 • Nyissa meg a nyilatkozatot,
 • Integrált PHP kézikönyv (online vagy helyi).

Ruby on Rails

Az Aptana Studio támogatja a Ruby on Rails fejlesztést a RadRails segítségével, amely egy nyílt forráskódú plugin a Ruby on Rails keretrendszerhez. Ez magában foglalja

 • Integrált Ruby on Rails héjkonzol,
 • A Ruby tolmács, adatbázis és hibakereső alapértelmezett telepítése és konfigurálása
 • kódfelmérés típusleírással,
 • Kódsegéd a Ruby, a CSS, a JavaScript és a HTML számára RHTML fájlok belsejében,
 • Írja be a hierarchia nézetet,
 • Nyissa meg a nyilatkozatot,
 • Hívási hierarchia,
 • A RDT (Eclipse Ruby Development Tools projektje) teljes körű végrehajtása.

Python

Az Aptana Studio támogatja a Pythonot PyDev plugin formájában. Ez a következő előnyökkel jár:

 • Színes szintaxiskiemelés
 • Kód befejezése
 • A kódex felvázolása
 • Hibakeresés
 • Újratelepítési eszközök
 • Interaktív konzol
 • Unittest integráció
 • Integrált támogatás a CPython, Jython és IronPython tolmácsokhoz.
válasz adott Simplans 09.05.2016 11:09
forrás
14

CodeLite

Ez az IDE viszonylag fiatal, de hihetetlenül gyorsan fejlődött, hogy egy nagyon stabil IDE a C ++ fejlesztéshez, meglepően megbízható automatikus kiegészítéssel.

    
válasz adott lurscher 20.08.2016 16:28
forrás
14

KDevelop

A KDevelop olyan IDE, amely lehetővé teszi különböző nyelveken történő alkalmazások fejlesztését.

A KDevelop 4.3 tisztességes támogatást nyújt a C ++ 11 számára.

    
válasz adott Drew Noakes 13.01.2017 14:12
forrás
10

Nano

A Nano egy minimalista szövegszerkesztő, amelyet futtathat a termináltól. Alapértelmezés szerint telepítve van.

A szintaxiskiemeléshez próbáld meg megnézni a Hogyan engedélyezhetem a szintaxis kiemelést a nano-ban , vagy ez a Ubuntu fórumok .

    
válasz adott Christopher Kyle Horton 13.04.2017 14:24
forrás
9

Anjuta

Az Anjuta integrált fejlesztői környezet a GNOME projekthez írt C, C ++, Java, JavaScript, Python és Vala számítógépes programozási nyelvekhez.

Az Anjuta DevStudio egy sokoldalú szoftverfejlesztő stúdió, amely számos fejlett programozási lehetőséggel rendelkezik, beleértve a projektmenedzsmentet, az alkalmazásvarázslót, az interaktív hibakeresőt, a forrásszerkesztőt, a verziókezelést, a grafikus felületkezelőt, a profilozót és még sok más eszközt. Középpontjában az egyszerű és használható felhasználói felület áll rendelkezésre, mégis hatékony a hatékony fejlesztéshez.

    
válasz adott hhlp 11.03.2017 20:00
forrás
9

Val (a) IDE

Az IDE a Vala fejlesztésében. Nem áll rendelkezésre az adattárban, de a PPA létezik. link

    
válasz adott kv1dr 20.08.2016 16:17
forrás
9

Eric Python IDE

Eric egy teljes értékű Python és Ruby szerkesztő és IDE, amelyet Python írt. A Qt GUI eszköztáron alapul, amely integrálja a nagy rugalmasságú Scintilla szerkesztő vezérlőt. Úgy tervezték, hogy használható legyen a mindennapok gyors és piszkos szerkesztőjeként, valamint professzionális projektmenedzsment eszközként is használható, amely sok olyan speciális funkciót integrál, amelyek a Python a professzionális kódolót kínálják. Az Eric 4 tartalmaz egy plugin rendszert, amely lehetővé teszi az IDE funkció egyszerű kiterjesztését a netről letölthető pluginekkel.

Az aktuális stabil változatok az Eric 4 a Qt 4 és a Python 2 és az Eric 5 alapúak Python 3 és Qt 4 alapon.

    
válasz adott James 11.03.2017 20:00
forrás
8

Ha szereted a Vim -t, próbáld meg a abominade , amely a gVim szolgáltatást használja a Hood:

A beágyazott gVim-szerkesztő, egy okos lapos terminál ablaktábla, amely lehetővé teszi a jobb egérgombbal való kattintást és a fájlnevek megnyitását, a fájlkezelőt, és elősegíti a pufferek listáját, így egyszerre sok nyitott fájlt egyszerre tarthat. Használhat bármilyen Vim felosztást vagy extra lapot is.

Az Ubuntu telepítéséhez csak

$ sudo apt-get install vim-gtk python-gtk2 python-vte \
  python-dbus python-pip python-dev
$ sudo pip install a8
    
válasz adott Mu Mind 31.01.2017 06:02
forrás
5

Scintilla

A Scintilla egy ingyenes forráskód-szerkesztő összetevő. Teljes forráskóddal és licenccel rendelkezik, amely lehetővé teszi bármely ingyenes projekt vagy kereskedelmi termék használatát.

A standard szövegszerkesztő komponenseken kívül a Scintilla olyan funkciókat is tartalmaz, amelyek különösen hasznosak a forráskód szerkesztése és hibakeresése során. Ezek közé tartozik a szintaxis-stílus, a hibajelzések, a kód kitöltése és a hívási tippek támogatása. A kiválasztási margó tartalmazhat olyan jelölőket, mint a hibakeresőkben használt értékek, amelyek a töréspontokat és az aktuális sort jelzik. A stílustervezés sokkal nyitottabb, mint sok szerkesztő számára, lehetővé téve az arányos betűkészletek, félkövér és dőlt betűk, több előtér és háttérszín és több betűtípus használatát.

A SciTE SCIntilla alapú szövegszerkesztő. Eredetileg a Scintilla bemutatására építették, hogy egy általánosan hasznos szerkesztő legyen, ahol lehetőség nyílik programok építésére és működtetésére. Ez a legalkalmasabb az egyszerű konfigurációjú munkákhoz - felhasználom teszt- és demonstrációs programok készítéséhez, valamint a SciTE és a Scintilla készítéséhez.

A Scintilla fejlesztése a PythonWin szövegszerkesztőjének fejlesztése érdekében indult el. Miután a PythonWin által használt Richedit-vezérlés problémái csalódtak, úgy tűnt, hogy a legjobb módja annak, hogy új szerkesztési vezérlést írjon. A Richedit és más hasonló ellenőrzések legnagyobb problémája az, hogy a stílusváltozásokat a dokumentum fontos, tartós változásai közé sorolják, így azok mentésre kerülnek, és beállítják a dokumentum piszkos zászlóját. A forráskód esetében a stílus nem maradhat fenn, mivel mechanikusan újratelepíthető.

A Scintilla és a SciTE jelenleg Intel Win32 és Linux kompatibilis operációs rendszerek számára elérhető a GTK + -val. Ezeket a Windows XP, a Windows 7 és az Ubuntu 10.10 operációs rendszeren futtatták GTK + 2.20 verzióval.

    
válasz adott cprofitt 18.03.2012 02:19
forrás
2

JS Studio

A JS Studio egy Qt alapú cross-platform IDE a JavaScript alapú webes alkalmazások fejlesztéséhez.

A JS Studio egy teljesen funkcionális IDE-t kínál webes alkalmazások fejlesztésére, interaktív, JavaScript-alapú alkalmazásokra összpontosítva. Íme néhány jelenleg elérhető funkció:

 • Szintaktika kiemelés néhány gyakori nyelvhez (JavaScript, Python, HTML és CSS)
 • Projektmenedzsment (fájlok hozzáadása / eltávolítása / átnevezése)
 • Az interfész teljes mértékben bővíthető / módosítható a JavaScript addonokkal (beleértve az addonkezelőt is)

A következő parancsokkal telepítheti az alkalmazást (annak PPA-ról ):

sudo apt-add-repository ppa:george-edison55/george-edison
sudo apt-get update ; sudo apt-get install jsstudio

Jogi nyilatkozat: Én vagyok a projekt vezetője és programozója.

    
válasz adott Nathan Osman 20.08.2016 16:36
forrás