A mentési eszközök összehasonlítása

326
  

Ez a kérdés azért létezik, mert történelmi jelentőségű, de nem tekinthető jónak, a témával kapcsolatos kérdésnek ezen a webhelyen , ezért ne használja azt bizonyítékként, hogy hasonló kérdéseket tehet fel itt . Bár arra ösztönözzük, hogy segítsen megőrizni a válaszok megtartását, kérjük, értesítse, hogy a "nagy lista" kérdések általában nem engedélyezettek az Ubuntu kérdése esetén, és az súgó .

A biztonsági mentés hihetetlenül fontos. Nyilvánvalóan nincs legjobb mentési eszköz, de az opciók összehasonlítása nagyon érdekes lenne.

 • grafikus interfész? Parancssor?
 • növekményes mentések?
 • Automatikus mentések?
 • Telepítési módszer: szabványos adattárakban? PPA?
készlet 8128 13.04.2017 14:24
forrás

33 válasz

146

Déjà Dup

A Déjà Dup alapértelmezés szerint telepítve van (az Ubuntu 11.10-ből). Ez egy olyan GNOME eszköz, amelyet az alkalmi asztali felhasználóknak szánt, és amelynek célja "egyszerű mentési eszköz, amely elrejti a helyes úton történő mentés összetettségét".

Ez a másodpéldány elülső része tárolja a növekményes mentéseket, amelyek csak az előzetes biztonsági mentés óta változtak. Lehetősége van titkosított és automatizált mentésekre. Biztonsági másolatot készíthet a helyi mappákra, az Amazon S3-ra vagy a Nautilus bármely kiszolgálójára.

A Nautilus-val való integráció kiváló, lehetővé téve a könyvtárból törölt fájlok helyreállítását és egy egyedi fájl régi verziójának visszaállítását.

Vegye figyelembe, hogy 2016 februárjától ez a projekt szinte teljesen figyelmen kívül hagyja a vannak új kiadások kisebb változtatásokkal .

    
válasz adott 8128 29.02.2016 11:05
forrás
106

Vissza az időben

Időről-időre használtam a Back in Time-et, és nagyon elégedett vagyok.

Csak konfigurálni kell:

 • A pillanatkép mentése
 • Mely könyvtárak mentése
 • Biztonsági mentés esetén (manuális, minden óra, minden nap, minden héten, minden hónapban)

És felejtsd el.

A telepítéshez (az Ubuntu 16.04 gnómhoz való munka):

sudo add-apt-repository ppa:bit-team/stable
sudo apt-get update
sudo apt-get install backintime-gnome

A program GUI megnyitható ubuntu kereséssel a "backintime" -re.

A projekt aktív a 2018 áprilisától .

    
válasz adott Decio Lira 09.08.2018 08:41
forrás
73

rsnapshot vs. rdiff-backup

Gyakran utalok erre a rsnapshot és rdiff-backup összehasonlítására :

Hasonlóságok:

 • mindkettő egy rsyncszerű algoritmust használ az adatok átvitelére (az rsnapshot valójában rsync-t használ; rdiff-backup a python könyvsync könyvtárat használja)
 • mindkettő használható ssh-n keresztül (bár az rsnapshot nem tudja átadni az ssh-t anélkül, hogy extra parancsfájlokat készítene)
 • mindkettő egy egyszerű példányt használ az aktuális mentés forrása számára

Különbségek a lemezhasználatban:

 • Az rsnapshot a tényleges fájlokat és a hardlinks-et használja a helytakarékosság érdekében. Kis fájlok esetén a tárterület hasonló.
 • A rdiff-backup a korábbi verziókat tömörített deltákként tárolja az aktuális verzióhoz hasonlóan egy verzióvezérlő rendszerhez. A gyakran módosított fájlok, például a naplófájlok, adatbázisok stb. Esetében a rdiff-backup jelentősen kevesebb helyet igényel egy adott számú verzióhoz.

A sebesség különbségei:

 • A rdiff-backup lassabb, mint az rsnapshot

A metaadat-tárolás különbségei:

 • A rdiff-backup tárolja a metaadatokat, például tulajdonjogokat, engedélyeket és dátumokat.

A fájl átláthatóságának különbségei:

 • Az rsnapshot esetében a biztonsági mentés összes verziója egyszerű fájlként érhető el.
 • Rdiff-backup esetén csak az aktuális biztonsági mentés egyszerű fájlként érhető el. Az előző verziók rdiff deltákként vannak tárolva.

A biztonsági szintek különbségei:

 • Az rsnapshot támogatja a többszintű biztonsági mentést, például havonta, hetente és naponta.
 • rdiff-backup csak az adott dátumot megelőzően törölheti a pillanatképeket; a pillanatképeket két dátum között nem tudja törölni.

Különbségek a támogató közösségben:

 • Az rsnapshot aktívabb közösséggel rendelkezik a levelezési listán szereplő hozzászólásainak (rsnapshot: 6, rdiff-backup: 0) válaszainak száma alapján.
válasz adott ændrük 07.09.2010 21:29
forrás
64

rsync

Ha ismeri a parancssori eszközöket, az rsync segítségével automatikusan létrehozhat (növekményes) biztonsági mentéseket. Tükrözheti a könyvtárakat más gépekre. Rengeteg szkript van a neten, hogyan kell csinálni. Állítsa be ismétlődő feladatként a crontab-ban. A GUI-frontend arsync nevű Grsync -nek is köszönhető, amely megkönnyíti a kézi mentést.

A kemény hivatkozásokkal kombinálva a mentett fájlok megőrzését biztosító módon készíthet biztonsági mentést.

Lásd:

válasz adott fluteflute 15.02.2014 22:06
forrás
43

Duplikáció

A Duplicity egy funkciókban gazdag parancssori mentési eszköz.

A Duplicity könyvtárakat biztonsági másolatok készítésével készít titkosított tar-formátumú kötetek létrehozásával és feltöltésével távoli vagy helyi felhasználóknak. A librsync segítségével növekszik a fájlok módosítása; gzip tömöríteni őket; és gpg titkosítani őket.

A Duplicity parancssora lehet megfélemlítő, de sok frontend a duplikációhoz, a parancssorból (dupla), a GNOME-hoz (deja-dup), a KDE-be (időmeghajtó).

    
válasz adott vh1 08.03.2016 00:33
forrás
38

Dropbox

Egy cross-platform (proprietary) felhő szinkronizálás Windows, Mac és Linux számára. 2 GB online tárhely ingyenes, fizetett opciókkal. Hirdetve a "fájlok tárolására, szinkronizálására és megosztására", de biztonsági célokra is használható.

Ne feledje, hogy még a fizetős fiókok revíziós előzményeire is egy évre korlátozva és ingyenes számlákon csak egy hónap .

Vegye figyelembe, hogy a nagy mennyiségű fájl visszaállítása nagyon időigényes lehet, mivel a Dropbox nem biztonsági mentési eszközként készült.

    
válasz adott Derek 07.08.2018 07:44
forrás
31

luckyBackup

Ezt még nem említettük, ezért a "LuckyBackup" egy nagyszerű GUI elülső felület az rsync rendszeren, és egyszerűbb vagy összetett biztonsági másolatokat és klónokat hoz a teljes szellőztetésből.

Ne feledje, hogy ez az eszköz már nem fejlett.

Az összes fontos screenshot itt található webhelyén , az alábbiak szerint:

    
válasz adott Scaine 24.02.2016 14:12
forrás
27

BackupPC

Ha szeretné biztonsági másolatot készíteni az egész otthoni hálózaton, azt javasolnám, hogy a BackupPC mindig a kiszolgálón fut az alagsorban / szekrényben / mosókonyhában. A biztonsági szerverről az ssh, az rsync, az SMB és más módszerek segítségével tud csatlakozni más számítógépekhez (nem csak a linuxos számítógépekhez), és biztonsági másolatot készíteni a kiszolgálóról. Az inkrementális tárhelyet az azonos fájlok hardlinks segítségével történő egyesítésével valósítja meg, még akkor is, ha az azonos fájlokat külön számítógépekről készítettük.

A BackupPC egy olyan webes felületet futtat, amelyet személyre szabhat, beleértve az új számítógépek hozzáadását, biztonsági másolatok készítését, azonnali biztonsági másolatok kezdeményezését, és ami a legfontosabb, egyetlen fájl vagy teljes mappa visszaállítása. Ha a BackupPC kiszolgáló rendelkezik írási jogosultságokkal a visszaállítandó számítógéppel, akkor visszaállíthatja a fájlokat közvetlenül arra a helyre, ahol azok voltak, ami igazán szép.

    
válasz adott 8128 11.03.2017 19:56
forrás
24

bup

A "rendkívül hatékony fájlmentési rendszer, amely a git packfile formátumon alapul, képes a gyors növekményes biztonsági másolatok készítésére a virtuális gépi képeken."

Főbb jellemzők:

  
 • A gördülő ellenőrzőösszeg-algoritmust (hasonlóan az rsync-hez) használja a nagy méretű megosztáshoz   fájlokat darabokra. Ennek leghasznosabb eredménye az, hogy hatalmas mentést tudsz készíteni   virtuális gép (VM) lemezképeket, adatbázisokat és XML fájlokat növekvő mértékben,   annak ellenére, hogy általában egy hatalmas fájlban vannak, és nem használnak tonna mennyiséget   lemezterületet több verzióhoz.

 •   
 • Az adatokat "automagically" osztják meg a növekményes mentések között anélkül, hogy   hogy megtudja, melyik biztonsági másolatot alapul, még akkor is, ha a biztonsági másolatok   két különböző számítógépből készülnek, amelyek még nem is tudnak mindegyikről   más. Csak mondd meg a bup-nak, hogy visszaszorítsa a cuccokat, és csak a minimálisakat takarít meg   a szükséges adatok mennyisége.

 •   
 • A Bup használhatja a "par2" redundanciát a sérült mentések helyreállításához, még akkor is, ha az Ön   a lemez nem észlelt rossz szektorokat.

 •   
 • A bup tárhelyét FUSE fájlrendszerként csatlakoztathatja és hozzáférhet a   tartalmat, és exportálhatja is Samba fölött.

 •   
 • A buphoz egy KDE alapú front-end (GUI) áll rendelkezésre: Kup biztonsági mentés rendszer .

 •   
    
válasz adott ændrük 01.08.2012 18:03
forrás
24

CrashPlan

A CrashPlan üzleti biztonsági mentést nyújtó vállalkozás, egyéni felhasználóknak szóló terv nélkül .

Tulajdonságok

 • 10 $ / hó / eszközdíj
 • Hármas céladatok tárolása és védelme
 • Csendes és folyamatos
 • Nagyvonalú megőrzés és verziószámozás
 • Törölt fájlvédelem

Rengeteg lehetőséget és konfigurációt fontolgattam (rdiff-backup, duplicity, backup-ninja, amazon s3, távoli szerver használatával). Végül az egyszerűség volt.

A CrashPlan kereszt platform, de nem nyílt forráskód.

Érdemes megjegyezni, hogy egy (fizetett) CrashPlan Central "család" tervvel minden saját számítógépedet mentheted.

    
válasz adott Diogo Gomes 07.08.2018 07:50
forrás
23

Bacula

Régen használtam Baculát. Bár meg kell tanulnia az architektúráját, ez egy nagyon hatékony megoldás. Segítségével biztonsági mentést végezhet a hálózaton keresztül, és többplatformos is. Olvassa el a itt összes hűvös dolgokat, és itt a GUI programokról, amelyeket használhatsz. Én telepítettem egyetemen. Amikor mentési megoldásokat kerestem, szintén találkoztam Amanda segítségével.

Egy jó dolog Baculának az az, hogy saját implementációját használja az általa létrehozott fájlokhoz. Ez függetleníti a natív segédprogram speciális megvalósításától (pl. Kátrány, dump ...).

Amikor használtam, még nem voltak GUI-k. Ezért nem tudom megmondani, hogy a rendelkezésre állóak teljesek és könnyen használhatóak.

Bacula nagyon moduláris a magjában. 3 konfigurálható, önálló démonból áll:

 • fájldémon (gondoskodik a fájlok és a metaadatok keresztmetszeti módjainak tényleges gyűjtéséről)
 • tárolási démon (vigyázzon az adatok tárolására - legyen HDD, DVD, szalag stb.)
 • rendező démon (gondoskodik a biztonsági mentések ütemezéséről és a központi konfigurációról)

A bacula és a mentések metaadatainak tárolására is van SQL adatbázis (Postgres, MySQL és sqlite támogatás.

p> bconsole bináris baculával van ellátva, és CLI interfészt biztosít a bacula adminisztrációhoz.

    
válasz adott Chuck 25.04.2012 18:07
forrás
18

az otthoni címtárat

nyisson egy terminált

 • cd / home / me
 • tar zcvf me.tgz.
 • mv me.tgz egy másik számítógépre
  • a szamba segítségével
  • NFS-en keresztül
  • Dropbox
  • Egyéb

Ugyanezt a / etc Csináld ugyanazt a futó szerverekhez az alapértelmezett ubuntu beállításban Írj egy shell parancsfájlt, hogy mindhárom tars

A böngésző könyvjelzőinek biztonsági mentése

Ez elég az emberek 95% -ánál.

 • Az alkalmazások biztonsági mentése nem éri meg az erőfeszítést, csak telepítse újra csomagokat.

Matton Visszaállítása mv me.tgz vissza a / home / me jobb kattintás kivonat itt

    
válasz adott stevehendo34 21.10.2010 19:08
forrás
18

Egyszerű biztonsági mentés

Az egyszerű biztonsági mentés egy másik eszköz a fájl mentéséhez és a változás előzményeinek megőrzéséhez. Nagyon hatékony (teljes és növekményes mentésekkel), és nem igényel túl sok lemezt a redundáns adatok számára. Így történelmi felülvizsgála- tát is kínál a Time Machine (a Ideiglenesen - korábban említett ).

Tulajdonságok:

 • könnyű a már előre definiált biztonsági stratégiákkal történő beállításhoz
 • külső merevlemez mentési támogatás
 • távoli mentés SSH vagy FTP használatával
 • módosítási előzmények
 • okos automatikus tisztítás
 • egyszerű sheduling
 • felhasználó és / vagy rendszer szintű mentések

Amint láthatja, hogy a szolgáltatáskészlet hasonló aBack in time -hoz.

A Simple Backup jól illeszkedik a Gnome és az Ubuntu Desktop környezetbe.

    
válasz adott Huygens 10.11.2011 10:06
forrás
14

DAR

A DAR - a Disk ARchive program - egy erőteljes parancssori mentési eszköz, amely támogatja a növekményes biztonsági mentéseket és visszaállítja azokat. Ha sok fájlt szeretne menteni, akkor az rsync (gördülő ellenőrzőösszeg), mint a megoldások jelentősen gyorsabb lesz.

    
válasz adott maxschlepzig 11.03.2017 19:56
forrás
14

Spideroak

A dropbox hasonló backup / szinkronizáló szolgáltatás hasonló funkciókkal.

 • Az összes adata egy duplikált helyen
 • Konfigurálható többplatformos szinkronizálás
 • Tartsa meg az összes korábbi verziót & törölt fájlok
 • A mappák azonnali megosztása a weben
 • ShareRooms w / RSS
 • A fájlok lekérése bármely internethez csatlakoztatott eszközről
 • Átfogó "nulla tudás" adat titkosítás

A felsorolt ​​támogatott rendszerek: Debian Lenny, OpenSUSE, RPM-alapú (Fedora stb.), CentOS / RHEL, Ubuntu Lucid Lynx, Ubuntu Gutsy Gibbon, Ubuntu Karmic Koala, Ubuntu Maverick Meerkat, Ubuntu Intrepid Ibex, Debian Etch, Ubuntu Hardy Heron, Slackware 12.1, Ubuntu Jaunty Jackalope

További információ a linkben

    
válasz adott Derek 09.08.2018 08:52
forrás
13

A padlás visszaállítása

  

Attic egy deduplikáló biztonsági program, amelyet Python-ban írtak. A Attic fő célja, hogy hatékony és biztonságos módon biztosítsa a mentést   adat. A felhasznált adatok deduplikációs technikája Attic alkalmas   napi biztonsági mentéseket, mivel csak a módosítások vannak tárolva.

Főbb jellemzők:

  
 • Könnyen használható
 •   
 • Helytakarékos tárolás : A változó blokkméretű deduplikáció a redundáns adatok felderítésével tárolt bájtok számának csökkentésére szolgál.
 •   
 • Opcionális adat titkosítás : Az összes adat 256 bites AES titkosítással és az adatok integritásával védhető, és a hitelesség igazolható   a HMAC-SHA256 használatával.
 •   
 • Helyszíni biztonsági másolatok : a padláson tárolható adatok bármely SSH-n keresztül elérhető távoli gazdagépen tárolhatók
 •   
 • A fájlrendszerbe telepíthető biztonsági mentések : a biztonsági mentési archívumok felépíthetők a userspace fájlrendszerekből az egyszerű biztonsági mentés ellenőrzéséhez és visszaállításához.
 •   

Követelmények:

A padlót Python > = 3.2 szükséges. A Python mellett a Attic is megköveteli amsgpack-python és az OpenSSL (> = 1.0.0) használatát. Annak érdekében, hogy az archívumokat fájlrendszerként vegye fel, allfuse szükséges.

Megjegyzés:

Van még egy Attic nevű villája, amelyet Borg -nek hívnak.

    
válasz adott rcs 28.11.2015 18:52
forrás
11

FlyBack

Figyelmeztetés: Nem sikerült, 2010 utolsó frissítése.

Hasonló a vissza az időben

  

Az Apple Time Machine nagyszerű   az operációs rendszerükben és a Linuxban   szinte az összes szükséges technológia   már be van építve, hogy újra létrehozza. Ez   egy egyszerű GUI, amely megkönnyíti   használható.

    
válasz adott Derek 09.08.2018 08:57
forrás
10

Jungledisk

Van egy győztes, amennyire én érzek. Ez távolról támogatja az opcionálisan titkosított Amazon S3 vödröt, testreszabható, a háttérben futhat (különböző útmutatók állnak rendelkezésre a beállításhoz). Van egy tisztességes felhasználói felület, vagy ha egy olyan XML-fájlt hackelhetsz, ha ilyen hajlamos vagy.

Minden otthoni gépemet azonos számlával mentem, nem probléma. A myjungledisk.com webhelyen keresztül is elérhetem a mentett adataimat.

Ez nem ingyenes, de amerikai feltételek mellett ez minden bizonnyal olcsó (fizetnem kb. 8 dollárt havonta). Úgy érzem, ez több, mint elfogadható az offsite-mentésnél, ahol valaki más foglalkozik a hardveres és (fizikai) biztonsággal stb. Kapcsolatos kérdésekkel.

Nem tudom eléggé ajánlani.

    
válasz adott nwahmaet 07.08.2018 07:56
forrás
10

Areca biztonsági mentés

Figyelmeztetés: Nem sikerült, az utolsó kiadás 2015-ben.

szintén egy nagyon tisztességes GPL program, amely könnyedén elvégzi a mentést.

Tulajdonságok

 • Archívum tömörítés (Zip & Zip64 formátumban)
 • Levéltári titkosítás (AES128 & AES256 titkosítási algoritmusok)
 • Tárolás helyi merevlemezen, hálózat meghajtó, USB kulcs, FTP / FTP szerver (implicit és explicit SSL / TLS)
 • Forrásfájl szűrők (kiterjesztés szerint, alkönyvtár, rendszeres kifejezés, méret, dátum, állapot, és / vagy / nem logikai operátorok)
 • Növekményes, differenciál és teljes mentési támogatás
 • Támogatja a delta-mentést (csak tárolja fájlok módosított részei)
 • Az archívumok egyesülnek: egyesülhet egymás melletti archívumokat archiválja a tárhelyet.
 • A dátum visszanyerése óta: Areca lehetővé teszi visszaszerezheti archívumát (vagy egyes fájlok) meghatározott dátum szerint.
 • Tranzakciós mechanizmus: minden kritikus folyamatok (például biztonsági mentések vagy összevonások) tranzakciók. Ez garantálja a biztonsági másolatok sértetlenségét.
 • Biztonsági jelentések: Areca generál biztonsági mentési jelentések, amelyek tárolhatók a lemezére vagy e-mailben elküldve.
 • Biztonsági másolat készítése: Areca can Indítsa el a parancsfájlokat a mentés után.
 • Fájlok engedélyei, szimbolikus linkek és nevű csövek tárolhatók és vissza. (Csak Linux)
válasz adott AndyB 09.08.2018 08:58
forrás
8

Egyéni Python-parancsfájlt futtattam, amely az otthoni mappát (kevesebb törmelék stb.) egy "jelenlegi" címkével ellátott mappába mentette el egy különálló biztonsági másolat készítésű merevlemezen (USB-kapcsolattal), majd a másolás (cp) paranccsal az "aktuális" -ból egy ugyancsak a merevlemezen lévő dátum-időre nyomtatott mappába. A gyönyörű dolog az, hogy minden egyes pillanatkép minden fájlt a saját mappájában, mint az akkoriban, és még a merevlemez nem csak töltse fel feleslegesen. Mivel a legtöbb fájl soha nem változik, ezeknek a fájloknak csak egy tényleges példánya van a merevlemezen. Minden más hivatkozás egy link. Ha egy fájl újabb verziója hozzá van adva az "aktuális" fájlhoz, akkor az összes régebbi verzióra mutató pillanatfelvétel mostantól automatikusan az eredeti egyetlen verziójára mutat. A modern HDD fájlrendszerek önmagukban gondoskodnak róla. Bár a parancsfájlban mindenféle finomítás van, a fő parancsok egyszerűek. Íme néhány kulcsfontosságú összetevő:

exclusion_path = "/home/.../exclusions.txt" # don't back up trash etc
media_path = "/media/... # a long path with the HDD details and the "current" folder
rsync -avv --progress --delete --exclude-from=exclusion_path /home/username/ media_path
current = "..." # the "current" folder on the HDD
dest = "..." # the timestamped folder on the HDD
cp -alv current dest

Volt néhány egyedi igényem is. Mivel több masszív (például 60 GB-os) VirtualBox lemezképet használok, csak egy példányt szeretnék megkapni ezekről, nem pedig pillanatképekről. Még egy 1 vagy 2 TB-os merevlemez-meghajtón is vannak határértékek.

Itt van a kizárási fájlom tartalma. A fájl nagyon érzékeny a hiányzó terminál sávokra stb.:

/.local/share/Trash/
/.thumbnails/
/.cache/
/Examples/
    
válasz adott user185 30.08.2010 10:30
forrás
5

Dirvish

A Dirvish egy szép parancssori pillanatkép mentési eszköz, amely hardlinks-et használ a lemezterület csökkentésére. Ez kifinomultabb módja a lejárt biztonsági mentések tisztításának.

Itt van egy jó bemutató: link

    
válasz adott student 28.03.2013 11:06
forrás
5

Duplicati

A Linuxon futtatható nyílt forrású, ingyenes biztonsági mentési alkalmazás, gui-val, amely "biztonságosan tárolja a titkosított, inkrementális, tömörített biztonsági másolatokat a felhő tároló szolgáltatásain és a távoli fájlszervereken, együttműködik az Amazon S3, a Windows Live SkyDrive, a Google Drive ), Rackspace Cloud fájlok vagy WebDAV, SSH, FTP (és még sok más) ".

Az 1.0 verzió stabilnak tekinthető; van egy fejlesztésű 2-es verzió, amely jelentős belső változásokkal működik (bár nem használom a termelésre). Vannak szabványos vagy egyéni szűrési szabályok a fájlok biztonsági mentéshez.

Már évek óta használtam (nem kapcsolódtam bárkivel, de fontolóra vettem, hogy az API-t felvetik egy fejlesztőnek), bár ritkán, mind a Windows laptopon, mind az Ubuntu 14.04 telepítésén.

A duplicity villája.

    
válasz adott Breezer 13.04.2017 14:23
forrás
4

A PING egy nem szórakoztató ingyenes mentési eszköz, amely lehetővé teszi a teljes partíciók mentését. Ez egy önálló eszköz, amelyet CD-ről kell elégetni.

A programra jellemző, hogy az egész partíciót másolja. Képzelje el ezt: az Ubuntu superuser-ként történő módosításakor létfontosságú elemet váltott, és az Ubuntu nem indul el többé.

A merevlemez formázása és az Ubuntu újratelepítése. Míg a Dropbox, az Ubuntu One stb. Mentési megoldásai hasznosak lehetnek a fontos fájlok lekéréséhez, nem fogja visszaállítani a háttérképet, a Unity ikonokat és más olyan dolgokat, amelyek az Ubuntu-t úgy tetszettek, ahogy tetszett.

A másik lehetőség az, hogy segítséget kérjen az interneten. De miért ne csak visszaállítsuk az egész rendszert, mint néhány nappal ezelőtt? A PING pontosan ezt fogja tenni Önnek.

Pro:

 • Nem csak a dokumentumokat, hanem a rendszerfájlokat is
 • Könnyen használható
 • Más (nem Linux) partíciókat is menthet
 • Ez tömöríti a biztonsági másolatot gzip vagy bzip2 formátumban, így megtakarítva a lemezterületet

Cons:

 • A számítógépet újra kell indítani, mielőtt menteni tudnánk
 • A PING biztonsági másolatot készít egy teljes partícióról, még akkor is, ha csak néhány fájlt módosítottak
 • Szüksége van egy külső merevlemezre vagy egy kis szabad helyre a számítógépeden a biztonsági másolatok készítéséhez

Kiváló holland kézikönyvet találhat itt .

    
válasz adott Exeleration-G 03.01.2012 22:23
forrás
4

A s3ql egy újabb lehetőség az Amazon s3, a Google Storage vagy az OpenStack Storage fájlrendszernek. Különböző Linux disztribúciókra és MacOS X-re is működik.

Az rsync használatával rendkívül hatékony növekményes offsite-mentéseket kaphat, mivel blokk szintű deduplikációval és tömörítéssel biztosítja a tárolási és sávszélesség hatékonyságát. Ezenkívül támogatja a magánélet védelmét az ügyféloldali titkosítással, és néhány más divatos dolgot, mint például a másolás-írást, a megváltoztathatatlan fákat és a pillanatfelvételt.

Lásd a S3QL és egyéb S3 fájlrendszerek összehasonlítását a PersistentFS, S3FS, S3FSLite, SubCloud , S3Backer és ElasticDrive.

Néhány napig használtam, kezdve a s3_backup.sh fájltól kezdve (rsync-t használ), és nagyon boldog vagyok. Nagyon jól dokumentált, és úgy tűnik, mint egy szilárd projekt.

    
válasz adott nealmcb 10.07.2012 08:23
forrás
4

TimeVault

Figyelmeztetés: nem sikerült

A TimeVault a eszköze a mappák pillanatképeinek elkészítéséhez és a nautilus integrációhoz. A pillanatképek véletlen törlés vagy módosítás miatt védettek, mivel alapértelmezés szerint csak olvashatók.

Letölthető a indítópultról .

    
válasz adott papukaija 09.08.2018 08:59
forrás
3

inosync

Python script, amely többé-kevésbé valós idejű biztonsági mentést biztosít.

Mote, hogy ez a szoftver már nem karbantartható.

"A legutóbbi Linux-rendszermagokban található" inotify "szolgáltatásra mutató hivatkozást találtam, a Inotify figyeli a lemezek aktivitását, és különösen a zászlókat, amikor a fájlokat lemezre írták vagy törölték. ötvözi a inotify fájl eseményfigyelését az rsync fájlszinkronizáló segédprogrammal annak érdekében, hogy a valós idejű fájlmentési képességet megkívánhassam.A inosync nevű program valójában egy Python script, amelyet ténylegesen nyílt forráskódként szolgáltat a szerző , Böhm Benedikt Németországból ( link ). "

link

    
válasz adott CentaurusA 07.08.2018 07:59
forrás
3

Obnam

Figyelmeztetés: a szoftvert már nem tartják fenn, a szerzők nem javasolják, hogy használják

"Az Obnam egy egyszerű, biztonságos biztonsági program. A biztonsági mentéseket helyi merevlemezeken tárolhatják, vagy online az SSH SFTP protokollon keresztül. A biztonsági szerver, ha használják, nem igényel speciális szoftvert az SSH tetején.

Néhány olyan szolgáltatás, amely érdekelheti Önt:

 • Pillanatfelvételek készítése. Minden generáció teljes pillanatképnek tűnik, ezért nem kell teljes körű vagy növekményes biztonsági másolatot készíteni, vagy valós vagy virtuális szalagokat forgatni.
 • Adatmegszorítás, fájlok és biztonsági másolatok generálása. Ha a biztonsági mentési adattár már tartalmaz egy adott adatcsomagot, újra felhasználásra kerül, még akkor is, ha egy másik fájlban van egy régebbi biztonsági mentés generációban. Így nem kell aggódnia a nagy fájlok mozgatásával vagy módosításával.
 • Titkosított mentések, a GnuPG használatával. "

A régi verzió megtalálható az Ubuntu szoftverforrásokban, a legújabb verzió pedig Chris Cormacks PPA vagy Obnams webhely .

    
válasz adott shaddow 09.08.2018 09:01
forrás
1

saybackup és saypurge

Van egy szép, saybackup nevű script, amely lehetővé teszi egyszerű, növekményes biztonsági másolatok készítését a hardlinks használatával. A man oldalról:

  

Ez a szkript teljes vagy hátramenetes növekményes biztonsági másolatokat készít a
segítségével   rsync (1) parancs. A mentési könyvtár nevek tartalmazzák a dátumot és az időt   minden egyes mentési futtatáshoz a válogatás és a szelektív metszés engedélyezéséhez. A   az egyes sikeres biztonsági másolatok vége, a "* -current" szimbolikus link frissül   hogy mindig a legutóbbi biztonsági mentésre mutasson. A távoli fájlok csökkentése
  transzferek, az '-L' opció használható (esetleg többször is) a
-hoz   adja meg a meglévő helyi fájlfákat, ahonnan a fájlok lesznek   szorosan összekapcsolódik a biztonsági mentésbe.

A megfelelő script saypurge intelligens módon a régi biztonsági mentések törlésére. Az eszköz kezdőlapjától:

  

A Sayepurge elemzi az időbélyegzőket a készlet neveiből   könyvtárakat, kiszámítja az idő deltákat, és meghatározza a jó törlést   jelöltek, így a mentések a legegyenletesebb időközönként kerülnek elosztásra. A   a pontos viselkedés hangolható a legutóbbi fájlok számának megadásával   a törlés ellen védeni (-g) a megőrzött történelmi mentések számát   körül (-k) és a törlések maximális számát bármely adott futásnál   (-D). A fenti fájlkészletben a két biztonsági mentés 2011-07-07   csak 6 órás szünetekkel, így jó öblítő jelöltek ...

    
válasz adott student 28.03.2013 10:50
forrás
1

backup2l

Figyelmeztetés: nem sikerült, utolsó kötelezettségvállalás 2017-02-14-kor

A kezdőlapról:

  

backup2l egy könnyű parancssori eszköz létrehozása,   karbantartása és visszaállítása egy felcsatolható fájlrendszeren (pl.   merevlemez). A fő tervezési célok közé tartozik az alacsony karbantartási erőfeszítés,   hatékonyság, átláthatóság és robusztusság. Alapértelmezett telepítés esetén,   a biztonsági másolatokat egy cron parancsfájl önállóan hozza létre.

     

A backup2l támogatja a hierarchikus differenciál biztonsági másolatokat a   felhasználó által megadott szintek száma és biztonsági szintenkénti mentések. Ezzel   sémát, az archívumok teljes számát, amelyeket csak tárolni kell   logaritmikusan növekszik a különbözõ biztonsági másolatok számával   az utolsó teljes mentés óta. Ezért kis inkrementális biztonsági másolatok lehetnek   rövid időközönként, idő- és térfogyasztó teljes értékkel generálva   a mentések csak ritkán szükségesek.

     

A visszaállítási funkció lehetővé teszi a fájl állapotának egyszerű visszaállítását   rendszert vagy tetszőleges könyvtárakat / fájlokat. A   a fájlok és könyvtárak tulajdonjoga és engedélyezési attribútuma   helyesen visszaállítva.

     

Az integrált osztott és összegyűjti funkció lehetővé teszi kényelmesen   minden vagy kiválasztott archívumot áthelyezhet egy CD vagy más eltávolítható eszközre   médiában.

     

Az összes vezérlőfájl a biztonsági mentés archívumaival együtt kerül tárolásra   eszköz, és tartalmuk többnyire önmagát magyarázza. Ezért a   Vészhelyzet esetén a felhasználónak nem csak a helyreállításra kell támaszkodnia   a backup2l funkcionalitását, de - ha szükséges - böngészheti a fájlokat   és kivonatolja az archívumokat kézzel.

     

A fájl újdonsága vagy módosítása érdekében a backup2l megvizsgálja   név, módosítási idő, méret, tulajdonjog és engedélyek. A többiektől eltérően   backup eszközöket, az i-csomópontot nem veszik figyelembe a problémák elkerülése érdekében   nem Unix fájlrendszerekkel, mint a FAT32.

    
válasz adott student 09.08.2018 09:02
forrás
0

boxbackup

A kezdőlapról:

  

A Box Backup egy nyílt forráskódú, teljesen automatikus, on-line biztonsági mentés   rendszer. A következő kulcsfontosságú jellemzőkkel rendelkezik:

     
 • Minden biztonsági másolat tárolódik a kiszolgálón fájlrendszeren lévő fájlokban - nincsenek szalagok, archívumok vagy más speciális eszközök.
    -A kiszolgáló csak abban az esetben bízik meg, hogy a fájlok rendelkezésre álljanak, ha szükséges - minden adat titkosítva van, és csak a   eredeti kliens. Ez ideális megoldást jelent a nem megbízható megbízhatóságra   (például az interneten), vagy ahol a szerver egy   ellenőrizhetetlen környezet   -A biztonsági démon olyan rendszereken fut, amelyekről biztonsági másolatot készít, és titkosított adatokat másol a szerverre, amikor észleli a változásokat - így a mentések folyamatosak   és naprakész (bár hagyományos pillanatfelvétel készítés lehetséges   is).
 •   
 • Csak a fájlok módosításai kerülnek a kiszolgálóra, mint az rsync, minimálisra csökkentve az ügyfelek és a kiszolgáló közötti sávszélességet. Ez teszi   különösen alkalmas távoli helyek közötti biztonsági mentésre, vagy   az interneten.
 •   
 • Mint szalagos fájlverziók, és törölt fájlok állnak rendelkezésre.
 •   
 • A szerveren tárolt fájlok régi verziói a jelenlegi verziótól függően változók, így minimalizálva a kiszolgálón tárolt tárhelyet.   A fájlok a kiszolgáló tömörítettek, hogy minimalizálják méretüket.
 •   
 • A biztonsági mentés viselkedésének választása - dokumentum vagy kiszolgáló biztonsági másolatának optimalizálása.
 •   
 • Úgy tervezték, hogy könnyű és olcsó szerver futtatása. Hordozható megvalósítású, és opcionális RAID telepítve van a felhasználói oldalon   megbízhatóság a komplex szerver beállítása vagy drága hardver nélkül.    link
 •   
    
válasz adott student 05.07.2016 01:34
forrás