Az Ubuntu visszaállítása egy korábbi verzióra?

121

Most telepítettem az Ubuntu új verzióját, és vissza akarom tekerni az előző verzióra.

Hogyan tehetem? Ez még lehetséges?

    
készlet OHLÁLÁ 21.06.2011 17:19
forrás

9 válasz

63

A kiadványok visszaminősítése bizonyos mértékig lehetséges. Ha elég harc van, akkor megteheted. (Lásd itt néhány további választ a technikai részletekért.)

A végeredmény azonban nem ugyanaz, mint a frissítés előtt. A frissítés során bizonyos egyirányú módosítások történtek az új csomagok boldogságáért, és azok visszaminősítése nem fogja visszafordítani ezeket a módosításokat. Lehetetlen garantálni, hogy a leminősítés egyáltalán működni fog, függetlenül attól, hogy stabil lesz-e.

Röviden, a legegyszerűbb opció mindig újratelepítés lesz. Ne gondoljon arra, hogy ez egy kis munka, nézze meg, hogy ez egy jó lehetőség arra, hogy kicsomagolja a csomagokat és konfigurálja a dolgokat.

Ha a jövőben kipróbálhatja a dolgokat, és attól tart, hogy problémák merülhetnek fel, mindig győződjön meg róla, hogy tette a következőket:

  • Először tesztelje az élő CD-t. Ha azonnal hardveres problémákat fogsz kapni, akkor tudnia kell.
  • Vigyázz, mielőtt bármit megtennél. Tudom, hogy mindenkinek és az anyukája már elmondta neked ezt, de nagyon fontos, ha úgy gondolja, hogy problémáid lesznek. Ha több mint 20 percig nem teheti meg a gépedet, fontolja meg a teljes lemezes klónozó eszközöket, mint például a Clonezilla , így visszaállíthat egy korábbi a lemez verziója. Vannak más eszközök, amelyek hasonló eredményeket kínálhatnak.
  • Az adatait elkülönítve tárolja. Mivel a/home/ ugyanazon a partíción belül, mint a telepítés, egy fejfájás receptje, ha folyamatosan frissíti / lecsökkenti a dolgokat. Tolja le egy másik lemezre vagy legalább egy másik partícióra, így amikor újratelepíteni kell, tényleg csak fel kell állítania a csatolást.
  • Az Ubuntu QA csapata javított egy kritikus hibát . Győződjön meg róla, hogy felolvassa ezt, mivel néhány ember azt javasolja, hogy ragasszon régen egy régebbi CD-t, és frissítse rá, de ez rossz ötlet.
válasz adott Oli 21.06.2011 17:37
forrás
81

Az én nyelvemben van egy mondás, amelyet nagyjából lefordítanak: "Nem lehet a húsdarabot visszaforgatni, ha a nyél fogantyúját az ellenkező irányba forgatja":)

A frissítési eljárás egyirányú - a szoftver új verzióinak telepítésekor a konfigurációs fájlokat és beállításokat a csomagok utószerkeszti szkriptjei módosítják az új szoftver által igényelt új formátum használatához. Alapvetően nincs ellentétes eljárás - egy újabb konfigurációs fájl kompatibilis a régi szoftverekkel.

    
válasz adott Sergey 10.11.2011 02:28
forrás
36

A lehetséges a csomagolóeszközök szintjén (apt). De az így létrejövő rendszer nem feltétlenül felel meg az újratelepítésnek, és hibákat követhet el . Ez azért van így, mert sok csomag specifikus támogatást tartalmaz a frissítésekhez (például a konfigurációs fájlok módosításainak kezeléséhez), de nem a leminősítésekhez.

Általában az apt inkább egy csomag legfrissebb verzióját telepíti. De ezt a könyörgésen keresztül megváltoztathatja: kijelentheti, hogy a korábbi verziókból származó csomagok nagyobb prioritást élveznek, mint a telepített csomagok, így aaptitude dist-upgrade értékkel csökkentik.

Módosítsa a/etc/apt/sources.list -ot, hogy csak a régi kiadást vegye fel (vagy módosítsa a fájlt, vagy használja a kedvenc grafikus felületét), és futtassa aaptitude update parancsot. Ezután írja be a/etc/apt/preferences -ot (a apt_preferences man oldal dokumentálva), és adja hozzá következő sorok (lecserélni a poligráfiára):

Package: *
Pin: release v=10.04
Pin-Priority: 1001

Ezután futtassa aaptitude dist-upgrade -ot. Minden csomagnak több mint 1000 prioritása van, így minden csomag, amely a 10.04-ben jelen van és telepítve van a rendszeredre, lecsökken. Kézzel kell eltávolítania a 10.04-ben nem szereplő csomagokat; az "Obsolett és helyileg létrehozott csomagok" alatt az "alkalmasság" alatt szerepelnek.

    
válasz adott Gilles 05.09.2010 18:13
forrás
9

Azt mondják: "Soha ne mondj soha", és "semmi sem lehetetlen" - mindkettő igaz, de nem a te esetedben. Javaslom, hogy biztonsági másolatot készítsen az adatokról, és újratelepítse, vagy tegye ki. A rendszer egyre stabilabbá válik, ahogy a hetek elmúlnak.

A meglévő telepítés tetejére is telepítheti (fájlokat fog tartani).

Mindazonáltal próbáld elkerülni a termelési rendszerek fejlesztési verzióihoz való frissítést (különösen, ha nem tesztelő vagy fejlesztő).

    
válasz adott RolandiXor 21.06.2011 17:30
forrás
7

Manuálisan teheti meg.

Először készítsen listát a telepített rendszerről. Ehhez írja be az alábbiakat a terminálon.

sudo dpkg --get-selections | grep '[[:space:]]install$' | \awk '{print }' > package_list

másolja a / home és / etc mappát egy biztonsági mentéshez.

Telepítse újra az ubuntu 10.04 alkalmazást. Állítsa vissza a biztonsági mentést (ne felejtse el beállítani a helyes premisszákat). Ezután futtassa a következőket az összes korábban telepített program újratelepítéséhez.

cat package_list | xargs sudo apt-get install

Ne feledje, hogy esetleg le kell tisztítania az / etc és / home mappát az inkompatibilis beállításokhoz.

    
válasz adott user1362567 05.09.2010 16:54
forrás
5

Ez az oka annak, hogy nem kellene a fő telepítést a fejlesztői kiadásra frissíteni. Ha meg szeretné próbálni a fejlesztői kiadást, akkor külön partíción kell elvégeznie, hogy újraindíthassa a stabil kiadást, ha a dolgok rosszul mennek.

Ezen a ponton, ha vissza kíván térni 11.04-re, újra kell telepítenie, és kézi partícionálást kell választania. NEM tekintsük meg a formátumot a partíciók konfigurálásakor, és a felhasználói fájlok sértetlenek maradjanak.

    
válasz adott psusi 22.06.2011 00:32
forrás
5

Az egyszerű módszer a korábbi verziójú CD / DVD-ről vagy USB-merevlemezről történő indítás, és az új Ubuntu újratelepítése a meglévő telepítéssel.

Először ne felejtsd el a biztonsági másolatot: ahome könyvtárat bárhol máshol is megteheti.

    
válasz adott swift 22.02.2012 19:22
forrás
4

A visszahúzódások jól működhetnek egyes csomagok elszigetelten, de egyáltalán nem várnám el egy teljes terjesztés nagy visszalépésétől, hogy elhagyhassam bármi mással, mint egy rettenetesen sérült rendszeren (vagy amely a felület úgy néz ki, hogy rendben van, de furcsa dolgok folyamatosan felszínre kerülnek, ahogy rájössz, egyre több hibás.)

Az APT-t csak azért tervezték, hogy a lehető legteljesebb mértékben elkerülje a visszahúzódásokat, és az Ubuntu (és a Debian, abban a kérdésben) disztribúciót alkotó csomagok nem tervezési célként szolgálnak a sima visszahúzóval.

Ha nincs megbízható rendszer a teljes rendszeren, akkor tényleg meg kell tennie a teljes könyvtárat (és esetleg egy különálló partíción is), majd telepítse újra a kiválasztott verzió CD-képéről , és kezdje el visszaállítani az adatait a saját mappájából. Előfordulhat, hogy a dotfiles szelektív módon vissza kell állítanod a saját könyvtáraidat abban az esetben, ha az új verzióhoz hozzászokva nem elég jól működik a régebbi verzióval.

Mielőtt elvégezné, felteszi a telepített csomagokat, és írja le, melyekre támaszkodik, így újra telepítheti őket. Vannak eszközök a mentett és visszaállítható telepített csomagok listájához, de általában nem ajánlom ezt, ha a verziók között megy, mivel a szükséges csomagok / csomagok megváltoztak.

    
válasz adott thomasrutter 24.05.2012 08:40
forrás
3

Egyszerűen fogalmazva: nincs nincs. Sajnálom ... (Ezek a veszélyek a frissítések tesztelésére való frissítésre!)

    
válasz adott 8128 05.09.2010 13:22
forrás