Probléma van az Ubuntu Alpha / Beta kiadásával, mit tegyek?

114

Most már futottam az Ubuntu Alpha kiadásait. Folyamatosan foglalkozom a kérdésekkel - hogyan tudom ezeket megoldani? Mit kell tennem, ha találkozom ezekkel a problémákkal? És hol találhatok más Ubuntu + 1 felhasználókat kérdéseket feltenni?

    
készlet Marco Ceppi 30.09.2012 01:44
forrás

9 válasz

77

Általános alfa információ

Ha át lettek irányítva, valószínűleg feltett egy kérdést az Ubuntu Alpha vagy Beta kiadásáról.

Általánosságban elmondható, hogy futás vagy az nem publikált Ubuntu verziókkal kapcsolatos kérdéseket vet fel, mivel a fejlesztői kiadások majdnem óránként változnak, és általában hibásak és alfa-tesztelők várhatóan közvetlen visszajelzést adnak a fejlesztőknek a hibakeresőn keresztül , hogy ezeket a problémákat mindenki számára rögzíthesse.

Nem arról van szó, hogy nem törődünk vele, csak nem lenne jó, és a webhely egyik legfontosabb célja egy újrafelhasználható erőforrás létrehozása a felhasználók számára, ami nehéz lenne, ha egy csomó kérdés valami gyorsan eltűnt!

A kérdésre adott válaszok elősegítik az elkezdést, a jó szerencsét, és köszönjük a tesztelést!

Fájlhibák

A hibát tartalmazó csomagot hibaüzenettel kell ellátnia. A hibák az egyik legfontosabb előnye a fejlesztői kiadásoknak - értékes információkat nyújtanak a fejlesztőknek, és segítenek nekik a szoftver fejlesztésében.

Hogyan jelenthetek be hibát?

Ha nem vagy biztos benne, hogy melyik csomagot szeretné elküldeni a hibának, kérjük, használja fel a többi forrást (fórumok, levelezőlisták stb.), hogy megkérdezze, melyik csomagot kell beadnia.

Az adatok hibakeresése segít a hibák elhárításában.

    
válasz adott Jorge Castro 13.04.2017 14:23
forrás
32

Fórumok

 • Ha a kérdés az Ubuntu kérdése kapcsolatban áll ezzel a válaszral, akkor itt valószínűleg meg kell ismételnie a problémát.

Az Ubuntu Fórumok " Fejlesztés & A programozás szakasz jó kiindulópont. A pontos subforum a kibocsátás függvénye, de pillanatnyilag az Ubuntu fejlesztői verzióját szeretné.

Vessen egy pillantást a legutóbbi témákra és nézze meg, hogy bármi hasonlít a problémára. Ha nem kell létrehoznia egy új szálat, amely részletezi a tapasztalatait.

    
válasz adott fluteflute 30.04.2014 13:15
forrás
24

Frissítés előtt mindig tesztelje

sudo apt-get --simulate dist-upgrade

Ha hibát észlel a sérült csomagok miatt, ne frissítse.

    
válasz adott ObsessiveSSOℲ 28.08.2012 13:58
forrás
23

IRC (Internetes átirányítású csevegés)

válasz adott fluteflute 10.09.2011 18:32
forrás
19

ubuntu-devel-announce levelezési lista

Ha nagy változtatásokat hajtanak végre, általában a fejlesztő közzéteszi a ubuntu-devel-announce lista. Ez a lista nem kap több bejegyzést (mint a többi Ubuntu-lista!), Ezért az előtti tesztelőknek nincs mentségük arra, hogy feliratkozzanak rá.

    

válasz adott fluteflute 10.09.2011 18:32
forrás
16

Tartsa szemmel a csomag feltöltését

A feltöltések az archívumba egy olyan levelezőlistára kerülnek, amelyet az állat beceneve alapján neveznek el, például lucid-changes, utópikus változások , stb. Ezt a listát hasznos lehet látni, ha kockázatos feltöltéseket töltenek fel, így remélhetőleg elkerülhetők a problémák, mielőtt túl késő lenne.

A Archiválási állapot eszköz hasznos a frissítés előtt az archívum állapotának megjelenítéséhez.

    
válasz adott Jorge Castro 30.04.2014 13:18
forrás
14
válasz adott Jorge Castro 10.09.2011 18:32
forrás
7

Launchpad válaszok

A Launchpad válaszai egy másik hivatalos kérdés-válasz oldal az Ubuntu számára (és egy másik szoftver , amely kifejlesztve a Launchpadon , de mivel az AskUbuntu az újrafelhasználható válaszok sok embert segít és idővel fejlődik, a Launchpad Answers egy támogató nyomkövető , amely minden kérdésre adott válaszokkal foglalkozik, függetlenül attól, hogy ez a kérdés, és hogy a kérdés más felhasználók számára hasznos-e.

Valamilyen oknál fogva a Launchpad-válaszok gyakran nem jelennek meg a hivatalos Ubuntu támogatási források listáján, annak ellenére, hogy ez egy ( kiemelten ide és itt >), régóta működik, és az Ubuntu közösség élénk darabja rengeteg időt és energiát kölcsönöz és segítséget nyújt.

Az Ubuntu (vagy az Ubuntu + 1 nevű fejlesztői kiadásról szóló kérdések) a Launchpad válaszaiban szívesen látnak kérdéseket , például, ha itt hibát küldesz, a válasz "hibajelentést küld". Az Ubuntu fejlesztői kiadásában szereplő hibák megfelelő feltárására vagy kivizsgálására vonatkozó kérdések nagyon örvendetesek a Launchpad válaszaiban, bár világossá kell tennie, hogy ezt kérdezi vagy az emberek feltételezhetik, hogy megpróbálja bejelenteni a hibát.

Még akkor is, ha a kérdésed valami olyan kérdésről szól, amely nem jó választás, akkor még mindig megfelelő Launchpad válaszok . Semmi sem túl lokalizált a Launchpad válaszaihoz. A flip oldal az, hogy a Launchpad-válaszok választ nem lehet szerkeszteni vagy szavazni, és csak egy személy válaszol egy időben (vagyis addig, amíg nem jelzi, hogy a válasz az Ön számára működött-e).

A Launchpad válaszai kapcsolódnak a Launchpad hibákhoz , és a Launchpadon feltett kérdések és hibák egymáshoz kapcsolódhatnak (ez befolyásolja az előfizetők értesítését), és még konvertálják egymásba. A kérdéseket jelző hibajelentések gyakran kérdésekké alakulnak át. A hibajelentéseket tartalmazó kérdéseket néha hibajelentésekké alakítják át. (Bár ez lehetséges, gyakran előfordulhat, hogy a hibáról beszámolóként kezdetét veszi ahelyett, hogy elkezdené a kérdést, ezért ha valaki a Launchpadra kéri a hibajelentést, ezt kell tennie .)

A bármilyen nyelven a Launchpad válaszai támogatják a (z) a kérdés be), bár a hibajelentéseket csak angol nyelven lehet benyújtani. Ez különösen fontos az Ubuntu + 1 számára, mert ez azt jelenti:

 1. Használhatja a Launchpad-válaszokat , hogy olyan nyelvet vagy régiót érintő hibákat dolgozzon ki, amelyek nem ismerik vagy érzik kényelmes írás és angol nyelv olvasása.

 2. Használhatja a Launchpad-válaszokat , hogy segítséget kérjen a szövegének az Ön nyelvétől angolra történő fordításához, így bug angol nyelven. (Vagy kérjen segítséget a korábban angol nyelvű hibajelentés módosításához.)

Ahogyan jó az AskUbuntu alkalmazása előtt, hogy olvassa el a GYIK-ot, javasoljuk olvasni a útmutatót (nagyon rövid!)

a>, vagy legalább a kérdéseket feltett rész , mielőtt kiküldene egy kérdést Launchpad-válaszok .

    
válasz adott Eliah Kagan 27.05.2012 05:46
forrás
4

Jó szórakozást tanulni!

A példák itt egy kvadrális ágat használnak. Szükség szerint változtathatsz.

Ha hibát észlel és jelent, akkor értékes visszajelzést kaphat, különösen a fejlesztők részéről. Próbálkozhat a programozás kezdetével egy javítás elküldésével is. Először meg kell találni a forráscsomagot, amelyhez a hiba kapcsolódik (kapcsolódó csomag). Úgy fog megjelenni, mint alinux-meta-ti-omap4, vagy egy másik csomagnév. Ezután keresse fel a linket linux-meta-ti-omap4 , szükség szerint kicserélve a csomag nevét.

Ha egyszer ott van, akkor válassza ki a megfelelő ágat, általában valami hasonlólp:ubuntu/[version-in-development]-proposed/linux-meta-ti-omap4 (Megjegyzés: a[version-in-development] partnek az alfa vagy béta verziója kell lennie.

Itt az ideje, hogy az ágat megkapja:

Először is szeretnébzr:

sudo apt-get install bzr

és szükséged lesz egy SSH kulcsra (ezt kihagyhatod, ha az SSH kulcsod már a Launchpadon van):

 1. Nyissa meg a "Jelszavakat és kulcsokat" a vonalról történő kereséssel.

 2. Hozzon létre egy új SSH kulcsot, esetleg jelszóval. Győződjön meg róla, hogy SSHv2 van, ha van rá lehetőség, és használja az RSA-t.

 3. Kattintson a jobb egérgombbal a létrehozás után a listára, és exportálja azt a kívánt fájlra.

 4. Nyissa meg a fájlt a Gedit segítségével, és másolja át a szöveget, beleértve a rövid sort tetejére a kulcsmal kapcsolatos információkkal.

 5. Illessze be ezt az oldal alján található itt mezőbe, és küldje be az űrlapot.

 6. Most csatlakozhat a BZR-hez. Nyisson meg egy parancssort, és hozzon létre egy új könyvtárat, és változtassa meg:

  mkdir directory-name-of-your-choice&&cd directory-name-of-your-choice
  
 7. Végezze el a következőket:

  bzr launchpad-login [launchpad userid]
  
 8. Most megkaphatja az ágat:

   bzr branch lp:ubuntu/quantal-proposed/linux-meta-ti-omap4 
  

  szükség szerint módosítja a fiók nevét. Ez kvantális, de a fiók neve változik, ahogy korábban jeleztük.

 9. Ha úgy gondolja, hogy az ágat a fejlesztők megváltoztatták, mindig használhatja abzr pull -ot, ha a mappában elágazik.

 10. Végezze el a változtatásokat tetszőleges program szerint (kivéve a.po fájlokat, mivel azok dinamikusan generálódnak), és ha a probléma UI-szöveget tartalmaz, mindenképpen módosítsa a helyes .pot fájlokat.

 11. Minden alkalommal, amikor ellenőrzőpontot szeretne készíteni, használja:

  bzr commit -m "a descriptive message about your changes"
  
 12. A munka befejezése után tolja az ágat:

  bzr push lp:~[your userid]/project-name/branch-name
  

  ebben a példában, akkor

   bzr push lp:~[your userid]/ubuntu/quantal-proposed/linux-meta-ti-omap4
  

  Miután elkészült, keresse fel a hibát, és kattintson a jobb oldalon található "Kapcsolódás egy kapcsolódó ághoz" linkre. Illessze be a létrehozott ágat alp: part nélkül:

  ~[your userid]/ubuntu/quantal-proposed/linux-meta-ti-omap4
  

  ebben a példában. A fióktelep összeolvad, ha a fejlesztők tetszenek, vagy javulni fog. El is utasítható, ha a probléma jobban megoldható, a változások nem oldják meg a problémát, vagy ha a probléma már megoldódott, egy másik fiókban.

válasz adott ObsessiveSSOℲ 30.08.2012 15:41
forrás