Megakadályozza a gedit fájlok létrehozását a '~' (tilde) utótagdal

121

Megfigyeltem, hogy a geditben, ha szerkesztek egy fájlt, egy másik fájlt hoz létre ugyanabban a könyvtárban (ugyanaz a fájlnév és a tilde "~" utótag). Az extra fájl akkor is fennáll, ha bezárom a gedit.

Megértem, hogy szükség van temp fájlra (pl. ütközés esetén), de a vim például törli a létrehozott extra fájlt, amikor bezárom.

Van-e mód a gedithez? Valami konfiguráció talán?

    
készlet George Kastrinis 26.11.2011 23:38
forrás

7 válasz

131

Ezek csak az eredeti fájlok mentései, amelyeketgedit hoz létre, mielőtt a szerkesztett dokumentumok módosításait mentené.

Agedit preferenciákban a Fájl biztonsági másolatának létrehozása mentés előtt, és ha szeretné automatikusan menteni a szerkesztéseket, automatikusan állítsa be az időzítőt az opció engedélyezésével Autosave fájlok minden X percben .

Így a~ el fog tűnni, és az utolsó módosítások minden egyes x percben el lesznek mentve a fájlban, ha valami rosszul fut, vagy a számítógép összeomlik.

A fájlban végrehajtott módosítások magára a fájlra lesznek mentve, és nem egy ideiglenes fájlra.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy ha töröl egy fájlt, és az automatikus mentés bekapcsolása, akkor esélye lesz arra, hogy befejezze a mentett üres fájlt.

Mindig győződjön meg róla, hogy amikor a fájl bezárásakor az automatikus mentés engedélyezve van, hogy a fájl tartalma helyes, másolja meg őket és mentse újra a fájlt.

    
válasz adott Bruno Pereira 27.11.2011 00:03
forrás
39

GEDIT alapértelmezés szerint engedélyezett egy opció, amely minden 10 percen belül létrehoz egy biztonsági másolatot (a biztonsági másolat ~ utótagjával). Ezt az alapértelmezett viselkedést könnyen letilthatja.

Ugrás a gedit menüben a Szerkesztés > Beállítások > Szerkesztő, ott megtalálja azt a lehetőséget, amely a Fájlok biztonsági másolatának létrehozása a mentés előtt . Törölje ezt az opciót, és kész.

Van egy másik lehetőség, amely alatt autosave fájlokat hívunk minden perc .. . Megemlítem ezt, hiszen néhány ember szeretne engedélyezni a mentési opciót, de ritkábban szeretne kevesebbet autózni, mint 30 perc vagy 1 óra, szemben az alapértelmezett 10 perces időközzel.

Mindenesetre a ~ (tilde) előtti fájl létrehozásának letiltásához egyszerűen tiltsa le (törölje) a Biztonsági mentés létrehozása a mentés előtt

A szerkesztő beállításainak megtekintése a geditben:

    
válasz adott Luis Alvarado 26.11.2011 23:46
forrás
22

Lehet, hogy kikapcsolhatja ezeket az automatikus mentéseket a Szerkesztés > A Szerkesztő lap A fájlok biztonsági másolatának létrehozása lehetőség kiválasztásával

Alternatív megoldásként a terminál segítségével navigálhat a könyvtárba, ahol a fájlokat mentette, és eltávolította a biztonsági másolatokat arm *~ használatával.

    
válasz adott Christopher Kyle Horton 26.11.2011 23:47
forrás
15

Ez azért történik, mert a gedit alapértelmezés szerint mentési fájlokat ment.

Nyissa meg a beállításokat, és tiltsa le ezt a lehetőséget:

    
válasz adott RolandiXor 26.11.2011 23:49
forrás
11

Ezek az eredeti fájl biztonsági másolatai. Törölheti őket, ha nem kell őket.

A legtöbb szerkesztőnek be kell kapcsolnia a biztonsági másolatot készítő fájlokat. Az gedit (alapértelmezett szerkesztő) esetén a "Beállítások" párbeszédablak "Szerkesztő" lapjának "Fájl mentése" szakaszában ki kell kapcsolnia a "Mentés előtti fájlok biztonsági másolatát".

    
válasz adott Florian Diesch 22.06.2012 07:20
forrás
7

Azok számára, akik letiltják a "gedit biztonsági mentési fájl létrehozását a mentéshez" parancs segítségével;

$ gsettings set org.gnome.gedit.preferences.editor create-backup-copy 'false'

Ezt a parancsot kerestem a rendszerbeállítási parancsfájlokba való integráláshoz, és nem találtam azt bárhol.

    
válasz adott Thermionix 19.09.2013 11:08
forrás
4
  

Melyek ezek az extra fájlok?

Ezek a biztonsági másolatok, amelyeket a korábbi válaszadók válaszoltak.

  

Biztonságosan törölhető?

Igen, biztonságosan törölheti őket, ha biztos benne, hogy nem szükséges az adott biztonsági mentés.

  

Lehetséges, hogy megállítsuk őket egyáltalán?

Ha gedit szövegszerkesztőt (alapértelmezett szövegszerkesztőt) használ, az alábbi módon állítható le:

  • Nyissa meg a gedit szövegszerkesztőt
  • Ugrás Szerkesztés - > Beállítások a menüből. (Jelenleg az Ubuntu felső részén, globális menünek nevezik)
  • Válassza a Szerkesztő fület.
  • Törölje a Fájlok biztonsági másolatának létrehozása a mentés előtt jelölőnégyzetet.

  • Zárja be a Beállítások ablakot

válasz adott Anwar 22.06.2012 07:29
forrás