Az Ubuntu 14.10 nem telepíthető a virtualbox-ba

126

Jelenleg a Windows 8.1 x64 rendszert futtatom (önmagában olyan probléma, hogy nem tudok szomorúan megváltoztatni ;-P) a VirtualBox legújabb verziójával (4.3.18 r96516). Nem sikerült a kiszolgáló verzióját felállítanom és futni, de nem tudom az asztali verziót futni.

Elindíthatom a menüt és elindíthatom a folyamatot (válaszd ki a telepítési és / vagy próbálkozási lehetőséget), és az inital Ubuntu 14.10 betöltő képernyőn keresztül jut el (a progresszív "bar / pontokkal"), a torzított színek csúnya képernyője és ez az.

Hipotézisem az, hogy a megjelenítő illesztőprogram / kiszolgáló nem működik a VirtualBox programmal, és amit alapvetően látok, a kijelző egy szelíd módban (16colors @ 62x24), mert képes vagyok látni egy tökéletesen finom képernyőt a kurzor működésével és mindent, aztán hirtelen a csúnya képernyőn vagyok. Az egér megjelenik (csúnya kinézet és a teljes képernyő kitöltése), de semmi más.

Itt van egy képernyőkép:

Itt vannak a beállításaim egy albumban (szükség szerint többet is hozzáadhatok, de a legfontosabbnak tartom a következőket:

    
készlet MVit 24.10.2014 15:32
forrás

5 válasz

166

Hit jobb Ctrl + F1 (megjelenik a shell) majd a Right Ctrl + F7 . A Virtualbox konfigurációjától függően a Right Ctrl helyett Left Ctrl + Alt

Jó a telepítés folytatása.

Ez úgy működik, hogy kényszeríti a rendszermag grafikai pufferét / X / XRandR-et, hogy újra észlelje a monitort és megjelenjen a megfelelő felbontásban.

    
válasz adott Gipnokote 24.10.2014 17:07
forrás
31

Atty -ra kell váltani, hogy a Vendég GUI frissíthesse magát és észlelje a környezetet. Ez jelenleg egy kisebb hiba.

Javaslom, hogy CTRL + ALT + F1 CTRL + ALT < kbd> + F7 de ha Ön olyan, mint én, akkor a fogadó fogadja, és nem a vendég.

A helyes billentyűkombináció a tty1-re történő váltáshoz, miközben a Vendég ablakra fókuszál:

RIGHT CTRL + F1

majd

RIGHT CTRL + F7

Észrevettem, hogy a RIGHT CTRL -et használom, amely ugyanaz, mint amit a VirtualBox használ a VM fókuszálásától.

Tesztelve:

  • VirtualBox 4.3.18
  • Host Ubuntu 14.10 64 bites
  • Ubuntu 14.10 64 bites könyvtár

A másik módja annak, hogy működjön, mint Whaaaat említi. A VM beállításaiban a Rendszer rész alatt aktiválja az EFI engedélyezése jelölőnégyzetet.

Ugyanakkor győződjön meg róla, hogy a chipset is PIIX3 -re van állítva, mivel az ICH9 nem fog működni. Egy fekete képernyőn marad.

Ha az EFI engedélyezve van, előfordulhat, hogy a rendszerindítási folyamat kicsit tovább tart és a képernyő fekete állapotban marad, amíg az indításkor az Ubuntu logó megjelenik. Ha a VM indítása után a Biztonsági módban történő indítás elemet látja, akkor nem lesz gondod, ha nem, majd várj egy kicsit.

Megjegyezzük, hogy 32 MB videót, 64 MB videót és 128 MB videót teszteltem. A videónak semmi köze a problémához, sem 32-bit, sem 64 bites.

    
válasz adott Luis Alvarado 27.10.2014 19:47
forrás
16

Engedélyezze az EFI módot.

A rendszerindításkor néhány hibát tapasztalhat. Ezek azonban ártalmatlanok és nem tesznek semmit a rendszeredhez. Még mindig működni fog.

EFI mód használata esetén győződjön meg róla, hogy a chipset PIIX3 módba van állítva, mint a képemben. Az ICH9-en való használhatóság nem szórakoztató. Azonban a PIIX3 az alapértelmezett, ezért nem kell beállítania.

Úgy tűnik, az Ubuntu és az EFI most szeretik egymást, ezért jobban együtt dolgoznak, mint egyedül.

    
válasz adott Kaz Wolfe 28.10.2014 18:54
forrás
3

A chipset ICH9-re cseréltem, letiltott beágyazott lapozás. Ez megoldotta nekem.

    
válasz adott 88weighed 03.11.2014 11:00
forrás
2

Szerintem a 64 bites verziók problémája. Ugyanazon a virtuális gépen a 64 bit nem működik, de a 32 nem. 128M videóval jól működik a 64 bites.

    
válasz adott Think 24.10.2014 17:15
forrás