Hogyan tömöríthetek egy könyvtárat?

136

Próbálom tömöríteni egy könyvtárat, és futtatni azt egy windows ftp-be.

Megpróbáltam minden kátrány parancsot találni, hogy tömörítsen egy könyvtárat. Úgy tűnik, rendben van. Ezután átadom és megtekintem a tartalmat a Winrar segítségével. A Winrar azt mondja, hogy a fájl sérült. Más .gz vagy .bz2 fájlokat néztem a winrar használatával, de valami furcsa ok miatt nem tudom működni.

Szeretném, ha csak a zip fájlokat szeretném letölteni, így van egy .zip kiterjesztésük, de akkor is, amikor megpróbálok böngészni a tartalmat, mind a Windows, mind a winrar azt állítják, hogy sérült.

Van-e valaki másnak javaslata valami mást megpróbálni?

    
készlet dko 21.02.2011 07:00
forrás

3 válasz

245

Nos, valószínűleg a fájlok tökéletesen megfelelnek az FTP átvitel előtt.

Sajnos, valószínűleg a fájlokat nem megfelelő FTP módban továbbítja.

Az FTP-nek két módja van: bináris és ASCII. Alapértelmezés szerint a legtöbb kliens ASCII módot használ, ami teljes mértékben megtöri a bináris fájlokat. Nem tudom, melyik FTP klienst használja, de például a ncftp -ban használhatja a "bináris" parancsot bináris módba való váltáshoz .

Ha zip fájlokat szeretne létrehozni az Ubuntu (vagy szinte bármely más Linux) használatával, használja azip parancsot. Telepítheti az Ubuntu-ra

sudo apt-get install zip

Akkor létrehozhat zip fájlt futtatásával

zip -r compressed_filename.zip foldername

A kapcsolódó megjegyzésben tudnia kell, hogy az FTP nem biztonságos adatátviteli protokoll. Vegyük például az sftp-re történő váltást. Számos ingyenes ssh-kiszolgáló van a Windows számára, beleértve a minimális OpenSSH portot .

    
válasz adott Olli 21.02.2011 10:40
forrás
40

A campresszió a kátrány, a zip, a p7 és még a rar könyvtárban végezhető el az ubuntuban. A rar fájlok archiválásához rar-et kell telepíteni. Egyszerűen jobb kattintással a telepített archiválókkal történő tömörítés lehetőségeit kínálja.

Ha zip-et szeretne használni a .zip kiterjesztéshez, akkor a zip kézikönyve látható. A tar használatának parancssora:

tar cvzf tarball.tar.gz directory/
    
válasz adott sagarchalise 21.02.2011 07:15
forrás
3

A könyvtárak tömörítése párhuzamos tömörítéssel hatékony módja az időmegtakarításnak. A pbzip2 segít a könyvtárak tömörítésében.

tar cf <outputfile_name> --use-compress-prog=pbzip2 <directory_name>
    
válasz adott MANAUWER RAZA 04.03.2015 11:02
forrás