Hogyan lehet eltávolítani a LibreOffice-t?

135

Melyik csomagot kell eltávolítanom ahhoz, hogy teljesen eltávolíthassa a libreoffice-t? Nincs szükségem irodai eszközökre.

Ez az egyetlen probléma, amellyel a csomagkezelõkkel találkozom, nem egyszerű módja a nemkívánatos szoftverek eltávolításának alapvetõ feladata: S

    
készlet lapin 25.08.2012 20:30
forrás

8 válasz

210

Írja be a következőt a terminálba a libreoffice eltávolításához:

sudo apt-get remove --purge libreoffice*
sudo apt-get clean
sudo apt-get autoremove
    
válasz adott karthick87 25.08.2012 20:35
forrás
23

Különösen alapos eltávolítási technika.

Általánosan alkalmazható, de különösen akkor, ha eltávolítja a LibreOffice-t egy manuálisan telepített LibreOffice vagy OpenOffice alkalmazással.

Abban az esetben, ha a LibreOffice-t a rendszer hivatalos Ubuntu csomagjai biztosítják (ami általában, hacsak nem telepítette önt más csomagokról vagy a LibreOffice webhelyéről), alaposan eltávolíthatja a terminálon:

sudo apt-get remove fonts-opensymbol libreoffice libreoffice-\* openoffice.org-dtd-officedocument1.0 python\*-uno uno-libs3-\* ure ure-dbg

Ha a globális konfigurációs fájlokat is el szeretné távolítani (ez a nem befolyásolja a felhasználó saját könyvtárainak felhasználói konfigurációját), akkor cserélje ki aremove értéket apurge -al.

Nem valószínű, hogy ezek eltávolítása megszakítaná a többi programot, mert a Lubuntu nem a LibreOffice programmal érkezik, és a Lubuntu felhasználók csaknem minden Ubuntu programot futtathatnak, anélkül, hogy telepíteniük kellene a LibreOffice-t.

Mégis ez jogos aggodalomra ad okot , és nem tudom garantálni, hogy semmi nem függ a meglévő LibreOffice telepítésétől. Szerencsére a legsúlyosabb törések elkerülhetők annak biztosításával, hogy a LibreOffice csomagokkal a eltávolítással semmi nem szükséges. Nagyon óvatos lehet az eltávolítási parancs futtatása közben (vigyázz mindenre, amit mond, eltávolításra kerül), vagy először szimulálja az eltávolítást :

apt-get -s remove fonts-opensymbol libreoffice libreoffice-\* openoffice.org-dtd-officedocument1.0 python\*-uno uno-libs3-\* ure ure-dbg

(Vagy a-s után aapt-get után, és adott esetben távolítsd el asudo -ot.)

Nem hallottam afonts-opensymbol eltávolításából eredő problémákról, de ezek a betűk, és nem elég ember eltávolítja a csomagot, hogy megismerje, hogy a dokumentumok problémája gyakori-e. Tehát ha a szimuláció kiderül, hogy számos más csomagot szeretne vagy nem ismeri el, próbálja meg szimulálni afonts-opensymbol eltávolítása nélkül, és nézze meg, mi történik. És dönthet úgy, hogy nem távolítja el azt.

A fenti technika eltávolítja az Ubuntu összes LibreOffice csomagját. Megkaptam a csomagok listáját innen .

A parancs kicsinyítése és elkerülése érdekében, hogy minden egyes csomag nevét be kell írni, és potenciálisan az eljárás élettartamát is meg kell hosszabbítani, ha a különböző típusú csomagok a LibreOffice későbbi verzióiban szerepelnek, a% co_kde % wildcard, hogy egyszerre sok csomagot lefedjen. A* -al megszökött, hogy a shell nem bővüljön ki egy nem kapcsolódó fájl vagy könyvtár nevében, mielőtt továbblépne a\ -ra.

Kapcsolódó: Hogyan helyettesítheti a LibreOffice-t az OpenOffice-szel?

    
válasz adott Eliah Kagan 15.01.2013 09:26
forrás
9

Következtetésként az aptitude segítségével kereshet csomagokat az eltávolításhoz:

aptitude search '~i' | grep libreoffice

amely a "libreoffice" szöveget tartalmazó összes telepített csomag listáját adja vissza. A grep szép!

Ezután az apt-get segítségével távolítsa el a telepített fő csomagot, és az apt-get autoremove eltávolítja az összes kisebb csomagot, amelyek már nem szükségesek. Remélem, hogy ez a tanács segít!

    
válasz adott semitones 26.08.2012 00:39
forrás
5

Itt van más módon, amit találtam (a libre-software-ben. net) :

A LibreOffice korábbi telepítéseinek eltávolítása:

sudo apt-get remove libreoffice-core

Ha a LibO konfigurációs fájlokat is el szeretné távolítani, használja a tisztító kapcsolót:

sudo apt-get remove --purge libreoffice-core

Így a "fő csomag" által a gemue2010 valószínűleg "libreoffice-core" -nek nevezte. A "tiszta" és "autoremove" érvek, amelyek a karthick87 használatára vonatkoznak, mindig jó ötlet.

Bár nagyra értékelem a parancssort (terminált) annyira, mint a következő rajongó, szeretek egy GUI front-end alternatíva, az egérrel csak megoldani a triviális ügyeket. Ebben az esetben a Synaptic programban a teljes költöztetéshez megjelölheti a libreoffice-core csomagot, és az alábbi további (kapcsolódó / függő) csomagokat is eltávolíthatja:

  
 • libreoffice-base libreoffice-base-core libreoffice-calc   libreoffice-draw libreoffice-gnome libreoffice-gtk   libreoffice-help-en-us libreoffice-impress libreoffice-math   libreoffice-ogltrans libreoffice-pdfimport   libreoffice-presentation-minimizer libreoffice-író ​​python3-uno

 • Felelősségvállalási nyilatkozat: Nem vagyok tapasztalt linuxos felhasználó, valójában új vagyok ebben a világban. Rájöttem, hogy ez a módszer talán nem kielégítő, és ez a válasz túl későn érkezik ahhoz, hogy bármilyen hasznára váljon az eredeti kérdezőnek, de csak megosztom az eredményeket abban a reményben, hogy hasznosak lesznek mások számára, akik ilyeneket keresnek . Tehát amíg ez a módszer nem távolítja el az összes kapcsolódó csomagot, amelyek közül néhányat megemlítettek, biztonságosabbnak és elégségesnek tűnik a csomagok többségének eltávolításához, számomra, így talán mások számára is. Végül egy megjegyzés: az én esetemben a mint-meta-xfce is az eltávolítandó csomagok közé tartozik.

      
  válasz adott bitoolean 28.04.2014 20:31
  forrás
  4

  16.04-ben eltávolítjuk ezt valamivel könnyebbé. Csak egy kicsit más parancsot kell kiadnia. Hozzá kell adni a régi módot is, még akkor is, ha szeretné használni.

  sudo apt purge libreoffice*
  
      
  válasz adott Goddard 14.05.2016 23:58
  forrás
  2

  Az újabb Ubuntu verziókon (16.04+, esetleg korábban) , csak hogy naprakész választ adjanak (a többiek is működnek):

  sudo apt purge -y libreoffice*

  Ez az egész feladat, beleértve az autoremove-t és a dolgokat.

      
  válasz adott codepleb 20.08.2017 10:00
  forrás
  1

  Hmm, a legegyszerűbb módja a szoftverkezelő használata. távolítsa el a libre-office-t innen. ha nem telepítetted kézzel bizonyos könyveket libre-office szükséges libs (egy, ure), akkor ezek a libs is automatikusan eltávolításra kerülnek.

      
  válasz adott gemue2010 26.08.2012 05:54
  forrás
  0

  Ez eltávolítja az ALL libreoffice csomagokat az ubuntu 16.04-ben

  sudo apt-get autoremove -y libreoffice-\*

      
  válasz adott robrecord 01.10.2018 12:01
  forrás