A PGP és a GPG közötti különbség

118

Melyek a fő különbségek a PGP (Pretty Good Privacy) és a GPG (GNU Privacy Guard) között az Ubuntu és a Launchpad biztonságával kapcsolatban?

    
készlet Luis Alvarado 12.09.2012 04:03
forrás

3 válasz

126

A PGP két dolgot említhet:

  1. A Pretty Good Privacy szoftvere eredetileg Phil Zimmermann írta, és jelenleg a Symantec .
  2. A szoftver által definiált kulcsok, titkosított üzenetek és üzenet aláírások formátuma. Ezeket a OpenPGP szabványt formalizáltuk.

A GPG szoftver az OpenPGP szabványainak független végrehajtása, így titkosított üzeneteket cserélhet olyan felhasználókkal, akik más OpenPGP-t használnak implementációk (pl. Symantec PGP).

A Linux rendszereken való népszerűségének köszönhetően az is elég gyakori, hogy az emberek helytelenül használják a "GPG" kifejezést az egész OpenPGP titkosítási rendszerre (pl. "GPG kulcsok" vagy "GPG aláírások"). Általában elég világos, hogy mit jelentenek a szövegkörnyezetből.

    
válasz adott James Henstridge 12.09.2012 04:23
forrás
24

A "PGP" a "Pretty Good Privacy" kifejezésre utal. Ezt Phil Zimmermann fejlesztette ki. Először szerzői jogvédelem alatt álló freeware lett a Gnu Public License alatt. Később a PGP-t korszerűsítették, és egy megfelelő programká alakították. A program jogait forgatják. Ennek a frissítésnek az oka az amerikai exportjogokkal kapcsolatos jogi védelmi költségek és jogdíjak voltak. Most a PGP program tulajdonosa a PGP Corporation.

Csak a parancssori verzió nem a PGP Corporation tulajdonában van, amely szintén nem eladó. A PGP az RSA algoritmust és az IDEA titkosítási algoritmust használja. A PGP-nek Windows felületnek kell lennie, amely sokkal polírozottabb.

"GPG" jelentése "Gnu Privacy Guard". A GPG a PGP újraírása vagy frissítése. Nem használja az IDEA titkosítási algoritmust. Ez azt jelenti, hogy teljesen szabaddá válik. A NIST AES Advanced Encryption Standard-ot használja. Az összes algoritmusadatot az OpenPGP Alliance nyilvánosan tárolja és dokumentálja. Ennek a változásnak az az oka, hogy az AES kevesebb, mint az IDEA, és biztonságosabbnak tekinthető. Sőt, jogdíjmentes, mert nem szabadalmaztatott. A GPG sokkal kompatibilisabb, mint az eredeti PGP OpenPGP-vel. A GPG parancssoron is alapul. A Windows előcsarnokok a GPG-n kívül is elérhetőek a parancssorban.

    
válasz adott udhaya 12.09.2012 10:56
forrás
8

A Gnu Privacy Guard és a Pretty Good Privacy - amelyeket GPG-nak és PGP-nek is neveznek - az adatok biztonságos és biztonságos átvitelére és tárolására használt titkosítási és dekódolási megoldások. A GPG és a PGP közel azonos, a legfontosabb különbség, hogy a nyilvánosság számára engedélyezett.

További információ: A különbség a GPG és a PGP között eHow.com link

    
válasz adott Ringtail 12.09.2012 04:09
forrás