Hogyan lehet visszaállítani a törölt fájlokat?

116

Van-e eszköz, módszer, varázslat a nemrégiben törölt fájlok helyreállításához az Ubuntuban?

Ha bármilyen különbség van, vissza akarom szerezni egy Keepass 2.x adatbázis fájlt. De jobb lenne egy olyan módszer / eszköz, amely bármilyen fájllal működik.

    
készlet Decio Lira 09.09.2010 03:40
forrás

11 válasz

60

A TestDisk néha visszaszerezheti a közelmúltban törölt fájlokat.

    
válasz adott vh1 09.09.2010 08:05
forrás
25

A legfontosabb használatát a sérült merevlemez NTFS (Windows), FAT32 (Flash kártya egy Nokia telefonról) és a ext3 nagyszerű eredménnyel. Csak parancssori vonal, de elég könnyű, valami ilyesmi:

sudo foremost -i /dev/sda -o <dir where recovered files will be stored>

A visszaállított fájlokat a mappákban fájltípus szerint rendeli el. Az Openoffice dokumentumok zip fájlként nyerhetők vissza. Mivel gyökérként kell végrehajtani (a hardverhez való hozzáférés közvetlen elérése érdekében), a kimeneti fájlok szintén a root tulajdonában vannak, ezért később valószínűleg módosítani kell tulajdonjogát.

    
válasz adott Javier Rivera 09.09.2010 09:15
forrás
25

extundelete nagyon nagyszerű, ha a fájlrendszer ext3 vagy ext4.

Megjegyzés : extundelete megköveteli, hogy leválasztani a meghajtót működik megfelelően (ez egy jó ötlet, hogy ASAP egyébként, hogy elkerüljék a potenciálisan felülírását remélhetőleg hasznosítható bájt a törölt fájlokat).

A meghajtó leválasztása egy élő rendszeren lehet trükkös ... gyakran megkapja a 'device is busy' üzenetet. A "helyesen" törléshez a fájlrendszerhez csatlakozó összes folyamat leállítása szükséges. De ... valószínűleg a saját könyvtárában dolgozik, és egy zillion folyamatok bekerülnek a saját könyvtárába, így sok szerencsét találnak.

Az a trükk, hogy megkeressük ezt, egy lusta "unmount":

$ mount
/dev/sda7 on /home type ext4 (rw)
$ sudo umount -l /home

, ahol:

 • Ez a példa számomra az én/home mount használatának előkészítése az extundelete használatához. Nyilvánvalóan a/home értéket a kívánt érdeklődési körrel kell helyettesíteni
 • én amount parancs első kitalálni, hogy milyen eszközt (/dev/sda7) Meg kell átadni extundelete (kimenet van csonkítva a rövidség kedvéért)
 • ez egy kis betű L a-l opcióban
válasz adott Russ 07.07.2011 00:18
forrás
12

Ha valamilyen fájlt véletlenül töröltél, de még mindig tudsz olyan sztringeket, amelyeket az adott fájlban írtunk:

grep -a -B 25 -A 100 'containing string' /dev/sda1 > result.txt
    
válasz adott NewProggie 09.09.2010 13:39
forrás
11

A könyvtár helyreállításáhozextundelete

 1. Az extundelete telepítése

  sudo apt-get install extundelete
  
 2. A visszaadandó parancs

  sudo extundelete --restore-directory /home/Documents/ /dev/sda1
  

Megjegyzés : Adev/sda1 helyére írja be a merevlemez partíció nevét.

/home/Documents/ az elérési útja a törölt könyvtárnak.

    
válasz adott Aatish Sai 23.02.2014 16:01
forrás
9

R-Linux (Recovery stúdió) az egyik legjobb. Korábban sokszor használták ezt az eszközt. Olyan cégnél dolgoztam, ahol kereskedelmi verziót használtak, 9/10-szor mindent visszaszerez. Valóban kiváló alkalmazás. Megmentette az enyémet és a barátaimat mögött sokszor.

  

Az R-Linux egy szabad fájl-helyreállítási segédprogram az Ext2 / Ext3 / Ext4 FS számára   fájlrendszert használt a Linux operációs rendszerben és több Unix-ban. Az R-Linux a   ugyanazt az InteligentScan technológiát, mint az R-Studio és a rugalmas paraméter   beállítások a leggyorsabb és legmegbízhatóbb fájl-helyreállításhoz   a Linux platform. Az R-Studio-től eltérően azonban az R-Linux nem tud visszaállni   adatokat hálózaton keresztül, vagy rekonstruálhatja a RAID-okat, vagy objektum másolatot adhat.

Jellemzők (webhelyükről):

R-Linux fájlok visszaállítása :

 • Vírusirtással, áramkimaradással vagy rendszerösszeomlással eltávolítva
 • Miután a partíciót a fájlokkal újraformázta, megsérült vagy törölte;
 • Amikor a lemezen lévő partíció struktúra megváltozott vagy megsérült. Ebben az esetben az R-Linux beolvashatja a lemezt, amely megpróbálja megtalálni a korábban meglévő partíciókat, és visszaállítja a fájlokat a talált partíciókból.
 • A rossz szektorokból származó lemezekről. Ebben az esetben az R-Linux először átmásolja az egész lemezt vagy annak részét egy képfájlba, majd feldolgozza a képfájlt. Ez különösen akkor hasznos, ha új, rossz szektorok folyamatosan megjelennek a lemezen, és a fennmaradó információkat azonnal menteni kell.

R-Linux Speciális funkciók :

 • Standard "Windows Explorer" stílusú felület.
 • Host OS:
  • Linux változat: Linux, 2.6-as vagy újabb kernel
  • Windows változat: Win2000, XP, 2003, Vista, Windows 7, Windows 8
 • Támogatott fájlrendszerek: Ext2 / Ext3 / Ext4 FS (Linux).
 • Dinamikus (Windows 2000 / XP / Vista / Win7), alapvető, GPT és BSD (UNIX) partíciók elrendezési sémája és Apple partíciós térkép . Dinamikus partíciók GPT-en keresztül támogatottak, valamint dinamikus partíciók MBR-en keresztül.

 • Képfájlokat hoz létre egy teljes merevlemezen, logikai lemezen vagy annak részében. Ilyen képfájlok feldolgozhatók, mint a rendszeres lemezek. A képek lehetnek egyszerű, pontos objektum-másolatok (egyszerű képek), amelyek kompatibilisek az R-Linux korábbi verzióival, vagy tömörített képek, amelyek tömöríthetők, több részre oszthatók és jelszóval védettek. Ezek a képek teljes mértékben kompatibilisek az R-Drive Image által létrehozott képekkel, de nem kompatibilisek az R-Linux korábbi verzióival.

 • Elismeri a helyi neveket.

 • A helyrehozott fájlok menthetők a gazda operációs rendszer által elérhető (beleértve a hálózati lemezeket is).
válasz adott blade19899 09.10.2014 10:10
forrás
6

Ha másodlagos belső HD-t használ (gyanít ugyanazt a külső HD esetén) a helyreállított fájl importálásához (a fő HD-ből, ahol a fájlok eredetileg voltak), akkor létre kell hoznia egy könyvtárat, amelybe a fájlokat másodlagos HD-re . Ehhez meg kell adnia a BIOS beállításait a CD-ről történő indításhoz! 1. Indítsa el a Live Ubuntu Rescue-Remix CD-t, adjon parancsot a rendszerindításra, majd amikor beindul a terminálba, ellenőrizze a HD-k parancsot - Kód:sudo fdisk -l

Észrevebb, hogy mi a fő HD, és amely másodlagos, és milyen partícióval ellenőrizni kell a fájlokat, és hogy melyik helyreállítást - linux ext3 vagy Windows NTFS! Az enyém Linux volt. Van elég hely rá! (Ezután megpróbálhatja futtatni a Photorec-et ("sudo photorec"), és remélhetőleg minden HD-jét láthatja, én nem voltam ilyen szerencsés, ezért könyvtárat kellett előállítanom és rögzítenie kellett volna.)

 1. A helyreállított fájlok könyvtárának létrehozása először, pl. - média / lemez. Adja meg a parancsot - Kód:sudo mkdir /media/disk

Ha rendben van, a terminálkérő egyszerűen visszatér.

 1. A másodlagos HD-t fel kell szerelni, vagy láthatatlan lesz, még akkor is, ha a "sudo fdisk -l" megmutatja. Adja meg a parancsot a másodlagos HD - Kód:sudo mount -t ext3 /dev/sdb2 /media/disk

Ha rendben van, a terminálkérő egyszerűen visszatér.

 1. Futtassa a Photorec parancsot - Kód:

  sudo photorec

Keresse meg a beállításokat, és csak válassza ki a kívánt fájltípust, ellenkező esetben több ezer fájlt fog szitálni!

További részletekért látogasson el: http: /www..ubuntumanual.org/posts/357/recover-your-deleted-files-in-ubuntu

    
válasz adott Abhilash 02.07.2011 13:23
forrás
5

Próbálja meg a szikétot

sudo apt-get install scalpel

további információért

  

férfi szike

    
válasz adott Rojan 09.09.2010 04:13
forrás
3

A Autopsy és a Sleuthkit eszközök kiválóan alkalmasak a törölt fájlok visszanyerésére, egy felhasználóbarát felhasználói felület használatával, valamint a repos szolgáltatásban.

    
válasz adott nathwill 12.10.2010 05:24
forrás
1

Nemrégiben az ext3grep-t használtam egy nagy SQLite 3 fájl helyreállításához, amelyet egy ext3 fájlrendszerből töröltek.

Megpróbáltam sok más visszavonhatatlan eszközt is használni, amelyek mindegyike nem tudta visszaállítani a fájlt (a dd lemezképről).

Az ext3grep használatához szükségem volt a forrás letöltésére és fordítására. Óvatosan olvasd el a linket fentről lefelé, hogy megértsd, hogyan működik az ext3 fájlrendszer és hogyan használja a folyóiratnak meg kell találnia a törölt fájlok lemezen történő használatát is.

Ez nem egyszerű megoldás, de nagyon, nagyon erős. Ha készen állsz néhány órát befektetni a dokumentum tanulmányozására és a program összeállítására, akkor megéri.

    
válasz adott Stacey Richards 23.09.2010 10:00
forrás
0

Telepítse a szikével

sudo apt-get install scalpel

Szerkessze a scalpel.conf fájlt, és hagyja figyelmen kívül a visszaállítani kívánt fájltípusokat. Hozzon létre egy üres mappát (pl .: recovered_data) Keresse meg az adatok partícióját. Az lsblk használatával megkaphatja a partíciós térképet.

sudo lsblk

Fuss a szikével (feltételezzük, hogy az adatok sda1-ben voltak)

sudo scalpel -o recovered_data/ /dev/sda1
    
válasz adott Kasun 10.04.2018 11:21
forrás