Hogyan készítsek grafikus képeket a terminálon?

113

Ez egy gyors mockup, amit másoltam és beillesztettem együtt. Képzeld el, hogy ez nagyon jó és hasznos.

Van valami ilyesmi?

    
készlet Dennkster 22.01.2012 10:41
forrás

12 válasz

53

Talán caca az, amit akarsz. képekhez :

sudo apt-get install caca-utils
cacaview /PATH/TO/image.jpg

Ellenőrizze, hogy a terminál ablak elég nagy-e.

Itt például a ez a kép jelenik meg acacaview -ban:

Néha mulatságosként játszottam ASCII videókat az mplayerben :) Mint ez:

mplayer -vo caca /PATH/TO/video.mpg
    
válasz adott user569825 07.09.2012 13:35
forrás
31

1. w3m

Miközben aw3m fő célja, hogy konzolos web böngészést biztosítson, a terminálon lévő képeket is megtekintheti. A telepítendő megfelelő csomagok:w3m ésw3m-img (legalább Ubuntuban). Ezután le kell tiltania a külső képmegjelenítőt a-o ext_image_viewer=0 átadásával vagy aw3m belül az opciók menüben ('o'), és letiltja a külső kép megtekintését.

Most, aw3m <image_name> beírása megjeleníti a képet a terminálban. w3m fogja használni a teljes terminál ablakot, így nem láthatja az előző parancsokat aw3m (thinkless, nemcat) kilépéséig. Ne feledje, hogy ha a kép nagy, hogy illeszkedjen a terminál ablakához, akkor is nyitva fog nyitni kívülről (képmemóriában). Vegye figyelembe, hogy bár több helyen olvastam, hogy aw3m inline képek nem működnek a (z)gnome-terminal számára, ez nekem rendben működik. Kicsit bosszantó, hogy be kell írnia aq -ot kétszer a kép bezárásához, majd aw3m -hoz.

2. Terminológia

Atycat aterminology részeként jelenik meg, és olyan képeket jelenít meg, mint acat megjeleníti a szöveges fájlokat, és hasonlóan imgcat működik az iTerm2 operációs rendszeren az OS X rendszerben.

3. libsixel + mlterm / xterm

Telepítse alibsixel-bin -ot és bármely kompatibilis terminált (példák a "Readme" követelményei című részében, például% co_kde % vagymlterm a megfelelő zászlókkal fordítva, és axterm paranccsal megtekintheti a képeket. Mindkét csomag elérhető az Ubuntu repos-ben.

4. FIM

Ezután van egy FIM , amely aimg2sixel javított változata. A honlap azt állítja, hogy nemcsak a framebufferrel, hanem az X-vel is megjelenítheti a képeket. Azonban nem fog nekem telepíteni. Szerkesztés A 0,5 trunk verzió letöltése,fbi futása, majd a./configure --disable-exif (python disztribúció) átmenetileg eltávolítása az útvonalamról, mivel aanaconda % éslibpng (amake -kal manuálisan kell megadni egy verziószámot, de könnyebb eltávolítani, mintsudo checkinstall). Azonban a képek még mindig külön ablakban jelennek meg, bár acheckinstall -hoz hasonlóan nem kell X-et futtatni, ami hűvös.

5. jupyter-qtconsole

Kreatívabb is lehet, és használhatja a jupyter-qtconsole rendszerkonzolját, beállíthatja azt, hogy a diagramok beillesztése (make install), majd megjelenítheti a képet a matplotlib =) használatával

6. feh

Afbi az X-et használja a képek megjelenítéséhez, de a%matplotlib inline felnyitja őket egy szegély nélküli ablakban, amely afeh vagy afeh -x segítségével gyorsan lezárható. Bár a képek a terminálon nem jelennek meg, azt gondoltam, érdemes megemlíteni, mivel ez a legkevésbé zavaró módja annak, hogy eddig találtam, és amit használok addig, amíg aqx /gnome-terminal egyenértéket kap. / p>     

válasz adott joelostblom 14.11.2015 23:28
forrás
30

Ezt nem teheti meg egy terminál ablakban, de ezt egy Linux konzolon teheti meg a% co_kde használatával %. Szükség van egy framebufferre, amely lehetővé teszi, hogy működjön:

sudo apt-get install fbi

Ugrás egy Linux konzolra (a Control-Alt-F1 segítségével), és írja be afbi

Meg kell jeleníteni a képet.

    
válasz adott Amith KK 22.01.2012 11:12
forrás
24

Kisebb C ++ eszközzel írtam a képeket ANSI RGB vezérlőkódokra és Unicode blokk grafikus karakterekre a következő funkciókat támogató modern terminálokhoz: link

Telepítés:

git clone https://github.com/stefanhaustein/TerminalImageViewer.git
cd TerminalImageViewer/src/main/cpp
make
sudo make install

Használat:

tiv <image(s)>

Szerkesztés : módosított linkek / utasítások a fő adattárhoz; hozzáadott használat.

Példák:

    
válasz adott Stefan Haustein 09.04.2016 01:06
forrás
20

Nagyon gyors, egyszerű, egyetlen sorhéjfunkciót készítettem, amely pontosan úgy oldja meg az eredeti kérdést, ahogyan azt a makettekben kérték. Vegye figyelembe, hogy az alábbi képernyőképek a tényleges képek, nem pedig a mockupok.

function lsix() { montage -tile 7x1 -label %f -background black -fill white "$@" gif:- | convert - -colors 16 sixel:-; }

Az előfeltételek minimálisak: xterm és ImageMagick (apt-get install xterm imagemagick). Az xterm-nek vt340 módban kell lennie, amelyet~/.Xresources -ban vagy a parancssorból (xterm -ti vt340) állíthat be.

Korlátozások: Csak 16 színt használunk az összes ábrán. Ez azt jelenti, hogy egy kép jobban néz ki, ha saját maga néz. (Lásd alább).

Frissítés

Amíg a fenti válaszom még mindig helyes, létrehoztam egy még jobb shell-parancsfájlt, amely képes a képek "ls-jét" közvetlenül a terminálba tenni. Mindenféle fejlesztéshez hozzáadtam a képeket, hogy jobban nézzen ki (több szín, megfelelő alfa, JPEG orientáció, sok kép kezelése, kompakt lapkaképzés ...). Ez még mindig meglehetősen kis program, de azt gondoltam, hogy az emberek esetleg testreszabni szeretnék, ezért felvetettem a githubra: link .

    
válasz adott hackerb9 31.05.2017 13:24
forrás
18

A másik alternatíva a terminológia:

link

Az Ubuntu-ra telepítheted a megvilágosodás-git adattárat:

sudo add-apt-repository ppa:enlightenment-git/ppa
sudo apt-get update && sudo apt-get install terminology

Vagy az Ubuntu legutóbbi kiadásaiban > = Vivid (15.04) a hivatalos tárhelyekről érhető el.

sudo apt-get install terminology

A kép megtekintéséhez írja be atycat IMAGENAME parancsot, és a képek listájának megtekintéséhez írja be atyls -m parancsot.

    
válasz adott Javier López 27.02.2014 03:09
forrás
12

Van egy TermKit nevű projekt, ha szeretné tesztelni - ellenőrizd link", de ez eléggé befejezetlen (mivel úgy tűnik, hogy van Mac, akkor próbálja ki a Mac verziót, mivel "az eredeti")

Tehát igen, ez egy ötlet, amelyre érdemes feltérképezni, de a grafikus és a szöveges mód közötti váltásnak gyorsnak kell lennie, mivel nem mindig kell a megtekintett képeket. Szintén - teljesen kompatibilisnek kell lennie pl. Vim ..

    
válasz adott sakjur 22.01.2012 11:39
forrás
8

Ez nem létezik; A (z)gnome-terminal csak a szöveg megjelenítésére képes, legalábbis amennyire én tudom.

A azonban egy képtovábbítót hívhat meg a parancssorból, hogy megnézze a képeit egy adott mappában. Tehát a fenti mockup-ból való leomlással az aktuális mappában lévő összes .jpg kép listáját felsoroljuk, a parancssorból az Eye of GNOME (Ubuntu alapértelmezett képnézegetője) használható hasonló dologhoz:

eog *.jpg &

Ne feledje, hogy a megjelenő ablak csak egy képet jelenít meg egyszerre, de a rendelkezésre álló nyílgombok segítségével egymás között mozoghat.

    
válasz adott Christopher Kyle Horton 22.01.2012 11:12
forrás
6

Ehhez írtam egy eszközt. Az "Show Image In Terminal" (siit) képminőséget választottam. Azt feltételezi, hogy 256 színes terminál és UTF8 támogatás van, és perlben van írva.

Elvettem a~/bin -ban. Azt feltételezi, hogy a Image :: Magick, a Term :: Size, Getopt :: Hosszú és az idő: HiRes, melynek mindegyike elérhető a disztribúciós tárban vagy a CPAN-ban.

Az én szándékom az volt, hogy ssh-ot a házamba, és gyorsan nézzek képeket anélkül, hogy megjelenítenék az X-et. A szkript a megfelelő terminál szélességéhez / magasságához igazodik. UTF8 karaktereket használtam a terminál függőleges felbontásának hatékony megduplázásához , ami valóban segít a tisztaságban. YMMV.

Mintaképek itt

Forráskód itt

    
válasz adott Tom 04.05.2013 17:04
forrás
3

Íme néhány megoldás anode.js -ben (Telepítési utasítások képcső

 • képalkotás

 • A telepítéshez írja be anpm install -g <package_name> parancsot, aholpackage_namepicture-tube vagyimaging.

      
  válasz adott Nemo 02.02.2014 14:54
  forrás
  3

  A Joel válasza mellett Ranger aw3mimgdisplay kiterjesztésű terminálfájlkezelő képes teljes színben megjeleníteni a képeket, és támogatja a" oldschool ASCII art előnézeteket ". Itt hogyan engedélyezheti azt. Ez nem feltétlenül a keresett elem, hanem a terminálon lévő képek előnézete.

      
  válasz adott Ahmet Seha Çelenk 13.05.2017 09:32
  forrás
  2

  Egy másik eszköz catimg , bár nincs kész csomag az Ubuntu számára. Nem látja a képet, hanem színes karaktereket.

      
  válasz adott some user 27.09.2016 16:32
  forrás