Miért van mind a / mnt, mind a média?

102

Úgy tűnik számomra, hogy mind a / mnt, mind a média egy kicsit redundáns. Van-e kézzelfogható különbség a kettő között, amiről nem tudok?

Van-e olyan szabvány, amelyet a legtöbb ember követ, hol kell felvenni a dolgokat, pl. használhat egyet bizonyos típusú eszközök esetén, vagy teljesen szubjektív?

    
készlet goric 19.01.2011 02:32
forrás

5 válasz

88

Az új szabvány az, hogy a / media az a hely, ahol a rendszer cserélhető adathordozókat telepít, és / mnt a dolgok kézzel történő csatolását.

Részletekért nézze meg a fájlrendszer hierarchia szabványát (FHS) .

    
válasz adott Mikel 19.01.2011 02:41
forrás
26

Egy másik fontos különbség, amelyet még nem említettünk, hogy a a/mnt alatt szerelt eszközök nem jelennek meg a Nautilus bal oldali ablaktáblájában , míg a/media alatt szerelt eszközök (valamint az automatikusan észlelt eszközök még nincs felszerelve).

Például, ha nem szeretné, hogy egy bizonyos partíció jelenjen meg a Nautilus bal oldali ablaktáblájának "Eszközök" alszakaszában, létre kell hoznia egy alkönyvtárat a/mnt alatt, írjon be egy bejegyzést a partíciónak a /etc/fstab (vagy a Disks segédprogramon keresztül), és hozzárendelje az újonnan létrehozott könyvtárat csatolási pontja:

/dev/{block_device_name)  /mnt/{descriptive_name}  {fs_type}  {mount,options} 0 2

Még jobb, add hozzá anoauto mount opciót az fstab / Disks-be, majd a partíció nem jelenik meg a Nautilus-ban, és nem is fog beilleszteni (megakadályozza a fájlok véletlen rendetlenségét)! Így például a Windows rendszerű kettős rendszerindítás esetén:

/dev/sda1  /mnt/win7  ntfs-3g  rw,user,noauto,gid=100,uid=1000,nls=utf8,umask=002  0 0

a/etc/fstab -ban, és így a Windows partíció nem jelenik meg a Nautilus-ban (de még mindig elérhető amount paranccsal, ha valaha szüksége van rá).

Itt van egy screenshot, amelyet egy élő USB-n készítettem, és mindhárom esetet bemutatva:

 • automatikusan észlelt eszközök nincsenek felszerelve ("16 GB-os hangerő"/dev/sdb1)
 • a/media alkönyvtárra szerelt és a Nautilus-ban megjelenő eszközök ("iso"/dev/sdb2)
 • Windows partíciónk/dev/sda3 a/mnt -ra épült, de nem jelenik meg a Nautilus bal oldali ablaktábláján (ugyanaz lenne, ha nem lett feltelepítve, mivel bejegyzésem van az én fstab-ban).

Éppen ellenkezőleg, azt szeretném, hogy a megosztott adatmegjelenítésem megjelenjen a nautilusban, ezért egy/media csatolási pontot adtam hozzá, és beállítottam aauto mount opciót, így csak az Data és hozzáférhet a GUI-ból.

Számomra ez a nagy különbség a két könyvtár között, amit megtudtam, amikor megpróbáltam pontosan azt, amit elmagyaráztam;)

    
válasz adott neitsab 12.12.2013 22:51
forrás
12

Ahogy ezt megértem, a média olyan dolgok beszerelésére szolgál, mint az optikai meghajtók és más ideiglenes adathordozók, ahol a / mnt rendszerint tartósan csatolt tárolóeszköz (általában belső lemezek).

Természetesen bárhová is csatlakoztathat egy eszközt bárhol ... a / mnt és a / media könyvtárak sokkal hagyományosabbak.

    
válasz adott kiswa 19.01.2011 02:35
forrás
11

/ mnt már elfogadták a külső adathordozó manuális és ideiglenes csatolásának helyét. A / media könyvtárat olyan helyként hozták létre, amely alatt több médium is külső vagy egyéb módon automatikusan telepíthető.

    
válasz adott psusi 19.01.2011 02:36
forrás
1

Ez a dolog mélyebbre változik: Szeretném tartani a belső meghajtókat a/mnt -ra és külső eltávolíthatóságokra a/media -ban.

Ez a bejegyzés különbséget mutat a működik, ahol a/media blokkolta a hozzáférést bizonyos rendszer- és felhasználói folyamatokhoz (az alapértelmezett limitáló umask miatt, amelyet csatoltak bármelyik meghajtóhoz), ahol a/mnt a gazdagép-fájlrendszerhez hasonlóan működött.

    
válasz adott Sam 01.05.2015 08:11
forrás