Hogyan szerezhetem be a szoftvert az Ubuntu-ba?

108

A szabad szoftver fejlesztőjeként az alkalmazásomat az Ubuntuban szeretném elérni.

Kell-e forrásforrást adni és kérni a csomagolást? Vagy készítsek csomagot magamnak? Kell-e közvetlenül az Ubuntut célozni, vagy próbálok bejutni a Debianba, majd automatikusan az Ubuntuba?

    
készlet Witek 06.12.2010 17:19
forrás

6 válasz

81

Vannak olyan több elérési útvonal , amelyet a csomag az Ubuntu beírásához vezethet. Az Önhöz hasonló "upstream" fejlesztőkre irányuló Ubuntu fejlesztés áttekintése hasznos hely lehet a kezdéshez, de megpróbálom megadni néhány mutatót is.

Debianon keresztül

Általában ha szabad és nyílt forráskódú szoftvereket állít elő a Debian-on keresztül először a legjobb út. Így biztosítja, hogy a csomagban egy dedikált karbantartó legyen. Ugyancsak el fogja érni a felhasználók legnagyobb számát, mivel nem csak a Debian és az Ubuntu, hanem az összes származéka is elérhető lesz. Hasznos linkek új csomagok kérésére / nyújtása a Debianban:

  • Munkahelyi és jövőbeli Csomagok - Információk arról, hogyan kell "Csomagolási szándék" és "Kérelem" fájl a csomag "hibáira, valamint a listára nyílt ITP-k és RFP-k.

  • Debian Mentorok FAQ - a debian-mentorok a az új és jövőbeli mentorálás Debian fejlesztők. Itt lehet keressen egy szponzort a csomag feltöltéséhez az archívumba.

  • A Debian Fejlesztői Referenciája - Az új csomagok Debian Fejlesztő Referencia részei. Az egész dokumentum felbecsülhetetlen mind az Ubuntu, mind a Debian csomagolók számára.

Közvetlenül Ubuntuba

Bizonyos esetekben érdemes lehet közvetlenül az Ubuntuban . Néhány hasznos link:

Személyes csomagarchívum

A hivatalos Ubuntu és Debian csatornákon túl a Indítópult lehetőséget nyújt arra, hogy a Debian csomagokat közvetlenül a felhasználóknak továbbadja a Personal Package Archives vagy PPA-k rövidek. A PPA egyik különösen hasznos szempontja, hogy tesztelési célokra napi felépítéseit biztosítja a szoftverről.

    
válasz adott andrewsomething 06.12.2010 18:34
forrás
27

A link részletezi a csomagok Ubuntuba való beépítésének szokásos folyamatát.

Sokszor vannak olyan csomagok, amelyek felülvizsgálatra várnak a REVU webhelyen, ami oka annak, hogy javasoljuk, hogy a csomagokat feltölthessék a Debianra, ahol még több ember számára is előnyös lehet. A link leírja, hogyan lehet ezt elvégezni.

Az Ubuntu számára kérdezheti az embereket a # ubuntu-motu irc.ubuntu.com-on, és a Debian számára egy # debian-mentor csatorna van az irc.oftc.net-en.

Alternatív megoldásként egy developer.ubuntu.com oldal áll rendelkezésre, amely részletesen leírja az alkalmazások áttekintésének és feldolgozásának különálló folyamatát. közzétették a stabil kiadásokhoz.

    
válasz adott ajmitch 28.07.2010 23:58
forrás
21

Háttér

Az Ubuntu nem engedélyezi a bináris csomagok feltöltését, hanem kizárólag a forráskiszolgáló által épített forráscsomagokat.

A csomagok beszerzése közvetlenül az Ubuntu tárhelyekbe nem egyszerű. Javasoljuk, hogy először a Debian-ban legyenek, és ott szinkronizálják. Tehát mostantól a PPA-be teheted. Hozzon létre egy PPA-t a Launchpad fiókjával.

Feltöltés PPA-ba

Ha adebuild -ot használtad a csomag felépítéséhez, akkor a munkád egy kicsit könnyebb. A (z)debuild számos fájlt hoz létre, beleértve a .dsc és .changes

fájlt

Lehet, hogy a.dsc fájlt apbuilder-dist -al használtuk a deb fájl létrehozásához, így most mindössze annyit kell tennie, hogy közzéteszi egy PPA-nak most. A

  

dput ppa: yourlaunchpadusername / ppaname foo.changes

A csomagot a feltöltés előtt be kell írnia azzal a kulccsal, amellyel feltöltötted a Launchpad fiókodban

Pushing in Debian / Ubuntu

A csomagnak az Ubuntu / Debian adattárakba való beillesztése tartalmaz egy áttekintést a Debian karbantartójától és ftp mestereitől. Az engedélynek egyértelműnek kell lennie, és nincs kétértelműsége. Szükség lehet egy szponzorra a Feltöltés Debianhoz

ITP beillesztése

Lehet, hogy be kell töltenie egy ITP-t (szándékozik csomagolásra) , hogy megkapja a Debian csomagolását. Ez csak egy hivatalos eljárás.

Ha a csomag kísérleti / instabil, akkor arequestsync eszközzel szinkronizálási kérelmet küldhet LP-re. Arequestsync munkáhozmanage-credentials -hoz kell futtatnia a Launchpadra való bejelentkezéshez

Mindkét eszköz aubuntu-dev-tools

csomagban található     
válasz adott Manish Sinha 28.01.2011 12:46
forrás
10

Nos, először azt javaslom, hogy a forrást egy indítópult adattárba helyezze.

Ezután elhelyezheti a csomagot a PPA-ba és terjesztheti azt.

Ami a hivatalos adattárba való felvételét illeti ... valóban az alkalmazáson múlik.

A szerelem véleménye szerint a ez az oldal segítséget nyújt az induláshoz és a ez a lap segíthet néhány gyakori feltöltési hibával kapcsolatban.

    
válasz adott Nathan Osman 29.07.2010 00:00
forrás
5

Az alapértelmezett Ubuntu tárhelyek kemények, és nem feltétlenül megfelelőek a projekthez (legalábbis még ), egy Launchpad , és hozzon létre egy PPA-t ott, hogy PPA-n keresztül telepíthesse. További információ a Launchpad súgójában, különösen itt .

    
válasz adott jrg 28.01.2011 11:34
forrás
1

Várhat egy ideig, mert az Ubuntu devs új tárhelyet állított fel az Ubuntu 10.10-nek, az extras.ubuntu.com-nak az alkalmazások fejlesztői számára, hogy küldjön be csomagokat. Az alkalmazásnak először át kell haladnia az alkalmazás-ellenőrzésen.

    
válasz adott akshatj 03.08.2010 14:59
forrás