Hogyan javíthatom az Ubuntu rendszer általános teljesítményét?

336

Mi a tippje a teljes rendszer teljesítményének javítására az ubuntuban? Ezt a kérdést inspirálva rájöttem, hogy egyes alapértelmezett beállítások meglehetősen konzervatívak lehetnek az Ubuntuban, és hogy csekély vagy semmilyen kockázattal nem lehet csípni ha gyorsabbá kívánja tenni.

Ez nem az alkalmazásspecifikus (például gyorsabb betöltési oldalak gyorsítása), hanem a rendszer egésze.

Előnyösen 1 tipp válaszonként, elegendő részletességgel az alkalmazottak számára.

Néhány enyém lenne:

 • Telepítse a előtöltést (a Software Center segítségével vagysudo apt-get install preload);
 • Módosítsa a Swappiness értéket - "amely szabályozza azt a mértéket, amelyre a rendszermag inkább swapra törekszik, amikor megpróbálja felszabadítani a memóriát" ;

Mi a tiéd?

PS: Mivel ez nem egy egyedi válasz, hanem több hasznos tipp, én ezt a közösség wiki-t teszem ki.

    
készlet Decio Lira 13.04.2017 14:24
forrás

40 válasz

175

Ha Ön "az átlagos Joe" , akkor csak ne tegyen semmit. Ne keverjen olyan programokkal vagy beállításokkal, amelyeket nem ért. Ne kövesse az interneten írt tippeket, hogyan javíthatja a rendszer teljesítményét a saját szoftverek összeállításával, vagy önmásoló kernel telepítésével.

A tippek némelyike ​​kisebb teljesítményjavításokat eredményezhet, de ezek közül néhány valódi fejfájást okoz, ha rossz beállítást változtat, rossz szolgáltatást tiltott le, rossz illesztőprogramot telepített.

Ezért csak boldog legyen a szépen működő rendszere. És BTW: Miért lenne szüksége ezekre az 5 százalékos teljesítményjavításra? Ez nem eredményezi az irodai dokumentumok gyorsabb írását, vagy az ünnepi fényképek szerkesztését az idő alatt.

Csak azért, hogy világosak legyünk: ha nem az átlag Joe, hanem egy fejlesztő / hardcore játékos / ... akinek szüksége van bármilyen ciklusra, akkor nem a cél ennek a megjegyzésnek ... <

    
válasz adott Bananeweizen 20.08.2010 21:14
forrás
98

Letiltja az olyan szolgáltatások automatikus indítását, amelyekre nincs szükség (vagy akár teljesen eltávolíthatja a csomagot)

Sok csomag automatikusan elindítja a szolgáltatásokat. Ezek a szolgáltatások a memóriát és a CPU-t használják még akkor is, ha alig használják őket. Ebben az esetben jobb, ha leállítja ezeket a szolgáltatásokat, vagy kivonja őket az autostartból, és csak akkor indítja el őket, ha szükséges.

Ha el szeretné távolítani az alkalmazásokat a 10.04-es indítással kapcsolatban, menjen a Rendszer > Beállítások > Indítási alkalmazások (más változatokban kissé eltérhetnek)

A 12.04-kor el lehet indítani az indítási alkalmazásokat az Dash ikon . Ezután írja be az indítást és válassza az "indítási alkalmazások" lehetőséget.


És egyszerűen jelölje ki azokat az alkalmazásokat, amelyekre nincs szüksége. De győződjön meg róla, róla, ne csak távolítsa el az Ön által nem ismert alkalmazásokat. Ha nem vagy biztos benne, hagyd így. A google keresés vagy az új programok konkrét programokról szóló kérdése segít.

    
válasz adott Decio Lira 13.04.2017 14:25
forrás
73
  

[Jogi nyilatkozat] Az alábbiakat saját felelősségére kezelje.

Tushar Neupaney adta ezt a tanácsot ide :

1. Világosabb alkalmazások használata (Cserélje ki az alapértelmezett alkalmazásokat velük)

 • Gedit > Egérpad
 • Képnézegető (EOG ...) > > Gpicview
 • Hálózatkezelő > > Wicd
 • Evince > > epdfview

2. Csökkentse a Swappiness

értéket
 • sudo vim /etc/sysctl.conf

  Szerkesztés: vm.swappiness = 10

3. A kettős magok esetében (Use Concurrency)

 • sudo vim /etc/init.d/rc

  Szerkesztés: CONCURRENCY = shell

  shell opció már elavult. Az makefile és a shell alapértelmezett értéke 2010-05-14-ig az makefile alias.

4. Tárolja az apt cache-t a / var / cache / apt / archívumban és a szükségtelen apt-sources listában a /etc/apt/sources.list

 • sudo apt-get autoclean

5. Telepítse a BUM (Boot Up menedzser)

parancsot
 • sudo apt-get install bum

  A felesleges alkalmazások és szolgáltatások eltávolítása az indításból

6. Vegyél le néhány felesleges TTY-t

 • sudo vim /etc/default/console-setup

  Szerkesztés: ACTIVE_CONSOLES="/ dev / tty [1-3]"

  Megjegyzés: goto/etc/init/ és változtassa meg azokat a tty fájlokat, amelyeket NE szeretne. Szerkessze őket, és írja meg a "start on runlevel" -en kezdődő kommentárakat. Tehát ebben az esetben a "tty4.conf" -ra a "tty6.conf" fájlok megjegyzésére kerül sor.

7. Prelink telepítése

 • sudo apt-get install prelink
 • sudo vim /etc/default/prelink

  Szerkesztés: PRELINKING = Igen

 • sudo /etc/cron.daily/prelink

  Valójában a Prelink haszontalan a Feisty Fawn óta (mert az Ubuntu nagyon hatékony futásidejű kapcsolót használ). Ráadásul tolakodó - közvetlenül módosítja a végrehajtható fájlokat, és végül megtöri őket. NE csinálja.

8. Preload telepítése

 • sudo apt-get install preload

9. Megszabadulni a kinittől, ha nem használ hibernált és alvó funkciókat.

 • sudo vim /etc/initramfs-tools/conf.d/resume

  Szerkesztés: Comment (Put # előtt) RESUME = XXXX .........................

válasz adott desgua 13.09.2013 17:57
forrás
42

Csökkentse a boot betöltő menüjének időtúllépését

A triviális hangok, de az Ubuntu alapértelmezett 10 másodpercét túl hosszú az ízlésem. Mondja meg, hogy a képernyőn egy kicsit veszek egy kicsit a kép automatikus beállításához, látom, hogy a számláló első pillantásra 8 másodpercet olvas.

Az időtúllépést 3 másodpercre szerkesztenék, másodszor pedig megadtam a boot menüjét (figyelembe véve a képernyőn beállított időtartamot). Rengeteg idő, mivel a nyílbillentyűkkel a másik elem kiválasztásához a számláló leáll.

Grub (9.00 Karmikus előtt)

sudo -i gedit /boot/grub/menu.lst

Keresse meg és szerkessze a " TIMEOUT sort

Grub 2 (a 9.10 Karmic új telepítése és utána)

sudo -i gedit /etc/default/grub

Keresse meg és szerkessze a " GRUB_TIMEOUT sort, és futtassa asudo update-grub

    
válasz adott invert 09.05.2015 16:02
forrás
31

Általános teljesítménynövekedést tapasztaltam, miután hozzáadtam a " noatime lehetőséget a fájlrendszeremre (ext4 és reiserfs).

Nem tudok sebességmérést végezni, de meghívom Önt, hogy kipróbáld és megnézd magad.

Hasznos erőforrás az Ubuntu fórumban: Merevlemez mentése noatime-nel az fstab-ben .

    
válasz adott dag729 22.08.2010 22:44
forrás
31

Ha kevés a RAM, használja a zramswap vagyzram-config az Ubuntu repos-től. Ez virtuális csere, amely a nem használt RAM tartalmakat tömöríti, ahelyett, hogy lemezre helyezné őket (ami rendszerint befagyasztja a rendszert, miután elérte a RAM korlátot). Kevés teljesítményű veszteséget tapasztalok a rendszer fagyasztása helyett minden alkalommal, amikor elfogy a RAM.

Ez csak Natty és felfelé működik (mert szüksége lesz a 2.6.37.1 vagy újabb kernelre). Régebbi rendszerek esetén a compcache , de manuálisan kell beállítania.

Azok számára, akik soha nem érik el a RAM korlátot, némi sebességnövekedést biztosítanak a merevlemez-meghajtó rendszereken, de jobban szeretne csökkentse a swappiness-et , hogy ugyanazt a hatást érje el.

SSD felhasználók: valószínűleg nem fog tapasztalni semmilyen sebességnövelést, de a zramswap jelentősen csökkentheti az SSD kopását.

    
válasz adott Shnatsel 13.04.2017 14:23
forrás
20

Nem tudom, hogy a válaszom megfelelő lenne-e, mert az Ubuntu általában azt jelenti, hogy a GNOME és az Ubuntu variációk, amelyek könnyebb alternatívákat használnak, kicsit más nevekkel rendelkeznek, mint az Xubuntu.

A GNOME megszabadulása az első dolog, amit általában javasoltam. Ha elégedett vagy valami könnyű, mint a fluxbox, akkor csináld.

    
válasz adott vh1 21.08.2010 13:51
forrás
19

A mechanikus lemez cseréje egy SSD-hez

A Solid State meghajtók sokkal gyorsabban futnak, és ma már szinte minden számítógépen a leginkább szűk keresztmetszetnek tűnnek.

Én, az egyiknél, a boot-ideje csökkent a ~ 15 másodperctől a ~ 3 másodpercig, és jelentősen csökkent az első indítási alkalmazások (például a Firefox, például ~ 5 másodperctől kevesebb mint egy másodpercig).

Szeretne egy benchmarkot? Itt egy.

    
válasz adott desgua 01.04.2013 14:32
forrás
18

Állítsa be avm.swappiness=10 -ot/etc/sysctl.conf -ban. Jelentős sebességnövelést kapok, amikor kitöltem a memóriát. Mivel az Eclipse-t az idő nagy részében használom, a fizikai memória ritka árucikk lesz.

EDIT:

A Ubuntu csere FAQ-ról :

"Az Ubuntu alapértelmezett beállítása swappiness = 60. A swappiness alapértelmezett értékének csökkentése valószínűleg javítja az átlagos Ubuntu asztali telepítés általános teljesítményét. Swappiness = 10 érték ajánlott , de érzi Megjegyzés: Az Ubuntu kiszolgáló telepítései eltérő teljesítménykövetelményeket mutatnak az asztali rendszerek számára, és a 60-as alapértelmezett érték valószínűleg jobban megfelel. "

A GYIK meglehetősen teljessé teszi annak magyarázatát, hogy melyik csere van, hogyan használják és hogyan változtatják meg. Ajánlott olvasás bárkinek, aki a swappiness vagy a swap fájl méretével foglalkozik a lemezen.

    
válasz adott Decio Lira 07.02.2012 04:42
forrás
16

Amennyire buta, amint hangzik, mindig frissítse a rendszert!

    
válasz adott Derek 26.08.2010 03:20
forrás
15

Egy Ubuntu gépen azt találtam, hogy az asztali effektusok beállítása nem (kikapcsolva az összes grafikus effektust) hatalmas UI sebességjavítást hozott.

    
válasz adott Skizz 21.08.2010 01:18
forrás
15

Helyezze el a / tmp könyvtárat egy ram lemezre

link

    
válasz adott Bigwave 20.03.2017 11:18
forrás
11

Az ext4 hangolása a maximális füstért

Engedélyezze az írási módot. Ez a mód jellemzően a legjobb ext4 teljesítményt nyújtja. Ne feledje, hogy a megbízhatóság költségén történik, mivel letiltja a naplózást az adatok írásához. Az adatok a fő fájlrendszerbe íródhatnak, miután a metaadatokat elkötelezte a folyóiratban. Ennek eredményeképpen a fájlokban a régi adatok megjelenhetnek a lezárás és a napló visszaállítása után.

tune2fs -o journal_data_writeback /dev/sdXX

# Check fs options
dumpe2fs /dev/sdXX |more

Dokumentáció a kernel.org-ból :

  

Az adatok = visszaírási módban az ext4 egyáltalán nem naplói adatokat. Ez a mód hasonló szintet biztosít a naplózáshoz, mint az XFS, a JFS és a ReiserFS alapértelmezett módban - metaadatnaplózás. A baleset + helyreállítás hibás adatokat jeleníthet meg azokban a fájlokban, amelyeket röviddel az összeomlás előtt írtak. Ez a mód jellemzően a legjobb ext4 teljesítményt nyújtja.

Még több füst

Még nagyobb teljesítmény eléréséhez add hozzáfstab opciókat:data=writeback,noatime,nodiratime

pl. módosítsa a/etc/fstab -ot találja meg a meghajtók UUID-jét, és hozzáadja / cseréli a meglévő beállításokat

/dev/sdXX /opt ext4 defaults,data=writeback,noatime,nodiratime 0 0

Győződjön meg róla, hogy a tune2fs-t használta a visszaolvasási mód bekapcsolásához, mielőtt az fstab fájlt szerkesztené, és újraindítaná. ELŐT mondom, mert újraindítottam, miután megváltoztattam a fstab-ot, de mielőtt bekapcsoltam a visszajátszási módot és megpróbáltam a csomagtartómat. Semmi sem vesztett, de egy élő CD-t kellett használnom ahhoz, hogy elérjem és megváltoztassam az fstab-ot. Biztonságosabb, ha egy nem indító meghajtóval engedélyezi a tesztelést.

Hatékony javulást jelent a sebesség és a rendszerindítás, valamint a mindennapi használat során.

A Napló módot is kikapcsolhatja, amely növeli a lendületet, a biztonság növelése érdekében győződjön meg arról, hogy van egy UPS csatlakoztatva és működik, mert ezekkel a funkciók kikapcsolásával az adatai nem olyan biztonságosak, mondván, hogy a rendszerem nem működik, nincs szünetmentes tápegység, és legalább háromszor megszakadt a teljesítménye, és nem szenvedett adatvesztést, de a futásteljesítmény változhat.

    
válasz adott Derek Brabrook 16.04.2016 07:54
forrás
10

Vásároljon annyi memóriát, amennyit megengedhet magának, és a gép megtarthatja.

    
válasz adott Thorbjørn Ravn Andersen 26.08.2010 00:36
forrás
9

A következő csak szakértők számára. Amint azt a név is jelzi, az adatok megérkezhetnek és adhatnak is, még akkor is, ha óvatosak.

eatmydata egy csepp csomag, amely kikapcsolja az fsync szolgáltatást. Az Fsync olyan rendszerműködés, amely biztosítja, hogy az adatok a lemez folytatásához íródjanak. Általában ezt szeretné, mivel a tápkiesésekből és hibákból könnyebb, gyorsabb és kevesebb adatvesztést okoz. Az ár azonban megegyezik; bármi, ami az fsycn-t hívja, meg kell várnia, hogy sorban legyen, nem pedig egyszerűen a kernel adatainak a későbbi időpontban történő írására. Néhány, talán még sok fájlrendszerben az fsync írja le az összes adatot, nem csak azokat a dolgokat, amelyekre a védelem érdekel.

Vannak olyan speciális helyzetek, ahol az fsync nem éri meg a költségeket. Képzeld el, hogy van egy szervered, ami a számot egy csomó adatot rágja össze. Ahelyett, hogy ez egy élő adatbázison mutatna, gyorsabb lehet egy állandó helyi adatbázisba bontani, telepítenie az eszmadát az fsync kikapcsolására, és hagyni. Ez még mindig összeomlik és elveszítheti az adatokat, de mivel ez nem az egyetlen példánya bármi másnak, csak újraindíthatja a folyamatot a semmiből. Vagy például az Ubuntu építő szerverei, ahol minden, ami érdekel, a végső csomag. Vagy az asztali oldalon, ha egy program (például a Firefox) szinkronizál, annyira lelassítja az egész rendszert. Csak készen kell állnia arra, hogy elveszítse az ezzel kapcsolatos összes adatot, vagy szörnyű következményekkel járjon.

    
válasz adott jldugger 23.12.2010 20:47
forrás
6

Zárja be azokat az alkalmazásokat, amelyeket nem használnak egész idő alatt.

Sok szabványos alkalmazás sok memóriát használ, és gyakran CPU-t is használ, miközben a háttérben futnak. A webbrowser, az e-mail kliensek stb. Nagyon kevéssé hatékonyak a memóriahasználatban, és a beágyazott javascriptek gyakran használják a CPU-időt, a felhasználó számára nem előnyösek.

Csak a jelenleg használt alkalmazások futtatásával, a rendszer sokkal gyorsabb lesz. Továbbá az alkalmazások megállítása az egyetlen módja annak, hogy a memória szivárgásokban elveszett memóriát szabadítsuk fel.

Gyorsan futó rendszeren az alkalmazás indítása gyakran kisebb, mint a túlterhelt és lassú rendszer ablakainak átkapcsolása.

    
válasz adott txwikinger 13.08.2010 19:16
forrás
6
 1. Használja a JFS fájlrendszert. szikla szilárd . A legalacsonyabb CPU-használat és egy nagyon jó általános teljesítmény.

 2. Állítsa be a vm.vfs_cache_pressure értéket. Ez az én /etc/sysctl.d/10-desktop-responsiveness

  [a megjegyzéssorok előtagolása # -vel, ez a webes felület nem tetszik nekik ...]

  Ezek a beállítások növelik az érzékenységet egy tipikus asztali terhelésnél.

A vm.swappiness arra utasítja a linux rendszermagot, hogy támogassa az alkalmazáskódot gyorsítótárak, amikor ezek a két versenyeznek a RAM számára.

A vm.vfs_cache_pressure vezérli az inode / dentry (azaz fájlrendszer) gyorsítótárat.  más gyorsítótárak, vagyis a fájlrendszer metaadatainak megőrzését a RAM-ban, ha lehetséges.

Feladó: link

vm.swappiness=15

vm.vfs_cache_pressure=50
    
válasz adott paul 18.05.2013 19:29
forrás
6

Az egységnek kicsit erőforrás-éhesnek kell lennie, habár meglepődtem, hogy a Unity2D alatt hasonlóan rossz teljesítményt tapasztaltál. Az egyik lehetséges megoldás az lenne, hogy játsszon más könnyebb asztali környezetekkel, mint a Lubuntu (LXDE) vagy az Xubuntu (XFCE). Úgy gondolom, jelentős különbséget fog látni az általános reagálóképesség és teljesítmény terén.

Továbbá megpróbálhat az indítóprogramok kezelőjébe lépni, és kiválaszthatja azokat az alkalmazásokat és folyamatokat, amelyekhez nincs szükség az Ubuntu automatikus bejelentkezéskor (pl. Bluetooth Manager, ha nincs Bluetooth, UbuntuOne, ne használja, programokat egyszerűen nem használja, stb.) Mielőtt ezt elvégezné, először indítsa el a rejtett indítási alkalmazásokat az indítókezelőben:

sudo sed -i 's/NoDisplay=true/NoDisplay=false/g' /etc/xdg/autostart/*.desktop
    
válasz adott mblasco 29.08.2012 20:42
forrás
5

Swap beállítása

1. rész. A swappiness beállítása. Ez a lehet a degusa válasza szerint, de ez lehet az ellenkezője, és hatása több lesz.

Az egyik forgatókönyv, hogy néhányan közülünk örülünk, ha sok RAM van. Általában a rendszermag és az alkalmazások egy kis részét alkalmazzuk, néhányat (talán nagy mennyiségben, ha más módszereket használunk a teljesítmény növelésére, például a memóriába való feltöltés / tmp), és a ramps és a tmpf-eket használjuk. koncerteket és koncerteket használnak, amelyek gyorsítótár-gyorsítótárként szolgálnak, így gyorsabbá válik a fájl-hozzáférés.

Ebben a forgatókönyvben, amikor a teljes használt memória, beleértve a gyorsítótárat is, magasra és egy alkalmazásnak több RAMra van szüksége, a linuxnak el kell döntenie, hogy eltárol egy cache-t a fájlrendszerből, vagy kicseréli a swap partíciót / fájlt.

Mióta tonnánkénti RAM-mal rendelkezünk, és nagyon valószínűleg csak a swap-t zavarják, hogy lehetővé tegyük a hibernáltatást, azt akarjuk, hogy hajoljon a bőséges gyorsítótárba való átvétel felé, és ezért alacsony csobbanást szeretne. Ha nem törődünk azzal, hogy hibernálni tudnánk, talán még azt is megállapíthatjuk, hogy egy ilyen nagy RAM-gépnek nem kell kicserélnie.

Egy másik forgatókönyv az alacsony RAM-mal rendelkező ember, aki néhány nehéz alkalmazás között vált át, és mindenképp ésszerű mennyiséget tölt. Képzeljen el egy olyan webfeladót, aki időbe telik az IDE-n, néhányat egy grafikus szerkesztőn, néhányat a választott böngészőjükről, néhány más böngészőt, hogy ellenőrizzék a kompatibilitási kérdéseket, és talán 5 percet óránként a levelezőprogramjában. Valószínűleg ugyanazokat a fájlokat is ütköznek olvasással és írással, és így jelentősen kihasználják a fájlok gyorsítótárazását. Ez a személy valószínűleg hasznot húzhat a linuxból, hogy szívesebben tudja kicserélni a felhasznált memóriát, amelyet azok a nehéz alkalmazások használnak, amelyekre jelenleg nincsenek aktívak, így a swappiness valószínűleg nagyobb számukra.

Nem csak a legmegfelelőbb beállítás valószínűleg magasabb, mint a leggyakoribb tanácsok, de valószínűleg többet fognak észrevenni, mint az a személy, aki mindenképpen koncertezni képes.

2. rész Priority & partíciók száma.

Minden swap partíció elsőbbséget élvez, és a linux a legmagasabbat használja. Ha nem az / etc / fstab könyvtárban van beállítva, akkor a negatív értékkel kezdi a -1-et (az explicit beállítások 0 és 32767 közé esnek, így -1 alacsonyabb, mint bármelyik kifejezetten beállítva), és folytatódik az fstab-ban a -2, 3 és így tovább.

A legjobb beállítás attól függ, hogy hol vannak a partíciók fizikailag. Ha csak egy van, akkor nem számít (de talán több is lehetne, ezért olvasd el).

Ha kettő vagy több ugyanazon a fizikai meghajtón van, akkor különböző prioritásokkal kell rendelkezniük, hogy ne próbáljon két partíciót használni, amelyek közöttük keresniük kell őket (tudják-e, hogy ez automatikusan elkerülhető-e?). Az alapértelmezések rendben vannak. Valószínűleg nem jó ötlet, hogy ugyanazon a meghajtón két swap is létezik, de ez megtörténhet, ha létrehoztál egyet, majd úgy döntött, hogy később szüksége van több csereügyletre (talán több RAM hozzáadásakor).

Ha két vagy több olyan két vagy több fizikai meghajtóról van szó, amelyek nagyjából azonos sebességgel vannak, akkor azonos prioritásra állítva azt jelenti, hogy a linux mindkettőt egyidejűleg használja, ami jobb teljesítményt kínál miért van RAID, vagy egyszerűen csak annak biztosítása, hogy gyakran használják a fájlokat mindkét meghajtón - a munka oszlik meg közöttük.

Ha két vagy több egyenlő sebességű fizikai meghajtó van, de csak egy cserével, akkor a fent említett okok miatt meg kell változtatnia.

Ha két vagy több fizikai meghajtó van, nagyon különböző sebességgel, akkor általában azt szeretné, hogy a leggyorsabb meghajtó nagyobb prioritást kapjon, mint a lassabb, ezért először használják. Előfordulhat, hogy nem is akarsz swapelni a lassabban, bár lehet, hogy van értelme, ha pl. egy kicsit kicseréljen egy gyors, de kicsi meghajtót a gyors cserére, és nagyobb cserélje a lassabb meghajtót, így elegendő helyet biztosít a hibernáláshoz.

Ha a két gyorsabb SSD, akkor kétféle alternatíva van, amelyek különböző előnyökkel és hátrányokkal rendelkeznek:

 1. A legmagasabb prioritású, vagy talán csak az SSD-re cserélheti a sebességet.
 2. Cserélje ki a nem SSD-t, hogy csökkentse az SSD írásait, és így növelje annak élettartamát.

A 2-es szám valószínűleg az, amelyikre csak akkor van lehetőség, ha csak tényleg cserélsz le hibernálást, és különben a bőséges RAM azt jelenti, hogy nem igazán kell (és ha pénzt költesz egy SSD-re, ez a RAM-on is), hacsak talán egy boot-up sebességű fanatikus, aki a hibernációból indulni szeretne egy olyan sebességgel, amely megmutatja a fantasztikus, nagy teljesítményű berendezését! Ellenkező esetben az egyensúly mindössze a sebesség vs SSD élettartamáról szól.

Ha van egy olyan meghajtó, amely csak a swap számára létezik, hogy ne versenyezhess a többi I / O fájllal, akkor feltételezhetően eléggé magabiztos a teljesítményről, és már ismered ezt a dolgokat jobban, mint én, és csak ezt olvastam ha valami baj van!

    
válasz adott Jon Hanna 30.07.2012 15:16
forrás
5

Ha meg szeretné nézni, hogy milyen szolgáltatásokat indítanak az Ubuntu 10.04 rendszerindítás után, akkor futtasd a "jobs-admin" parancsot.

sudo apt-get install jobs-admin
    
válasz adott janot 04.03.2015 02:11
forrás
4

Ha arról beszélünk, hogy a BIOS-ból az internetkapcsolathoz jutunk, ajánlhatom hálózat létrehozását anélkül, hogy a NetworkManager-t használnám, személyesen ezt csináltam, mert nagyon lassú DHCP-szerverem van, és a NetworkManager nem indul a hálózathoz, ve bejelentkezett.

    
válasz adott LassePoulsen 14.08.2010 00:22
forrás
4

könnyebb programokat használ az alapértelmezett helyett: gnumeric helyett oo calc, abiword helyett oo write és így tovább

    
válasz adott user7757 21.12.2010 22:15
forrás
4

Ha Unity asztalt használ, akkor próbálkozzon egy könnyebb kezelőfelülettel, mint az LXDE vagy az Xfce.

    
válasz adott Marco Hemminger 17.06.2012 13:14
forrás
4

Találtam, ami lassította gépem:gwibber-service. Talán azért, mert van egy számlám twitterben, ami sok embert követ, és mikor frissítette a gépet, rosszul ment.

A gépet a legmagasabban figyeltem, mint mondta @kmassada, és amikor nagyon lassan vettük észre a folyamatot. Ezután végrehajtja:

sudo sed -i 's/NoDisplay=true/NoDisplay=false/g' /etc/xdg/autostart/*.desktop

ahogy a @blasmat jelezte, hogy megy keresztül az indítási alkalmazásokban. Láttam, hogy a szolgáltatás automatikusan elindult, és letiltottam. Most a számítógépem sokkal gyorsabb. Azt hiszem, még mindig vannak javítások (nem érzem magam a legjobb feltételek mellett), de a teljesítmény tesztelésének 20 órája után azt mondhatom, hogy tényleg jól megy.

    
válasz adott Christian Vielma 30.08.2012 18:50
forrás
4

Az ubuntu-tweak segédprogramnak van egy praktikus "házvezető" eszköze, amely lehetővé teszi a gyorsítótár és az árva csomagok egyszerű eltávolítását.

sudo apt-get install ubuntu-tweak

Felhívjuk a figyelmet, hogy 2016-04-16-tól az Ubuntu Tweak elhagyásra kerül, az elmúlt évvel korábbi frissítéssel - lásd: link (ami linket elavult).

    
válasz adott Cormac O'Brien 16.04.2016 08:14
forrás
3

Aapt-fast helyettapt-get helyett használja az apt cache-t tmpfs-re.

Annak érdekében, hogy apt vagy axel legyen az apt-get, így először:

apt-get install aria2c

vagy

apt-get install axel

A levegőt használtam. Akkor önnek kell apt-fast.

sudo add-apt-repository ppa:apt-fast/stable && sudo apt-get update && sudo apt-get install apt-fast

Válaszolj a kérdésekre, és ettől kezdve az apt-fast úgy fog működni, mint az apt-get körülbelül minden tekintetben, kivéve, hogy párhuzamosan letölt egy csomagot. Nem különbözik, ha egy alkalmazást telepít, de nagyobb telepítésekre.

Ezzel kombinálva az / etc / fstab könyvtár:

tmpfs /var/cache/apt/archives tmpfs defaults,noatime,mode=1777 0 0

Ennek hátránya, hogy ha ugyanazt a csomagot többször használják különböző csizmákon, akkor újra le kell töltenie, de az időközben időközben frissítve lehet. A gyorsabb hozzáférést biztosítja, a fel nem használt csomagok automatikus újraindítása újraindításkor.

Mióta sok kísérletet hajtottam végre ezeken a kísérleteken, lehetővé tette számomra az összehasonlítást. A 12.04 telepítés után az egyiknek az írás idején körülbelül 300 frissítése van, beleértve a telepítés után elérhető rendszermag frissítést is. Figyelmen kívül hagytam a szoftverfrissítőt, és végrehajtottam a fenti változtatásokat aapt-fast update && apt-fast dist-upgrade előtt, és a letöltési rész sokszor gyorsabb (a tényleges telepítés ugyanabban az időben történik).

A (z)alias apt-get="apt-fast" álnevet használtam, ezért nem kell megváltoztatnom a szokásokat (az egyetlen különbség a visszajelzés a letöltésről, a visszaigazolás arról, hogy le akarom-e tölteni őket, és egy implicitsudo kell felejtsd el, de a parancsokat, hogy kivált valamit ugyanaz).

    
válasz adott Jon Hanna 02.08.2012 01:07
forrás
2

Ellenőrizném, hogy mely folyamatok futnak, és melyik használják fel a legtöbb memóriát. Lehet, hogy valamit telepítesz, ami egy memóriakaró. használja a felső parancsot vagy a rendszerfigyelőt.

Ha nem vagy szemcukorka, akkor javaslom a következő csomagok telepítését is. Észrevettem, hogy jelentős válaszidő van az egység és az alapvető gnóm között

sudo apt-get install gnome-core gnome-session-fallback

Ellenõriznék az indító alkalmazását is, hogy lássam, mi indul el, és mit nem kell futni kezdõkor.

És én is ellenőrizni tudom a reagálást bizonyos alkalmazásokban.

Utolsó dolog, hogy ellenőrizem a grafikus beállításokat. Lehet, hogy kompromittálnia kell az akkumulátor élettartamát a teljesítmény érdekében.

    
válasz adott kmassada 30.08.2012 14:22
forrás
2

A teljesítménynövelés másik jó módja a CompizConfig Beállítások Manager telepítése, valamint az animációs hatások letiltása, a Fading Windows és az Ablakdíszek letiltása. Asztali fal és Expo egy lehetőség is.

Használj gyors objektumszűrőt is az OpenGL alatt

    
válasz adott Sergiy Kolodyazhnyy 07.02.2015 17:03
forrás
2

Próbálja ki az Ubuntu könnyű közösségi ízét

Ahelyett, hogy elcseszeded az Ubuntu rendszert: frissen telepítheted az Ubuntu közösségi ízét , ugyanazt az Ubuntu-motort a motorháztető alatt, de könnyű asztali környezetben és könnyebb alkalmazásokat.

 • az ultra-könnyű Lubuntu vagy

 • Közepes fény Ubuntu MATE vagy Xubuntu .

Próbálja meg őket élőben a telepítés előtt. Jó ötlet az LTS kiadások használatának folytatása, és azt javaslom, hogy kezdjen el a 16.04.1 LTS verzióval, amely a leghosszabb támogatási verzió, amíg az End Of Life el nem fogy. Tekintse meg a részletes tippeket a következő linkeken,

A leghosszabb támogatási idővel (ha ezt írták)

Nehéz bonyolult megtalálni a 16.04.1 LTS , a leghosszabb támogatási idővel rendelkező verziót. A következő linkek működnek (2017-06-29),

válasz adott sudodus 29.06.2017 11:49
forrás
1

Próbálja ki a ck patchset: link

Ez a kernel kísérleti javításokkal javítja az asztali teljesítményt.

    
válasz adott user1974 17.04.2011 04:15
forrás