Hol van az Ubuntu fájlrendszer gyökérkönyvtára Linux alrendszere Linuxban és fordítva?

300

Telepítettem az Ubuntu alrendszert Windows 10 rendszeren (a beállítások engedélyezése után), de hol található az Ubuntu fájlrendszer gyökérkönyvtár a meghajtóban?

    
készlet July 21.04.2016 12:06
forrás

5 válasz

326

A Windows áruházból telepített Ubuntu esetében:

  

Minden, az áruházon keresztül telepített terjesztés telepítve van   az alkalmazás appdata könyvtára. Például:   C:\Users\<username>\AppData\Local\Packages\CanonicalGroupLimited.UbuntuonWindows_79rhkp1fndgsc\LocalState - benhillis

A Windows alrendszernek Linux korábbi verzióiban az Ubuntu fájlrendszer%localappdata%\Lxss (példáulC:\Users\Username\AppData\Local\Lxss - helyettesíti a Felhasználónév nevét a Windows rendszerben). Lásd a WSL blogbejegyzést a fájlrendszer-támogatásban :

  

A WSL által használt elsődleges fájlrendszer az VolFs. Ez tárolja a   Linux rendszerfájlokat, valamint a Linux otthona tartalmát   Könyvtár. Mint ilyen, az VolFs támogatja a Linux VFS legtöbb funkcióját   beleértve a Linux engedélyeket, szimbolikus linkeket, FIFO-kat, foglalatokat,   és eszközfájlokat.

     

A VolFS-eket a VFS gyökérkönyvtárának csatolására használjuk   %LocalAppData%\lxss\rootfs, mint a háttértároló. Ezenkívül a   kevés további VolF-ek csatolási pontja van, leginkább/root és   /home, amelyeket%LocalAppData%\lxss\root és   %LocalAppData%\lxss\home. Az oka ezeknek külön   hogy a WSL eltávolításakor a kezdőkönyvtárak nem   alapértelmezés szerint eltávolítva, így az ott tárolt személyes fájlok lesznek   tartósított.

VIGYÁZAT

A Linux alrendszeren belüli fájlok létrehozása / módosítása Windows-alkalmazásokkal & eszközök okozhatnak az adatok korrupcióját és adatvesztését az Ubuntu alrendszerben! (

Forrás: Dustin Kirkland blogja , howtogeek

    
válasz adott souravc 21.04.2016 12:34
forrás
45

Úgy tűnik, ez megváltozott, mivel a Bash-ot eredetileg vezették be, és nem vonatkozik a Windows Áruházbeli terjesztésekre, vagy esetleg nem minden rendszerre nézve, mivel a saját könyvtárom egy másik helyen található:

%localappdata%\lxss\home\{username}

vagy:

C:\Users\{user}\AppData\Local\lxss\{username}

Ahol a{user} a Windows-felhasználónév és a{username} a telepítéskor a UNIX-felhasználó beállítása.

Tehát a gyökérkönyvtár:

%localappdata%\lxss

Vegye figyelembe, hogy a gyökérkönyvtár nem látható a Windows Intézőben a%localappdata% könyvtárból. A böngésző "címsávjába" történő beírással meg kell tudnia férni.

    
válasz adott NicholasJohn16 10.08.2016 20:35
forrás
9

Ha Linuxot telepít az MS Piacról:

a következőket helyezik el:

$ cat /proc/registry/HKEY_CURRENT_USER/Software/Microsoft/Windows/CurrentVersion/Lxss/\{861c29b4-ebe2-49a5-8a22-7e53a27934a0\}/BasePath
C:\Users\user\AppData\Local\Packages\CanonicalGroupLimited.UbuntuonWindows_79rhkp1fndgsc\LocalState

Alapértelmezett disztribúció:

bash# cat /proc/registry/HKEY_CURRENT_USER/Software/Microsoft/Windows/CurrentVersion/Lxss/DefaultDistribution
{861c29b4-ebe2-49a5-8a22-7e53a27934a0}

A Linux gyökere mélyebb:

c:/Users/user/AppData/Local/Packages/46932SUSE.openSUSELeap42.2_022rs5jcyhyac/LocalState/rootfs

PS. A Cygwin alkalmazta a rendszerleíró kulcsokat.

PPS. link a>

    
válasz adott gavenkoa 13.09.2017 16:54
forrás
5

Az egyetlen dolog, ami nekem működött,%localappdata%\lxss\home\{username} volt, ahol a{username} a BASH felhasználónév, amelyet a telepítés során megadtál. Valamilyen oknál fogva, miután a rejtett mappa lxss megtagadta aC:\Users\WINDOWS-USER\AppData\Local\ megjelenését, és a teljesC:\ elérési utat az ablakokkal és a BASH felhasználónévvel sem működik.

És kérjük, hozzon létre egy asztali parancsikont, ami működik.

    
válasz adott thinksinbinary 09.06.2017 19:02
forrás
4

A megnyitott mappa Fájlböngésző ablakában gyorsan megnyithatja a Bash fájlt a% bar_kde% beírásával a helysávban.

Elég.

Hozzáadhat egy helyi menüpontot is. Én személy szerint nem ajánlom, ha nem szükséges, mert a helyi menühöz tartozó gyorsbillentyűk több RAM-ot használnak.

link

    
válasz adott Kangarooo 21.02.2017 21:19
forrás