Áthelyezhetem az Unity indítót?

252

Nem tudok hozzászokni az új Unity rendszerhez. Szeretném áthelyezni a bal oldali Unity panelt a képernyő aljára (például a Windows 7-hez hasonlóan).

De nem találok módot. Lehetséges?

    
készlet Benjamin 05.04.2011 11:28
forrás

7 válasz

105

11.10

Most van egy nem hivatalos Compiz-bővítmény , amely lehetővé teszi, hogy a Unity 3D (nem Unity 2D) indítót balról lefelé mozgassuk.

Hitelezés a WebUpd8-hoz .

Összefoglalva:

 1. Most már olvashatja a forráskódot. Forduljon a karbantartóhoz javasolt javításokkal! Ne feledje, ez nem hivatalos és képes & valószínűleg sok hibát fognak kiakasztani.
 2. Telepítse a PPA -ppa:paullo612/unityshell-rotated
 3. A telepítendő csomagokunityshell-rotated libnux-1.0-0
 4. A CCSM
 5. új plugin Ubuntu Unity Plugin elforgatott
 6. Lehetséges, hogy a telepítéskor lefagy. Ha ez bekövetkezik, használja a CTRL + ALT + F1 billentyűt a TTY indításához, jelentkezzen be és indítsa újra a lightdm-etsudo service lightdm restart -al. Rerunccsm az új bővítmény engedélyezéséhez
 7. Ez a plugin helyettesíti a hivatalos Unity plugint. Nyilvánvaló, hogy nem kap további hibajavítást az Ubuntu fejlesztőcsapatától - a javítóműszeres karbantartótól függ a hibajavítások ellátására

Figyelmeztetés: Q & A a lehetséges stabilitási problémákról a CCSM használatával

Kapcsolt kérdések:

 1. Mi a HTM-ek és hogyan használom őket?
 2. Forráskód
válasz adott fossfreedom 27.10.2011 14:14
forrás
105

12.04 - 15.10

A 12.04-es verziótól kezdve nem mozgathatja az indítót, és ehhez nem hivatalos támogatást nyújt.

Ez a tervezés , és eddig nem létezik olyan Canonicali terv, amely megváltoztatná ezt. Itt egy ajánlat a Markről a az Ubuntu 11.04 hibajelentése:

  

Úgy gondolom, a jelentés valójában azt jelentette, hogy az indítónak mozgathatónak kell lennie   a képernyő más élei. Attól tartok, ez nem fog működni a szélesebb körűekkel   tervezési célokat, ezért nem fogjuk végrehajtani. Az indítót mindig akarjuk   közel az Ubuntu gombhoz.

Ezt a státuszt úgy értelmezem, hogy egy konzisztens tervet egységként kell megtapasztalni (pun intended), vagy egyáltalán nem fog működni.

Miközben személyesen nem értek egyet a Mark's / Canonical döntésével nem , hogy biztosítsam az indító eszköz áthelyezésének módját ( kérlek olvasd el a végső megjegyzésedet erre ), választás: valóban értelme van, hogy az oldalán legyen, és ne alul. A legtöbb felhasználó ma szélesképernyős monitorral rendelkezik, és gyakorlatilag minden értékesített monitor, különösen a végfelhasználói fogyasztói piac számára, szintén szélesképernyős. Ez azt jelenti, hogy a felhasználók túlnyomó többségében sok extra vízszintes hely van (többnyire kihasználatlan), míg a függőleges hely prémium.

A legtöbb alkalmazás és weboldal nem használja az egész képernyő szélességét (ellenőrizze például a nagyméretű függőleges háttérsávokat az Ask Ubuntu képernyőjének mindkét oldalán). De nem használják a teljes függőleges hosszúságot (valójában a képernyő magasságának 3, 5, 10-szerese). Nagyon sok görgetés. Ezután levonja a címsort, a menüsávot, a kedvenc sávot, a fülek sávját stb., Mindegyikük felszívja az értékes függőleges helyet. Tehát az indítónak a tetejére / aljára történő hozzáadása még rosszabbá teheti a dolgokat, miközben rengeteg extra "üres" vízszintes hely van.

Az alkalmazások fejlesztésében, különösen a böngészőkben folyamatosan, erőteljes mozgásban van a bárok számának csökkentése és összegyűjtése. Gondolj arra, hogyan változott a Firefox ebben a tekintetben az elmúlt években. Tehát az operációs rendszernek van értelme.

Igaz, a Windows panel jól megalkotott ... de a Unity tervezési választása, hogy oldalra tegye, és ne az alját, bölcs dolog, miután megszokta. És érdemes megtenni. Az egér kerék köszönetet mond;)

Ez azt mondta, néhány fontos megjegyzés:

 • Csak Mark / Canonical nyilatkozatait és szempontjait fejezem ki. Miközben megértem a tervezési döntést, és egyetértek egy oldalsó rakétaindítóval, természetesen nem értem egyet azzal a döntéssel, hogy nem tudom mozgatni. De Én csak hírnök vagyok. Ne lőj le a hírnök .

 • Vannak olyan, nem hivatalos, harmadik féltől származó csomagok, amelyek lehetővé teszik az indító eszköz áthelyezését. Ez a másik válasz nagymértékben lefedi.

(a kép szerkesztette: Ubuntu Vibes ) /

    
válasz adott MestreLion 13.04.2017 14:24
forrás
50

16.04 és újabb (Unity 7)

16.04-től az egységindító mozgatható.

Másolja be és illessze be a következőket egy terminálba:

gsettings set com.canonical.Unity.Launcher launcher-position Bottom

Visszaállítja az oldaloldalra:

gsettings set com.canonical.Unity.Launcher launcher-position Left
    
válasz adott fossfreedom 19.03.2016 15:48
forrás
22

Nem tudod mozgatni az indítót, ahonnan. Itt egy megjegyzés a Mark Shuttleworth :

  

Úgy gondolom, a jelentés valójában azt jelentette, hogy az indítónak mozgathatónak kell lennie   a képernyő más élei. Attól tartok, ez nem fog működni a szélesebb körűekkel   tervezési célokat, ezért nem fogjuk végrehajtani. Az indítót mindig akarjuk   közel az Ubuntu gombhoz.

Alternatívaként Cairo-Dock :

  

A Cairo-Dock egy csinos, gyors és testreszabható asztali felület. Jó alternatívát / kiegészítést lát a Unity, a Gnome-Shell, az Xfce panel, a KDE-panel stb.   6 hónapos kemény munka után a Cairo-Dock új verziója elérhető (Forrás: link ).

Más alternatívák, amelyek a képernyő alján egy indítót kínálnak: Fahéj , LXDE és így tovább.

Ez egy screenshot az én Cinnamon asztalomon (ahogy láthatja, hogy a levágó alul van):

Amint láthatja, a Linux teljes választási lehetőségekről szól!

    
válasz adott Radu Rădeanu 26.06.2013 16:41
forrás
14

Ha Ubuntu 16.04-et használsz, a terminálon a következő parancsot futtathatod, hogy az egységindítót az aljába helyezzük:

gsettings set com.canonical.Unity.Launcher launcher-position Bottom

Ha azt szeretné, hogy az alapértelmezett helyen (a képernyő bal oldalán), futtassa:

gsettings set com.canonical.Unity.Launcher launcher-position Left
    
válasz adott Brask 22.04.2016 12:11
forrás
11

Használhatja az Unity Tweak Tool-ot is, hogy az indítót az aljára mozgassa.

Először telepítse a Unity Tweak eszközt a terminál következő sorával ( ctrl + alt + t

sudo apt install unity-tweak-tool

Ezután megnyílik a kötőjel vagy a parancssor.

A következő ablak fogja fogadni a Indító ( Launcher angolul) lapot (lásd a nyíl):

Az indító fülön megjelenik a Launcher aljára ugrás lehetősége (lásd a következő képet a következő nyíllal):

    
válasz adott Videonauth 23.04.2016 00:14
forrás
4

Egy másik lehetséges megoldás -dconf-editor -on keresztül, a sémacom.canonical.Unity.Launcher

Adconf-editor runsudo apt-get install dconf-editor telepítése a terminálban, vagy megtalálható az új szoftvermedezetben

    
válasz adott Sergiy Kolodyazhnyy 23.04.2016 00:23
forrás