A Logitech Unifying vevője támogatott?

105

A Logitech egy Unifying vevõvel rendelkezik, amely több eszközt is felvehet ugyanazon az USB-eszközön. Ez támogatott az Ubuntuban, és ha igen, akkor valamilyen módon konfigurálnom kell valamit, hogy új vezeték nélküli eszköz hozzáadásakor ugyanazon vevőegység felismerje.

Info: link

    
készlet Luis Alvarado 18.03.2012 14:27
forrás

6 válasz

134

Logitech megvilágított billentyűzet és M525 egér van itt, mindkettő a Logitech Unifying USB vevőt használja. A dobozból, a Plug & Play!

lsusb | grep Logitech:

Bus 002 Device 004: ID 046d:c52b Logitech, Inc. Unifying Receiver

dmesg | grep Logitech:

input: Logitech USB Receiver as /devices/pci0000:00/0000:00:1d.0/usb2/2-1/2-1.2/2-1.2:1.0/input/input2
generic-usb 0003:046D:C52B.0001: input,hidraw0: USB HID v1.11 Keyboard [Logitech USB Receiver] on usb-0000:00:1d.0-1.2/input0
input: Logitech USB Receiver as /devices/pci0000:00/0000:00:1d.0/usb2/2-1/2-1.2/2-1.2:1.1/input/input3
generic-usb 0003:046D:C52B.0002: input,hiddev0,hidraw1: USB HID v1.11 Mouse [Logitech USB Receiver] on usb-0000:00:1d.0-1.2/input1
generic-usb 0003:046D:C52B.0003: hiddev0,hidraw2: USB HID v1.11 Device [Logitech USB Receiver] on usb-0000:00:1d.0-1.2/input2

Ezt követően A Logitech csak támogatja Unified Software for Windows és Mac OS X. Linux, létrehoztam altunify eszközt, amelyet részletesen ismertetem a cikkemben Logitech Unifying for Linux: Reverse Engineering és párosítatlan eszköz a>. Gyors telepítés, ha siet:

sudo apt-get install git gcc
git clone https://git.lekensteyn.nl/ltunify.git
cd ltunify
make install-home

Ezzel lekérdezi a forrásokat, és telepíti a programot a$HOME/bin/ltunify -ra, ha a$HOME/bin korábban nem létezett, akkor előfordulhat, hogy újra be kell jelentkeznie, vagy újra be kell nyitnia a terminált. Ezután csatlakoztathat egy új eszközt asudo ltunify pair paranccsal és törölheti az eszközöket asudo ltunify unpair mouse paranccsal (győződjön meg róla, hogy rendelkezik egy másik eszközzel, amelyet az Unifying eszköz eltávolítása után használhat!).

Egy grafikus eszköz is elérhető, Solaar . Jobb támogatást nyújt az újabb eszközök funkcionalitásához, például a FN kulcsok funkcionalitásának cseréjéhez . Ez elérhető a ppa:daniel.pavel/solaar PPA-nál (ha nem tudja, hogyan kell telepíteni egy ilyen "PPA-t ", lásd: Mit jelentenek a HTM-ek és hogyan használhatom őket? ). A telepítés után kereshet az Solaar elemre az alkalmazások menüjében és indítsa el onnan.

    
válasz adott Lekensteyn 18.03.2012 22:36
forrás
67

Szeretnék kiegészíteni Lekensteyn válaszait olyan funkcióval, amiről nem tudtam. Logitech Anywhere MX egérrel rendelkezem, és amikor az elemek szinte ki voltak zárva, a következő üzenetet kaptam:

Tehát az Unifying vevőt nem csak az eszköz (az eszköztől függően) támogatja, mint a fenti kép. Ez a kép Ubuntu 12.10-nél készült.

Az Ubuntu 14.04 verziója a 0.9.2 verzióval a következőket látja:

  • A panel ikonja (Battery icon), amely megméri, hogy a vezeték nélküli egér mennyi akkumulátora maradt
  • A menü (az akkumulátor ikonra kattintás után), amely minden párosított egeret mutatott
  • Az Egységes vevőkészülék lehetőségre kattintva egy második ablak jelenik meg, amely minden egyes egérrel több lehetőséget is megjelenít.

Azt javaslom, olvassa el a ezt a kiváló cikket a Logitech Unifying Technology-ról , amelyet Lekensteyn írt.

Ne feledje, hogy a legutóbbi verziókban nincs szükség a PPA -ra, mivel ez már a Univerzum repository-ban van, asolaar-gnome3 (For Gnome3 / Unity) és asolaar csomagok esetén.

Tekintse meg a jelenlegi támogatott eszközök listáját , és telepítse azt, ha nem vagy a legújabb Ubuntu verzióban egyszerűen futtassa a következő sorokat:

sudo apt-get update   
sudo apt-get install solaar   

Kijelentkezés és bejelentkezés újra és Solaar jelenjen meg a felső panelben. Futtathatja az alkalmazást a Dash-ból a "Solaar" beírásával.

Íme néhány, több Logitech egér képe, amelyek egy egységes vevővel együtt működnek:

A Solaar egyszerűbb módja annak, hogy megtudja, mennyi akkumulátora maradt, mennyi időt hagyott, milyen egeret használ és még sok más. Speciális funkciókat is kínál, mint például az akkumulátor töltésének észlelése:

A következő 2 kép az Ubuntu 16.04 64 bites Solaar-ból származik:

    
válasz adott Luis Alvarado 20.02.2013 21:29
forrás
34

Az első csatlakoztatott eszköz csak működik, de ha egy másik billentyűzetet vagy egeret kap, akkor meg kell párosítania a meglévő vevőkészülékkel. Íme egy parancsfájl, amellyel párosíthatja eszközeit Linuxon:

Nagyon jól működik.

    
válasz adott Travis Reeder 01.06.2012 23:50
forrás
1

Logitech K360 Billentyűzet, Logitech Wireless Trackpad és Logitech M510 vezeték nélküli egér, amelyek ugyanazt az egységesítő vevőt használják.

Az eszközöket kezdetben egy Windows-gépen konfiguráltam, majd áthelyeztem az egységesítő vevőt a Linux boxomba (Ubuntu 12.04 futása). A legtöbb eszköz jól működik.

Két problémát észleltem:

Az első probléma az, hogy különböző sebességeket kívánok konfigurálni a trackpad és az egér számára, de közösen felismerik őket egérként, így csak egy konfiguráció lehetséges.

A második kérdés az, hogy időről-időre úgy tűnik, elveszítem a jelet. Más szóval, egyik eszköz sem fog működni - vagy nem fog működni. Ezt Windowson is találkozom - csak az egyik ilyen dolog. Húzza ki a vevőt az USB-bővítőhelyből, majd helyezze vissza, és a jel visszaáll - az eszközök működnek.

Örülök az elrendezésnek, bár azt szeretném, ha megoldást találtam az első kérdésre.

Remélem ez segít,

    
válasz adott fballem 03.11.2012 13:38
forrás
1

ha újak vagyunk az Ubuntu-nak, kövesse ezeket a lépéseket, ugyanaz a válasz, mint a fenti, de a következő lépésekben: link

kattintson az autopair.sh fájlokra, majd kattintson a nyersre, majd mentse el, mentse el tetszőleges útvonalon. most menj vissza és töltsd le az unify.c fájlt ugyanúgy, és tedd bele ugyanabba a mappába. most vagy a jobb egérgombbal az autopair.sh-re és az engedélyekbe engedik ki. most már dupla kattintással is futtathatod ha nem, nyomja meg a ctrl + L billentyűkombinációt, és másolja le azt nyomja meg a ctrl + shift + t írjon cd-t, majd nyomja meg a ctrl + shift + v billentyűt, és nyomja meg az enter billentyűt most írj

chmod +x autopair.sh

és nyomja meg az enter billentyűt Most pedig futtathatja azt: ./autopair.sh és nyomja meg az enter billentyűt.

Ez azt jelenti, hogy kikapcsolja az eszközt, és nyomja meg az Enter billentyűt, majd bekapcsolja az eszközt, és ez az, ismételje meg a további eszközöket. Azt hiszem, ha a fordító nem működik, telepítenie kell a szükséges elemeket. futtatásával

sudo apt-get install build-essential

most hajtsa végre ismét a fenti utasításokat. ha még mindig nincs megy, akkor talán egy másik számítógéppel is párosíthatja.

    
válasz adott TheNano 20.04.2013 00:02
forrás
1

A Linux egyik erőssége, hogy ha problémád van, valaki megtalálja az elegáns megoldást a problémára - és megosztják.

Ebben az esetben egy Daniel Pavel nevű úriember létrehozott egy Solaar nevű alkalmazást. Ez az alkalmazás nagyon elegáns kezelőfelülettel rendelkezik a Logitech Unifying Receiver és az ahhoz csatlakoztatott eszközök kezeléséhez.

Ez a cikk az alkalmazást ismerteti és telepítési utasításokat tartalmaz: link

Solaart használtam egy darabig, és nagyon hasznosnak találtam.

Remélem, ez segít,

    
válasz adott fballem 09.08.2013 03:14
forrás