Melyek a CCSM-vel kapcsolatos problémák, és miért akarom elkerülni?

98

Láttam egyes embereket panaszkodni arról, hogy az instabil CompizConfig Beállítások Manager ("CCSM") hogyan és hogyan tudja megtörni az emberek asztalát, ha nem vigyáztak.

Melyek az ismert problémák a CCSM-mel? Szeretném eldönteni, hogy érdemes-e érte a kockázatot.

    
készlet Jorge Castro 18.11.2011 22:46
forrás

2 válasz

107

Tapasztalt Linux-felhasználó vagyok, hozzájárultam a kernelhez és a Canonical OEM csapat munkájához; Csak ezeket a tényeket említem meg, hogy megmutassam a kontextust, ami - másnap, frissen telepítettem a 11.10-et a laptopomon, és testre szabtam valamit (bekapcsolva a focus-follow-egert). A gnome-control-centerben kb. 30 percig tartottam, mielőtt lemondtam róla, és felfedeztem, hogy az egyetlen módja a ccsm használata.

A ccsm telepítése után beállítottam az ffm-et, majd - véletlenül! - az egérmutató átment a preferenciák gombra, és a laptopon lévő érintőpad regisztrált egy kattintást.

Boom!

Az Egység munkamenet halott.

Szerencsére még mindig nyitott irc ablakot nyitottam, és kollégáim segítségért könyörögnék, akik megtudták, hogyan kell visszaszerezni (rm ~/.compiz-1). Ez ugyanaz a probléma, amelyet néhány embernek továbbra is fennáll:

Tudom, hogy az emberek google-t keresnek a dolgok konfigurálásához, és felbukkannak ide, és rengeteg említést tesznek a ccsm-ről; vagy még rosszabb egy másik megbízhatatlan forrásból. A ló már ki van az istállóból, és nem mehetünk vissza. A meghatározott felhasználók mindenképpen meg fogják találni, és bárki, aki ragaszkodó megérdemli, hogy tudja, hogyan kapja meg, amit akar (és ha megtöri, mindkét darabot megtartja!)

De az a lényegem, hogy mostantól megpróbálhatjuk jobban megtenni a felhasználókat.

  1. ccsm veszélyes; még akkor is, ha tudod, hogy nem érintkeztél a rossz dologgal, esetleg véletlenül megérinted, mint én.
  2. A ccsm nem rendelkezik jövővel; az Unity jövőbeli tervei a ccsm-ből származó összes hasznos konfigurálhatósági bitet biztonságosabb, támogatott eszközökké változtatják. Ezeknek az eszközöknek 12.04-ben kell megjelenniük.
  3. a "tévedésből való helyreállítás pozitív tanulási élmény" hozzáállása a niche. A legtöbb normális ember csak a számítógépeiket akarja használni anélkül, hogy véletlenszerűen megszakadna titokzatos, nem helyreállítható módon; a legtöbb normális ember nem osztja azt a kultúrát, amely a dolgokat szétválasztja, hogy lássa, hogyan működnek.

Ismét - tudom, hogy az emberek nem fogják megtalálni a veszélyes anyagokat. De amit itt tehetünk, megváltoztatjuk kultúránkat, és gondolkodó segítséget adunk, irányítva az embereket a rossz dolgoktól és a jó dolgok felé.

Könnyű közölni a tényeket; sokkal nehezebb átadni a bölcsességet.

Itt nagyobbra kell törekednünk, mint amennyire csak lehetséges a tények megadása; meg kell osztanunk a javasolt bölcsességet.

    
válasz adott achiang 18.11.2011 22:48
forrás
16

Más olyan bővítmények is ütköznek, amelyek ellentmondanak az egységnek, például parancsoknak és hasonlóknak. Aktiváljuk őket még a tartalék munkamenethez (például Alt + F2 ). Tehát az egység alapértelmezés szerint ellentétes más engedélyezett bővítménnyel.

Az ilyen plugin megérintése azonban a (z)ccsm-ban olyan speciális melléktermékeket engedélyez, mint például: "el szeretné távolítani az egységdobozt?" és az emberek nem olvassák és mondják igen.

Még rosszabb:

  1. Az egység a nagy kiterjedéstől függ:
  2. A Wall és a Cube nagyméretű Desktop-okat kínál, amelyek egymással ellentétesek.

Mi történik, ha engedélyezi a Cube-t, a ccsm letiltja a Wallot. Akkor Compiz úgy gondolja, hogy okos, jól tudja, hogy ellenőrizni fogja a függőségét, és megmondja "oh, nem tudok egységet", és letiltani. Ezután lehetővé teszi a Cube-t anélkül, hogy újból bekapcsolná az egységet, amely most megfelel a "LargeDesktop" követelményének.

Ezen túlmenően a compizconfig törékeny konfigurációkezelést is tartalmaz, amely néhány ismeretlen esetben most eltávolíthatja a plugint az aktuális profilból (valószínűleg a kezdetektől vagy a frissítéstől a konfliktusellenőrzés miatt) ...

    
válasz adott didrocks 22.11.2011 15:08
forrás