Hol kell telepíteni a programokat? [másolat]

107

Letöltöttem egy.tar.gz -ot és futottamsudo sh install.sh -ot. Arra kérdezik, hol kell telepíteni a programot. Nem akarom, hogy zavarja az otthoni címemet, és azt szeretném, hogy elérhető legyen az alkalmazások menüjében. Hol helyeztem el? /usr/bin? /usr/local/bin? Vagy csak az egy binárisok számára készültek? Ez a program létrehozni egy mappát.

    
készlet mpen 13.10.2010 19:51
forrás

3 válasz

62

Először is, melyik alkalmazás telepítése? Mindig célszerű a natív csomagkezelésen keresztül telepíteni, mivel a Csomagkezelő kezeli az Ön számára elérhető helyet, frissítéseket, útvonalakat és indítóket (parancsikonokat). A frissítések is kezelhetők. Ideális esetben keresse meg a csomagot a Szoftverközpontban vagy a Synapticban. PPA-k használhatók, ha a szoftver nincs az alapértelmezett repóban.

Ha azonban biztos benne, hogy telepíti ezt a csomagot, használja a/opt könyvtárat, például a/opt/appname -ot. /opt lenne alkalmas ilyen típusú telepítésekre. A telepítőtől függően előfordulhat, hogy a hordozható eszközöket nem lehet létrehozni. Kézzel hozhat létre kézzel, ha a telepítő nem hoz létre. Használhatja a$HOME/bin -ot az összes alkalmazás telepítéséhez.

    
válasz adott LFC_fan 13.10.2010 19:55
forrás
70

Minden elérési útra vonatkozó kérdés esetén a Linux Filesystem Hierarchia Standard a végleges hivatkozás.

Ha a programnak mappát kell létrehoznia, akkor a/usr/local a választott könyvtár; a FHS szerint:

  

A/usr/local hierarchia a rendszergazda által a telepítéskor használható   szoftver helyi szinten.

Ne helyezze el a helyi binárisokat közvetlenül a/usr alatt, mert az FHS szerint ez a hierarchia a Linux disztribúció (ebben az esetben Ubuntu) által biztosított szoftverhez van fenntartva.

Ne felejtsük el, hogy egy bináris értéket a (z)/usr/local/bin (vagy másbin könyvtárban) nem létrehoz egy menübejegyzést; ehhez egy.desktop fájlt kell megadnia , és telepítenie kell a megfelelő könyvtárba a < a href="http://portland.freedesktop.org/xdg-utils-1.0/xdg-desktop-menu.html"> xdg-desktop-menu parancsot.

    
válasz adott Riccardo Murri 13.10.2010 19:58
forrás
5

Általában a/usr -ra, a/usr/bin binárisokba helyezzük, ha valami nagyobb lesz a/opt -ban.

    
válasz adott Martin Zeltin 13.10.2010 19:57
forrás