Miért van egy virtuális terminál "virtuális", és mi / miért / hol van az "igazi" terminál?

150

Remélem, hogy a kérdés magától értetődő.

Megértettem, hogy agnome-terminal és akonsole a virtuális terminálok, és alapvetően azonos célt szolgálnak, azaz parancssori környezetet különféle opcionális parancsértelmezők számára. (Nem is tudom, hogy ez a megfelelő módja annak, hogy megnézzük.)

Feltételezem, hogy a valós terminál az alkalmanként teleportálom a Ctrl + Alt + F1 , F2 , stb.

De a sötétben vannak a fekete képernyős hátországban, ezért a lehető leggyorsabban el tudom érni a Ctrl + Alt + F7 (Megtanultam valahol: "Ha minden fekete és sötét: nyomja meg a titkos kulcsokat, hogy visszatérjen:)

  • A Ctrl + Alt + F1 mögött létező "valós" terminál (ok) F2 , stb. billentyűk?
  • És mi olyan "valóságos" velük szemben a "virtuális"?
  • És hogyan különböznek egymástól? Olyan egyszerű, mint a "nem GUI" és a "GUI"?

S. a "konzol" és a "terminál" szinonimája van?

    
készlet Peter.O 21.11.2010 12:34
forrás

3 válasz

126
  

Megértettem, hogy a virtuális terminálok alapvetően ugyanazt a célt szolgálják:   azaz. A parancssori környezet a   különböző választható parancsértelmezők

Ez nem feltétlenül igaz. A virtuális terminálok csak olyan programok, amelyek billentyűleütéseket küldenek és kimenetet fogadnak (ez a Standard In, Standard Out [és a Standard Error]) a háttérben lévő folyamathoz. Ez egy alap bemenet feldolgozás output rendszer, és az operációs rendszer központi eleme.


Teletype (vagy teleprinter)


A számítógép terminálon dolgozó ember

Nézzük meg, jól tudom-e magyarázni:

Egy Unix-szerű rendszerben, mint a Linux, az "mindent egy fájl" fogalma . Ez azt jelenti, hogy például a DVD meghajtó fájl (/ dev / sdb1), a billentyűzet egy fájl (/ dev / input / keyboard) és így tovább.

A varázslatos fájlok másik csoportja a TTY, ahol a TTY Teletype. A írógép, amely billentyűleütéseket küld a számítógépnek, ami viszont visszaadja a leveleket a típusú golyóhoz . Ez egy fizikai eszközt, egy távoli írógépet jelentene, ugyanúgy, ahogy a / dev / lp0 képviseli a nyomtatót.


A hardverterminál, a VT100

A Teletype munkaállomásokat "konzolok" vagy "Terminálok" néven "virtuális terminálnak" nevezték el, szemben a valódi, azaz olyan alkalmazással vagy gépekkel, amely ugyanolyan funkcionalitással rendelkezik, mint ez a munkahelyi elrendezés - amely a számítógéphez billentyűleütéseket küld, és visszaadja a kimenetet, és egy papírdarabra nyomtatja. El tudod képzelni, hogy a modem nagyon hasonló módon működik.

A terminálok, mint például a fentiek, olcsó és egyszerű számítógépek, amelyek emulálják egy távirányító funkcionalitását. Amikor ma terminális emulátort mondunk, mi - viszont - általában egy olyan programot jelent, amely emulálja egy ilyen gép működését.

Még mindig vannak terminál alapú számítógépes rendszerek. Valójában a egyre népszerűbbé válik . A múltban a terminálok oka az volt, hogy a számítógép minden íróasztalnál teljesen nevetséges volt - ahol a számítógépek egy szobát töltöttek be, és rendkívül drágák voltak. Most pénzt takarít meg és megkönnyíti az adminisztrációt.


Vékony kliens - a VT100 modern megfelelője

>

Remélem, hogy ez hasznos. Kérem figyelmeztetni, ha hibáztam.

  

Ez azt jelenti   A Control-Alt-F1, F2 stb. Szintén virtuális   terminálok, és az egyetlen különbség   közöttük és a "gnome-terminal" /   "konsole" az, hogy nincsenek   GUI?

Igen, alapvetően. A különbség a TTY1-7 és a gnome-terminál között az, hogy a rendszer biztosítja a ttys-ot, míg a gnome-terminál és a konzole egy tty-on fut (ami a grafikus alrendszer fut). Ez az absztrakció még mélyebb is lehet (például x-továbbítás, a telnet protokoll terminálként való használata ...), végül az emberi-számítógépes felület ugyanúgy működik, mint bármely más fájl. És ugyanúgy csövezhető, elvonható és mozgatható.

    
válasz adott Stefano Palazzo 21.11.2010 14:53
forrás
13

Elég biztos, hogy "virtuális terminálnak" nevezzük, amikor egy fizikai terminál kapcsolódik az unix szerverekhez ...

    
válasz adott RobotHumans 21.11.2010 13:15
forrás
11

A fenti válaszok mellett olvassa el a terminálok ezt az átfogó magyarázatot . A TTY nyilvánvaló egyszerűsége ellenére fogalmilag meglehetősen bonyolult része a Linuxnak.

    
válasz adott loevborg 07.12.2010 20:56
forrás