Mi a .local mappa a saját könyvtárban

106

Mi a jó a~/.local mappához, és biztonságosan eltávolíthatja a tartalmat a mappában?

    
készlet Roland 23.11.2010 14:35
forrás

3 válasz

106

Ez egy újszerű fejlesztés, amelyet a Gnome és így az Ubuntu követ, hogy tárolja a felhasználó-specifikus adatokat rögzített könyvtárakban. A dokumentum szerint

  • egyetlen könyvtár, ahol a felhasználói adatokat tárolják, alapértelmezés szerint~/.local/share;
  • egyetlen könyvtár, ahol a konfiguráció tárolódik, alapértelmezés szerint~/.config;
  • egyetlen könyvtár, amely nem esszenciális adatfájlokat tartalmaz, alapértelmezés szerint~/.cache.

Történelmileg a Unix programok szabadon terjeszthették adataikat a $ HOME könyvtárban, és adataikat dot fájlokban (".") vagy alkönyvtárakban, például~/.vimrc és~/.vim -ban. Az új specifikáció célja ez a viselkedés kiszámíthatóbbá tétele. Gyanítom, hogy ez megkönnyíti az alkalmazásadatok biztonsági mentését, ráadásul otthoni megjelenésednek nyújtja otthoni címtárát. Nem minden alkalmazás tartja be ezt a szabványt.

A.local hierarchiában a programok felhasználói információkat, például e-maileket és naptáreseményeket tartalmaznak. Kézileg eltávolíthatja ezeket az adatokat, de a program elveszti állapotát; hacsak ezt nem célozza meg (például akkor, ha probléma van a konfigurációval), akkor ne távolítsa el vagy módosítsa a könyvtárban lévő fájlokat. A.cache -kal több gond nélkül lehet, mivel a programnak képesnek kell lennie arra, hogy visszaszerezze - újra töltse le vagy térjen vissza - az összes fájlt, ha eltávolítja őket.

    
válasz adott loevborg 23.11.2010 14:45
forrás
4

Engedje meg, hogy megosszam a .local könyvtár egyik tapasztalatát. Megállapítottam, hogy a házimozi könyvtárat tároló lemezpartíciónak nincs elég helyem, és miután ellenőriztem ezeket a könyvtárak tartalmát, megtaláltam a .local könyvtárat, amely 70G fölötti helyet tárol, aztán törölni akarom, de félni kell a törlést az Ubuntu rendszer összeomlását okozhatja. Ezért kerestem ezt a kérdést a google-ban, és itt irányít. De az előző válaszok nem tudták megoldani a problémáimat, csak két eredményemet kívánom a rendszeremen:

  1. Távolítson el néhány tartalmat a .local könyvtárban, akkor elegendő szabad lemezterületem lehet az új fájlok tárolásához;

  2. Nem szeretném, ha a rendszerem összeomlik, vagyis nem szeretném közvetlenül törölni az otthoni .local könyvtár tartalmát, ez túl veszélyes!

Végül megtaláltam a legnagyobb helyet a .local könyvtár alatt. /home/myAccount/.local/share/Trash 69 GB bájtot foglal el. Úgy érzem, ez kapcsolódik a szemetethez, ezért elmentem a szemétbe: szemét:/// és ürítse ki a szemetet, Aztán megtaláltam a 69 GB byte-os lemezterületet!

Tehát a következtetéseim:

  1. Nagyon kockázatos törölni a .local könyvtárat;

  2. Biztonságosan törölhettünk tartalmat a /home/myAccount/.local/share/Trash alatt az "üres" szemetet.

válasz adott Clock ZHONG 11.07.2017 18:41
forrás
-1

A .local / könyvtárat bizonyos szoftverek használják, hogy megtartsák a beállításokat (ahogy azt @loevborg megjegyzi). Ez a könyvtár része annak a törekvésnek, hogy szabványosítsa a rendetlenséget, amely a$HOME felhasználó. De sajnos sok szoftver még nem csatlakozott ehhez az erőfeszítéshez, még néhány gnome szoftver is tovább terjeszti preferenciáit mások könyvtárában (lásd .gnome2, .gconf, .evolution stb.).

A könyvtárat nem lehet eltávolítani. Egyes alkalmazások fontos információkat / konfigurációs fájlokat tárolnak ebben a könyvtárban.

    
válasz adott crncosta 23.11.2010 15:03
forrás