Hogyan tudom javítani a nem megjelenő betűtípusokat és a hiányzó betűket?

99

Az Ubuntu 14.10 új telepítése van a laptopomon. Úgy tűnik, hogy a fájlok és mappák, valamint a menük és a konfigurációs ablakok hiányoznak a betűk. Nem tudom, hol kezdjem annak érdekében, hogy kijavítsam.

    
készlet Gunther 13.02.2015 03:46
forrás

7 válasz

-1

Úgy tűnik, hogy a probléma javítva volt az Ubuntu 15.04 -ben . Frissítettem, és a probléma már nem probléma.

A frissítés során észrevettem, hogy több AMD-specifikus csomag került telepítésre.

    
válasz adott Gunther 25.04.2015 19:43
forrás
51

Ugyanaz volt a probléma az én Dell Inspironomban, az 5. generációs i5-ös Ubuntu 14.04 operációs rendszeren. Szerencsére találtam könnyű megoldást erre. Először telepítsd az Ubuntu Tweak-ot (a következő parancsok a telepítéshez):

sudo add-apt-repository ppa:tualatrix/ppa 
sudo apt-get update
sudo apt-get install ubuntu-tweak

Ezután menj a Betűtípusok menüpontra, változtasd meg aAntialiasing opciót Subpixels Antialiasing (LCD screens only) toStandard Grayscale Aliasing és minden úgy tűnik, hogy jól működik. Valójában a probléma azonnal megjelenik / eltűnik a beállítás módosításakor, úgy tűnik, ez valójában a lehetséges ok.

Grafikus útmutató - Ubuntu Tweak eszköz

A hiányzó betűkkel nehézséget okozhat az "Antialiasing" címke megtalálása stb. Itt van egy grafikus útmutató arról, hogyan jelenik meg az eszköz a működő betűtípusokkal, hogy segítsen megtalálni, hogy hova kell kattintani.

Az első ablakban a felső sorban a "Tweaks" fülön kell kiválasztani (harmadikat a bal oldali - azaz a középső), majd a "Betűtípusok" (bal oldali első ikon az első sorban):

p>

Ezután kattints az alsó választógombra, és válaszd a középső opciót (sajnos nem jeleníthető meg a screenshot a megnyitott választólistával, mivel az Ubuntu nem " Úgy tűnik, hogy reagálnak rám a PrtScr billentyű megnyomásával, majd: - /)

Grafikus útmutató - Unity Tweak eszköz

Hasonló útmutató, mint a fenti, de az Unity Tweak eszköz.

Miután elindította az eszközt, kattintson a "Betűtípusok" (jobb felső ikonra a harmadik sorban):

Ezután kattintson a kijelölt választó sávra, és amikor megnyílik, válassza a középső lehetőséget:

    
válasz adott WorkWise 07.06.2015 18:12
forrás
11

Számomra ez általában megtörténik (hamarabb), amikor kaptam egy második kijelzőt a laptophoz csatlakoztatva. Az aliantolás az ubuntu csípés használatával csak átmenetileg megoldja a problémát. Ugyanaz a betűméret megváltoztatásához az ubuntu kijelzőin.

Az Intel Graphics Installer for Linux telepítése (amely jelenleg az 1.1.0 verzióban található) nem úgy tűnik, hogy mindent megtesz. Futtattam a telepítőt a szoftverközponton keresztül bármilyen gond nélkül.

Ezt a megoldási megoldást használtam egy nap alatt, minden gond nélkül. Az ubuntu 14.04-en:

A /etc/X11/xorg.conf létrehozása vagy szerkesztése Adja hozzá az alábbi kódot, mentse és indítsa újra

Section "Device"
  Identifier "Intel Graphics"
  Driver   "intel"
  Option   "AccelMethod" "uxa"
EndSection
    
válasz adott firfin 25.06.2015 15:12
forrás
5

Lehet, hogy a meghajtó problémája. Ha Intel grafikát használ, próbálja meg telepíteni a legfrissebb (1.0.8) Intel Graphics Installer for Linux programot , amely támogatja a 14.10-et. Volt ugyanaz a probléma az 5. generációs i5 laptopommal, de megoldotta ezt a problémát.

    
válasz adott Mics 23.03.2015 07:09
forrás
5

Ugyanaz volt a probléma az új Dell laptopon, az Intel® HD Graphics 5500 (Broadwell GT2) -vel. Ha függőségi problémája volt a fenti Grafikus telepítõ Linux telepítésekor, telepítheted a GDebi Package Installer , amely könnyen megoldhatja a függőséggel kapcsolatos kérdéseket.

Vagy először telepítse a GDebi

parancsot
sudo apt-get install gdebi

Töltse le a 64 bites illesztőprogramot egy X64 rendszerhez vagy egy 32 bites verzióhoz egy X86-hoz.

wget https://download.01.org/gfx/ubuntu/14.10/main/pool/main/i/intel-linux-graphics-installer/intel-linux-graphics-installer_1.0.8-0intel1_amd64.deb

Végül használd a GDebi-t az illesztőprogram telepítéséhez

sudo gdebi intel-linux-graphics-installer_1.0.8-0intel1_amd64.deb 
    
válasz adott user304461 14.05.2015 04:26
forrás
1

Ugyanaz volt a probléma, és találtam egy bejegyzést, amely az "ubuntu" alapértelmezett betűtípus méretének megváltoztatását javasolta (telepítenie kellett valamit ubuntu csípésnek ahhoz, hogy ezt megtegyék). A betűméret megváltoztatása után mindent helyesen mutatott be.

Még mindig vannak olyan problémái, hogy a terminálom kiürülne egyszerre, de csak nyomja meg a beírást néhányszor, és minden újra megjelenik. Valószínűleg valamiféle grafikus illesztőprogram-hiba, de legalább a betűméret megváltoztatta a legtöbb problémát a számomra.

    
válasz adott user385979 08.03.2015 12:22
forrás
-1

Néha ezt a problémát is használom az Ubuntu 15.04 használatával. A gyors és piszkos megoldás a újraindítása X (sudo service lightdm restart)

Ne felejtse el, hogy ez megöli az összes nyitott alkalmazását, és elveszíti az összes mentett adatot.

    
válasz adott mdesantis 04.06.2015 12:07
forrás