Van-e könnyű eszköz a képek gyors leállításához?

107

A képek gyakran vágására van szükség - fotók, nyomtatási képernyők stb., és a gimp egy ilyen egyszerű feladathoz való betöltése túl sokáig tart. Ajánljon gyorsabb alternatívát?

    
készlet Justinas Dūdėnas 22.01.2012 23:14
forrás

11 válasz

107

A Gthumb egy szép képmegjelenítő / szerkesztőeszköz, egyszerű szerkesztőeszközökkel, mint a vágás.

A gThumb 3.2.8-ben történő feldolgozáshoz szükséges utasítások

 1. Nyissa meg a képet gThumb

 1. Nyissa meg az Oldalsáv szerkesztése elemet az e gomb megnyomásával vagy az oszlop jobb felső sarkában lévő oszlopra kattintva

 1. Az oldalsávon kattintson a Vágás gombra, majd vágja el a képet a kívánt módon

 1. Ha befejezte, nyomja meg az Enter vagy Crop gombot. Ezután az Oldalak szerkesztése menüben nyomja meg a Mentés gombot az eredeti fájl felülírásához vagy a Mentés másként új képfájl mentéséhez.
válasz adott duffydack 22.01.2012 23:29
forrás
21

A parancssorban a bitképes képek kezelésére szolgáló eszköz imagemagick vagy grafikusmagick (A GM egy az IM projekt részleges megosztása és aktívabb fejlesztése). Ez egy jó lehetőség, ha gyakran ugyanazokat a paramétereket használja.

convert raw.jgp -crop 800x460+100+20 cropped.jpg   # ImageMagick
gm convert raw.jgp -crop 800x460+100+20 cropped.jpg # GraphicsMagick

Ha ad hoc módon szeretné megtekinteni az egyes képeket, használhatja adisplay (az ImageMagick csomagból is) vagygm display (GraphicsMagick) vagy Shotwell vagy Pinta vagy sok más képnézegető könnyű szerkesztési képességekkel.

    
válasz adott Gilles 22.01.2012 23:35
forrás
15

A Shotwell segítségével gyorsan vághat és exportálhat, előre telepítve van. Ha nem tesz eleget Pinta , akkor a Szoftverközpontban van.

    
válasz adott Tom Brossman 22.01.2012 23:23
forrás
11

A kötegelt feladatok és a parancssori programok nem működnek túl jól a kivágáshoz, ha sok különböző dolog van a termesztés során (azaz a téma a különböző területeken minden képen). A képszerkesztők, mint a gimp, és még néhány könnyű néző még mindig bosszantó módoncrop rejtett egy csomó menüt, majd dobni a terhelés / mentés tetején azt jelenti, hogy a legtöbb időt a navigációra költik.

Összefogtam egy kis python szkriptet, hogy automatizálhassam ezt a folyamatot, de hagyd, hogy az ember azt válassza, hogy hol vágjon el minden képet:

link

Használja aimagemagick -ot az előnézethez,python /tkinter az előnézethez.

A rendszer automatikusan átmegy a könyvtárban lévő összes képen, kattints a kivágandó területre, görgessen a beállítási méretre, majd mentse (alkönyvtárban) a szóköz és töltse be a következő képet.

    
válasz adott jozxyqk 11.03.2015 10:37
forrás
5

Amint azt az emberek az interneten javasolják, próbálja meg a CropGUI-t: link

Csak a veszteségmentes JPEG vágás.

    
válasz adott prokoudine 23.01.2012 08:00
forrás
5

Mi a helyzet a Gwenview -kel, amely egy rendkívül testreszabható és könnyen használható képmegjelenítő / képkezelő alkalmazás.

 • A Crop funkció a "Menubar - > Szerkesztés - > Crop" vagy a crtl + k
 • Támogatja az egyszerű képkezelést is: forgatás, tükrözés, átfordítás és átméretezés, alapvető fájlkezelési műveletek, például másolás, áthelyezés, törlés és mások.
 • Ez egy Lightwave alkalmazás (MB-vel), és KIPI bővítménnyel bővíthető.

    
válasz adott v2r 21.02.2014 15:26
forrás
3

ImageMagick. A CLI-vel indítható:$ display <img>. Vizuális vágást. Nagyon könnyű (kb. 10Mb a függőségektől eltekintve), kevesebbet igényel, mint a libx11 és a GNOME libxml2.

  

A ImageMagick egy szoftvercsomag, amely a bitképes képek létrehozására, szerkesztésére és szerkesztésére szolgál. Képeket olvashat, konvertálhat és írhat különböző formátumokban (több mint 100), köztük DPX, EXR, GIF, JPEG, JPEG-2000, PDF, PhotoCD, PNG, Postscript, SVG és TIFF. Használja a ImageMagick-ot a képek színének lefordításához, flip -és, tükrözéséhez, forgatásához, átméretezéséhez, nyírásához és átalakításához, a kép színeinek módosításához, különböző speciális effektusok alkalmazásához, szövegek, vonalak, sokszögek, ellipszisek és Bézier görbék rajzolásához. Minden manipuláció héjparancsokkal, valamint X11 grafikus felületen (kijelzőn) érhető el.

    
válasz adott Andrew Smart 16.06.2016 10:30
forrás
2

Használom a mogrify parancssort.

Ugrás a módosítani kívánt mappába.

$ mogrify -trim *.jpg

Kész. Gyorsan fut. Csak több ezer képet készítettem 1 másodperc alatt.

A méretezés eléggé lassabb.

Az előző parancsot követtem (\> jelzi a megadott maximális méretekre való átméretezést, így az összes kép beilleszkedik):

$ mogrify -geometry 280x280\> *.jpg

Ez 8 percet vett igénybe.

    
válasz adott Buttle Butkus 05.02.2014 07:40
forrás
1

XnViewMP vagy IrfanView (Bor alatt). A bronz (Windows) kor óta dolgoztak nekem.

    
válasz adott ipse lute 16.06.2016 10:34
forrás
0

most telepítette a KolourPaint (a K asztali környezet része, amely úgy tűnik, hogy tartalmazza a GwenView-t), és ez nekem tett. az RHEL6.5 alatt stabilnak tűnik, és megpróbálom a Trusty-vel ma este. Nagyon egyszerű céljaim vannak: támogassuk a ctrl-V-et a beillesztéshez közvetlenül az alkalmazás indítása után (amit az egyébként nagyszerű GwenView nem támogat), és egyszerű vágás (ebben az esetben a ctrl-T), és másolás a vágólapra az irodában vagy az azonnali üzenetküldő alkalmazásban való újrafelhasználásra. több festékfunkciót is támogat. még mindig nem egy teljes csere az irfanview (ha van még egy ... kezdve arra a következtetésre, hogy tényleg nem), de élni fogok.

    
válasz adott photoleif 12.11.2014 00:04
forrás
0

A főbb válaszok kiegészítéseként (gthumb, gwenview stb.):

 • A kép is megnyitható egy nézővel, de később egy képernyőképes eszközzel lefedve . Számos ilyen eszköz áll rendelkezésre az asztalon. Mivel most van egy Ubuntu Budgie, ezt a példát fogom venni: a Budgie paneles kisalkalmazással könnyedén rögzítheti és mentheti a képeket; előfordulhat, hogy hozzá kell adni a panelhez a budgie beállításokból.

 • Az Opera böngészőnek van egy növényi és akár szerkesztési eszköze. A kép megnyitása az Opera-ban (igen, akkor), akkor kivághatja és még nyilakat is hozzáadhat, majd rajzolhat a mentés előtt.

    
válasz adott cipricus 22.04.2018 12:10
forrás