Tippek az akkumulátor élettartamának meghosszabbítására laptopok és notebookok számára

175
  

Ez a kérdés történelmi jelentőségű kérdésként jelenik meg. Bár arra ösztönözzük, hogy segítsen megőrizni a válaszok megtartását, kérjük, értesítse, hogy a "nagy lista" kérdések általában nem engedélyezettek az Ubuntu kérdése esetén, és a GYIK .

Lehetőség van arra, hogy nagymértékben meghosszabbítsuk a laptop vagy az akkumulátoron futó netbook használatának időtartamát a különféle szolgáltatások letiltásával és különböző csomagok telepítésével.

Milyen trükkök vagy tippek vannak az emberek számára, hogy egy-két órát töltsenek ki az elemeikből?

    
készlet Niall Murphy 13.04.2017 14:23
forrás

23 válasz

78

A powertop használatával ellenőrizheti, hogy mely programok nem szükségesek a háttér feldolgozáshoz, például a beagle / tracker, az időjárási értesítések, a gnome-do és a ( ha nincs szüksége az internetre) hálózati-menedzser, mail értesítések.

Asudo powertop --auto-tune futtatásával állítsa be az összes hangolható opciót a JÓ beállításaihoz.

    
válasz adott Niall Murphy 07.06.2015 10:42
forrás
32

Telepítse a laptop-mód-eszközök csomagot.

Ez a csomag nem szükséges az Ubuntu új verzióin:

válasz adott Niall Murphy 13.04.2017 14:23
forrás
25

Íme néhány ötlet:

 • Kapcsolja ki a Wi-Fi és a Bluetooth funkciót
 • A képernyő fényerejének csökkentése
 • Az asztali hatások csökkentése (Rendszer- és Beállítások - > Megjelenés - > Vizuális hatások - > Nincs)
 • Hibernálás helyett szüneteltetheti az energiagazdálkodási funkciókat (Rendszer-> Beállítások - > Energiagazdálkodás > On Battery Power)
válasz adott eugenemarshall 29.07.2010 18:30
forrás
25

A netbookom akkumulátorának élettartamát több mint kétszeresére sikerült kikapcsolni, és egy csomó szolgáltatást nem szükséges, és a rendszermag-illesztőprogramokat ki kell raknod.

Aservice --status-all használatával ellenőrizze, hogy mi működik a rendszeren, ésservice <service-name> stop leállítja.

Használja alsmod -ot, hogy lássa, mely kernel modulok vannak betöltve, és hogy armmod <module> eltávolítsa.

Ha / amikor vissza kívánja hozni a dolgokat, a legegyszerűbb az egyszerű újraindítás.

Néha meg kell ölni azokat a démonokat vagy programokat, amelyek a szolgáltatást vagy illesztőprogramot használják, mielőtt kikapcsolhatók. Nézd meg a kimenetet aps aux -ból, hogy lássuk, mi működik, és akill -9 <pid> -ot megszünteti.

Általában kikapcsolt szolgáltatások: Ubuntu One, ssh, apache, adatbázisok, kulcsok, pulseaudio, csészék, apparmor, acpi-daemon, bluetooth. Modulok I unload: Az egész hangcsomag, usb_storage, webkamera illesztőprogramok, vezeték nélküli, bluetooth. (Néhány szolgáltatás, mint például az audió, nem hal meg könnyen.)

Eddig elmentem, hogy leállítsam az x-et (service gdm stop), és teljesen csak a konzolokból dolgozom, ami lehetővé tenné, hogy a netbook akkumulátorának élettartama majdnem 8 órát tartson.

    
válasz adott Bryce 07.08.2010 12:23
forrás
13

A Jupiter használatán kívül a TLP-t is használtam, és egy kicsit segített. Plusz, az a tanácsom, hogy ne használjam a Wubi-ot, mert néha az akkumulátort gyorsabban lemeríti, mint a szokásos telepítés.

Továbbá, az illesztőprogramok frissítése és a legstabilabb tulajdonjogos illesztőprogramok telepítése segít.

Mindenesetre a TLP telepítéséhez használja ezt:

sudo add-apt-repository ppa:linrunner/tlp
sudo apt-get update
sudo apt-get install tlp tlp-rdw
sudo tlp start
    
válasz adott Chetan Bhasin 08.05.2013 07:59
forrás
10

Mint minden ügyfelemnél laptopokkal értem - ha laptopja van, győződjön meg róla, hogy megfelelően lemerült és feltöltötte az akkumulátort. Ez nagyban növeli az akkumulátor élettartamát.

Az Ubuntu rendelkezik néhány nagy energiamegtakarítási opcióval (Rendszer > Beállítások > Energiagazdálkodás), amelyek lehetővé teszik a telepítési funkciókat az akkumulátorok élettartamának megőrzéséhez az A / C-től távolabb.

További szempontok - ha nem használja a Bluetooth-ot vagy a Hálózatot, kapcsolja ki ezeket a szolgáltatásokat (néhány szállítónak még tartalmaznia kell a hardvergombokat). A laptop kijelzőjének megvilágítása szintén jó módja az akkumulátorok energiatakarékosságának. Végül (ha lehetséges) a CPU / GPU intenzív műveletekkel való eltávozása segít az akkumulátor energiájának megőrzésében.

Szerkesztés :

Általában azt mondják, hogy a lítiumionos akkumulátornak nincs memóriahatása. Sok helyen olvastam több helyen és úgy döntöttem, hogy hinni fogok benne, és véletlenszerűen feltöltöttem a noteszgépet. Nem tudom, hogy ez az oka, de két év múlva egy pocsék akkumulátorral (nem több, mint 10/20 perc). A másik oldalon okostelefonomhoz csaknem csak akkor töltődik fel, amikor az akkumulátor kb. 5% körül van, és két év múlva majdnem észre sem veszünk semmilyen különbséget az akkumulátor állapotában. Azt mondanám, hogy jó szerencsés a telefonnal, de aztán megbotránkozom a ez alatt a cikken a>. Ez egy Nature kiadvány, és bár nem olvastam el mindent, azt állítja, hogy a lítium-ion akkumulátor memóriahatást fejt ki. Érdemes tehát tudatában annak, hogy helyénvaló az akkumulátor felesleges töltőkötelek pótlása.

    
válasz adott Marco Ceppi 05.03.2014 13:19
forrás
9

A kijelző fényerejének csökkentése, a bluetooth kikapcsolása stb. néha a CPU frekvencia-skálázó monitor használatával korlátozom a processzor magok teljesítményét. Ezt egy panelhez hozzáadhatja, ha jobb egérgombbal kattint a panelre, kiválasztja a Hozzáadás a panelhez elemet, és megtalálja azt a listában.

    
válasz adott DLH 29.07.2010 19:17
forrás
5

Használhatja apowertop nevű terminálalkalmazást, hogy megtudja, mi teszi a CPU felébresztését. egyszerűen telepítsd asudo apt-get install powertop -ot, majd futtasd asudo powertop

paranccsal     
válasz adott LassePoulsen 28.10.2010 00:22
forrás
3

Az Ubuntu egyszerű energiagazdálkodást nyújt a rendszer - > Beállítások - > Energiagazdálkodás. Innen beállíthatja, hogy mi történik az akkumulátorral való futtatással szemben a hálózati feszültség mellett, beleértve a képernyő fényerejét és az alvó / hibernált üzemmódokat. Ezeknek a beállításoknak a módosítása javíthatja az akkumulátor élettartamát, anélkül, hogy további csomagokat kellene telepítenie vagy beállítania.

A Kubuntu hasonló beállításokkal rendelkezik a Rendszerbeállítások - > Speciális - > Energiagazdálkodás.

    
válasz adott ImaginaryRobots 04.08.2010 22:11
forrás
3

Az energiagazdálkodási beállítások eléréséhez kattintson az állapotjelző ikonjára az akkumulátor ikonjára, és módosíthatja az energiagazdálkodási beállításokat.

Van más eszköz is, mint a gnome cpu-throttler kisalkalmazás, ha a cpu támogatja a dinamikus méretezést. A Power-Top segítségével betekintést nyerhet a legerőteljesebb alkalmazások / szolgáltatások közül ...

Hallottam pletykákat is, de nem láttam semmi bizonyítékot arra, hogy az nvidia / ati nyitott grafikus illesztőprogramjai nem támogatják az energiatakarékos üzemmódot, ami az akkumulátor élettartamának csökkenéséhez vezetne. ebben az esetben értelmes (bár általában nem ajánlom), hogy a rendszer saját grafikus illesztőprogramjait használja, mivel ezek jobb energiatakarékosak lehetnek.

    
válasz adott nathwill 27.10.2010 22:26
forrás
3

Az Ubuntu Kernel csapata néhány megjegyzést írt a hatalom megmentésére: link

Emellett vannak megjegyzések arra vonatkozóan, hogyan lehet azonosítani az alkalmazásokat és szolgáltatásokat, amelyek lehetnek szopogató erejűek itt: link

    
válasz adott Colin Ian King 06.10.2012 21:46
forrás
3

Lehet, hogy egy kicsit késő, de én most találtam ki magam. Csak keressenquiet splash -ban a (z)/boot/grub/grub.cfg -ban, és adja hozzá apcie_aspm=force értékét. Az akkumulátor élettartama 45 percről 1 és fél óra hosszra emelkedett! : D

Figyelmeztetés

Néhány rendszeren (beleértve a sajátat is) apcie_aspm=force paraméter megöli az akkumulátort hosszú távon, és gyakorlatilag használhatatlanná válik (10 perc teljes feltöltéssel).

    
válasz adott RobinJ 03.09.2011 22:42
forrás
2

Ha ATI grafikus kártyát használ, váltson át az FLGRX illesztőprogramra. Sokkal hűvösebb a vezetővel, így sokkal kevesebb energiát használ. Ez az indítópulton hiba .

    
válasz adott trampster 04.04.2011 08:33
forrás
2

Csökkentse a fényerőt és a vezeték nélküli zárolást, hagyja üresen a képernyővédőt, és csökkenti azt az időt, amikor a kijelző a készenléti állapotban kikapcsol.

    
válasz adott antman1380 12.05.2011 15:55
forrás
2

A bumblebee-t telepítheti, ha van egy Optimus technológia laptopja nVidia GPU-val. Az akkumulátor élettartama rendkívül nagy. A telepítéshez keresse fel a linket

Az akkumulátor élettartama 2 óra és 4 óra között tartott.

    
válasz adott Durgesh Suthar 23.01.2013 10:51
forrás
1

Ehhez hasonló dolgot tehetett a CPU-sebesség korlátozásához

sudo -i
cat /sys/devices/system/cpu/cpu0/cpufreq/cpuinfo_min_freq > /sys/devices/system/cpu/cpu0/cpufreq/scaling_max_freq

Az applet folyamatosan statisztikákat olvas, nem sok, de még mindig használja a hatalmat;) Gyakran ez a nyáron nem azért, mert távol vagyok a csatlakozótól, de azért, mert nem túlmelegítem a számítógépet.

    
válasz adott LassePoulsen 07.08.2010 11:29
forrás
1

2 merevlemezem van - egy SSD, amely tárolja a/ -ot és egy nagyobb orsót a tároláshoz.

A hdparm-ot 10 perces inaktivitás után spin le a tárolóba. A (z)/etc/hdparm.conf -ben például:

/dev/sdb {
  spindown_time = 60
}

Ez jól működik, mert többnyire zenét tartok & filmeket a tárolóeszközön, így amikor hardcore munkamódban vagyok, egyáltalán nem fér hozzá.

A hatalom megtakarítása mellett ez a laptop is észrevehetően hűvösebb, és gyakran a ventilátor teljesen kikapcsol, ha nem csinálok semmit túl megerőltetőnek, és teljesen hallgat futnak!

    
válasz adott scottl 18.10.2010 12:09
forrás
1

A wubi-n keresztül futsz? Úgy találom, hogy ez megkönnyíti az Ubuntu futását, elmarad, és gyorsabban tölti az elemeket. Megoldtam ezt úgy, hogy a lehető legrémesebb képernyőn tartottam magam, ami lehetővé tenné, hogy elmosódjon a hatalom megtakarításáért, miközben a wifi gyakran kikapcsolt és háttérprogramokat zár.

    
válasz adott Acey 26.03.2012 07:15
forrás
0

A CPU-widget is használható (például a Gnome menüsávjából), amely ütemezési opciókat kínál a CPU-tól függően.

    
válasz adott wishi 26.10.2010 11:51
forrás
0

Íme néhány egyszerű tipp, amellyel az akkumulátort mentem:

 1. TLP telepítése:

  sudo add-apt-repository ppa:linrunner/tlp
  sudo apt-get update
  sudo apt-get install tlp tlp-rdw
  sudo tlp start
  
 2. Letiltja a Bluetooth-ot az indításkor

  A TLP használata

  sudo nano /etc/default/tlp
  

  A következő sor figyelmen kívül hagyása:

  DEVICES_TO_DISABLE_ON_STARTUP=“bluetooth”
  

  Az Rc.local használata

  sudo nano /etc/rc.local
  

  Add hozzá a sor előtt a következő sort:exit 0:

  rfkill block bluetooth
  
 3. Tiltsa le a billentyűzet fényerejét

 4. A képernyő fényerejének csökkentése

 5. Letiltja a hálózatépítést, ha nem használja (filmnézés stb.)

válasz adott hg8 23.09.2015 21:53
forrás
0

A két vagy több grafikus kártyával rendelkező hordozható számítógépek esetében az integrált eszköz használata jelentős mennyiségű energiát takaríthat meg.

Az NVIDIA kártyák esetében a (z)nvidia-settings -ban a PRIME profilokba való áttérés és az Intel (energiatakarékos üzemmód) váltása csökkenteni kell az áramfogyasztásomat, és megdupláztam az akkumulátor élettartamát.

    
válasz adott qwr 17.10.2016 02:04
forrás
-2

ha meg akarja menteni az akkumulátor élettartamát. kattintson az elem ikonra a tálcán, majd nyomja meg az energiatakarékos módot. tényleg működik. ha el fog menni valahol, akkor nem fogja használni az internetkapcsolót, ha wifi és internetkapcsolata. csökkenti a képernyő fényerejét. elnémítja a hangerőt, ha nem fogja használni a hangerőt. lecsökkenteni vagy elnémítani. ne tegye a laptopot valami olyanra, mint egy takaró ágy piszkos íróasztal stb., mert ezek a dolgok felmelegíthetik a laptopot, és jobban működnek a ventilátorral, ami csökkenti az akkumulátor energiáját. remélem ez működik !!! :)

    
válasz adott john 31.01.2016 10:00
forrás